18.9.2022
klo
16:15
Valioliiga
Everton - West Ham
West Ham DnB
BankonBet 1,75
Hävitty
ASETA VETO

Valioliiga

18.9.2022 klo 16:15

Everton – West Ham

Valioliigassa palloillaan sunnuntaina ottelusiirtojen takia vain kaksi peliä, ja iltapäivän jälkimmäisessä kamppailussa iskevät yhteen Everton ja West Ham. Molemmat joukkueet ovat aloittaneet kauden varsin alavireisesti, ja parivaljakko majailee kumpikin neljällä pisteellään sarjataulukon häntäpäässä. Nyt ennakoimme kummalla on paremmat saumat nousta ylös kellarista ja tarjoilemme otteluun ilmaiset jalkapallo vihjeet.

Everton hakee yhä kauden avausvoittoaan, kun kierroksia on takana jo kuusi. Tehonsa hukannut nippu on tosin vääntänyt jo neljä peräkkäistä tasapeliä, kun puolustuspää on lukuisista loukkaantumisista huolimatta ollut viime aikoina tiivis. Toffees ei ole pelannut kahteen viikkoon, ja ennen taukoa joukkue taisteli maalittoman tasurin paikallisvihollista Liverpoolia vastaan.

West Hamin kauden alku oli tuloksellisesti surkea, ja lontoolaiset hävisivät kolme ensimmäistä peliään. Hammers on ollut kiireinen Konferenssiliigan alettua elokuun lopulla, ja joukkue on löytänyt tuon kilpailun kautta formiaan. West Ham on nyt hävinnyt edellisestä kuudesta ottelustaan vain yhden, kun Chelsea oli pari viikkoa sitten Stamford Bridgellä vahvempi maalein 2-1. Sunnuntain taistoon lähdetään melko tasaisissa merkeissä. Kesällä vahvistunut West Ham on kuitenkin materiaaliltaan reilun luokan verran laadukkaampi, ja se nousee isäntien poissaolojen ansiosta vieraissakin yli 40 prosentin suosikiksi.

Joukkueet Valioliigassa 2022/23

 • Everton, 0-4-2, 4:6, 4p
 • West Ham, 1-1-4, 3:8, 4p

Viime kaudella pahasti sakannut Everton ei ole taaskaan löytänyt askelmerkkejään, ja etenkin joukkueen hyökkäyspeli on ollut toistaiseksi todella ankeaa. Richarlisonin myynti ja polvivammaisen Dominic Calvert-Lewinin poissaolo ovat syöneet tehot täysin. Nuori Anthony Gordon on yrittänyt ottaa ratkaisijan viittaa itselleen, mutta kaiken kaikkiaan Evertonin hyökkäysten rakentelu on tällä hetkellä hyvin ruosteista. Siirtoikkunan loppupuolella Brightonista ostettu Neal Maupay avasi Liverpool-pelissä, ja nähtäväksi jää pystyykö ranskalainen pelastamaan Evertonin kauden.

Toffeesin puolustus on toiminut uusien tulokkaiden James Tarkowskin ja Conor Coadyn johdolla jopa yllättävän hyvin. Kaksikolle kasaantuu valtavasti vastuuta, kun Yerry Mina, Ben Godfrey ja Mason Holgate ovat kaikki jalkavammojen vuoksi pitkään sivussa. Everton sai lisää huonoja uutisia Pool-kamppailun jälkeen, kun myös maalivahti Jordan Pickford joutui muutamaksi viikoksi sairastuvalle reisivenähdyksen takia.

Evertonin viisi viimeistä ottelua

 • 3.9.2022, Everton – Liverpool, 0-0
 • 30.8.2022, Leeds – Everton, 1-1
 • 27.8.2022, Brentford – Everton, 1-1
 • 23.8.2022, Fleetwood Town – Everton (EFL Cup), 0-1
 • 20.8.2022, Everton – Nottingham, 1-1

West Ham on parantanut menoaan vaikean alkukauden jälkeen, ja Aston Villasta kääräistyn voiton perään Hammers oli pirteä myös Tottenhamia ja Chelseaa vastaan. Noista kahdesta pelistä saldoksi jäi kuitenkin vain yksi piste, vaikka enemmänkin olisi ollut otettavissa. Konferenssiliigassa manageri David Moyes on kierrättänyt nykyään melko laajaa rosteriaan ahkerasti, vaikka viikko sitten pelattavaksi tarkoitettu Newcastle-peli meni siirrettävien joukkoon.

Viime torstain Silkeborg-voitossa vaihtopenkiltä aloittaneista ukoista ainakin Jarrod Bowen, Tomas Soucek, Pablo Fornals, Kurt Zouma, Lukasz Fabianski sekä lisäksi todennäköisesti Michail Antonio nähdään sunnuntaina avauksessa. Viime kaudella ajoittain europelin jälkeen laahannut Hammers saattaa tällä hetkellä saada jopa pientä etua pelattuaan KL-otteluita siinä missä Evertonin pelivire on yllättävän tauon jälkeen pieni kysymysmerkki.

West Hamin viisi viimeistä ottelua

 • 15.9.2022, Silkeborg – West Ham (KL), 2-3
 • 8.9.2022, West Ham – FCSB (KL), 3-1
 • 3.9.2022, Chelsea – West Ham, 2-1
 • 31.8.2022, West Ham – Tottenham, 1-1
 • 28.8.2022, Aston Villa – West Ham, 0-1

Mikäli Everton ei saa hyökkäyspelin juonesta pian kiinni, tulee sen syksy olemaan pitkä ja synkkä. Joukkue on ollut kolmessa viime pelissään todella vähän pallossa, mutta nyt se saattaa yltyä yrittämään pelinrakentelua hallinnan kautta. West Ham on alkukauden vaikeuksista huolimatta edelleen erinomainen vastaiskujoukkue, ja sillä on rosterissaan isäntiä selvästi enemmän tulivoimaa.

Hammersin suoran voiton kertoimet liikkuvat hivenen 2,50 paremmalla puolella ja ovat erinomaisia pelikohteita. Ottelun varsin matalan maaliodottaman vuoksi me seulomme lapulle kuitenkin kakkosen Draw no Bet -varauksella. Merkki löytyy maistuvaan hintaan muun muassa BankonBetin, 21Betsin ja Pinnaclen valikoimasta.

Vihje: 
West Ham DnB