17.9.2023
klo
16:00
Valioliiga
Bournemouth - Chelsea
Bournemouth +1
21Red 1,63
Oikein
ASETA VETO

Valioliiga

17.9.2023 klo 16:00

Bournemouth – Chelsea

Sunnuntain Valioliigakierros starttaa kello neljältä, ja päivän ensimmäisessä ottelussa kohtaavat Bournemouth ja Chelsea. Nyt ennakoimme isäntien mahdollisuudet yllätykseen ja tarjoilemme kamppailuun parhaat ilmaiset jalkapallo vihjeet.

Bournemouth hakee edelleen kauden avausvoittoaan, ja sillä on neljän kierroksen jälkeen plakkarissa kaksi tasuripistettä. Näistä toinen tuli viime pelissä Brentfordin luolasta, kun Cherries menetti 2-1 johtonsa ottelun lisäajalla.

Myös Chelsean alkukausi on ollut vaikea, ja joukkue on onnistunut raapimaan neljästä ottelustaan vasta neljä pistettä. Bluesin toistaiseksi ainoa voitto napsahti sarjanousija Lutonista, ja viime kierroksella lontoolaiset hävisivät kotonaan Nottinghamille maalein 1-0.

Molemmilla on puikoissa uusi manageri, eikä kummankaan paketti ole vielä kunnolla kasassa. Chelsea vaikuttaa olevan karmean viime kauden jäljiltä edelleen melko sekavassa tilassa, ja markkinoilla on hieman aliarvioitu Bournemouthin saumoja horjuttaa suosikkia. Näin ollen kotivoitto tasoituksilla muodostuu erinomaiseksi vetoideaksi.

Joukkueet Valioliigassa 2023/24

 • Bournemouth, 0-2-2, 4:8, 2p
 • Chelsea, 1-1-2, 5:5, 4p

Bournemouth nousi alkukevään mainioilla otteillaan ylös Valioliigan putoamiskurimuksesta, mutta seurajohto päätti kuitenkin antaa kesäkuussa potkut manageri Gary O´Neillille. Tilalle naarattiin espanjalaisluotsi Andoni Iraola, joka on lähtenyt ajamaan omia kuvioitaan ennakkoluulottomasti sisään. Miehen johdolla Bournemouthin meno on ollut varsin vaihtelevaa, ja joukkue on kahlannut toistaiseksi melko haastavan otteluohjelman kanssa.

Bournemouth on ollut kaikissa neljässä liigaottelussaan vastustajaansa pelillisesti heikompi, mutta pelien sisällä se on ajoittain väläytellyt. Brentfordia vastaan Cherries sai taktiikkansa jotakuinkin kohdilleen ja oli vastaiskuineen ylöspäin vaarallinen. Vieraat saivat 39 prosentin pallonhallinnallaan aikaan kaksitoista laukausta ja loivat maaliodottamaa hieman yli kahden osuman edestä. Pelin kuva tulee olemaan sunnuntaina Vitality Stadiumilla samantyyppinen, ja Bournemouth pystyy ehdottomasti aiheuttamaan vaikeuksia myös Chelsean takalinjoille.

Bournemouthin ottelut kaudella 2023/24

 • 2.9.2023, Brentford – Bournemouth, 2-2
 • 29.8.2023, Swansea – Bournemouth (EFL Cup), 2-3
 • 26.8.2023, Bournemouth – Tottenham, 0-2
 • 19.8.2023, Liverpool – Bournemouth, 3-1
 • 12.8.2023, Bournemouth – West Ham, 1-1

Chelsean penkin taakse kesällä pompannut Mauricio Pochettino on saanut uuteen projektiinsa hieman kuoppaisen startin. Bluesin ryhmässä on edelleen meneillään raju uudelleenrakennuksen vaihe, ja kesällä sisään napsittiin jälleen runsaasti uusia ukkoja. Peli on ymmärrettävästi vielä hieman sekavaa, eikä joukkueen rungon itseluottamus vaikuta olevan aivan kunnossa viime kauden takkuilun jälkeen.

Chelsea on kuitenkin esiintynyt pelillisesti ajoittain vahvasti, mutta homma on kaatunut jälleen huolimattomaan viimeistelyyn. Lisäksi rosteria ovat nakertaneet useat loukkaantumiset, eikä kärjessä joka ottelussa avannut Nicolas Jackson ole onnistunut hoitamaan tonttiaan kunnialla. Wesley Fofanan ja Reece Jamesin puuttuminen ovat luoneet epävarmuutta Bluesin alakertaan, ja kaksikon lisäksi ainakin myös Benoit Badiashile, Romeo Lavia, Carney Chukwuemeka, Armando Broja sekä Christopher Nkunku jatkavat viikonloppuna lasaretissa.

Chelsean ottelut kaudella 2023/24

 • 2.9.2023, Chelsea – Nottingham, 0-1
 • 30.8.2023, Chelsea – Wimbledon (EFL Cup), 2-1
 • 25.8.2023, Chelsea – Luton, 3-0
 • 20.8.2023, West Ham – Chelsea, 3-1
 • 13.8.2023, Chelsea – Liverpool, 1-1

Myös Bournemouthilla on pari merkittävää poissaoloa, ja isännät joutuvat tulemaan toimeen edelleen ilman Dango Ouattaraa ja Alex Scottia. Chelsea tulee hieman siipirikkoisenakin ottamaan hallinnan itselleen, mutta murtautumiset saattavat jälleen olla sille Nottingham-pelin tapaan hieman hankalia. Bluesin keskikenttä ja puolustus ovat paperilla erittäin laadukkaita, mutta mitenkään immuuneita vieraat eivät tule olemaan Bournemouthin napakoille vastaiskuille.

Bournemouth kotona 2023/24

 • 0-1-1, 1:3, 1p

Chelsea vieraissa 2023/24

 • 0-0-1, 1:3, 0p

Bournemouthiin kertoimiin on livennyt mukavasti ilmaa, ja parhaiksi kohteiksi muodostuvat jälleen altavastaajan menestykset pienillä tasoituksilla. Ilmaiset jalkapallo vihjeet ruksii kupongille kotivoiton +1 maalin aasialaisella tasoituksella, jolloin Cherriesin pistesuorituksella tulee nettoa, ja Chelsean tasan maalin voitolla panokset palautetaan. 21Red, FoggyBet ja VivatBet tarjoavat merkille mainiota hintaa 1,63, joten ampaisemme Bournemouthin kyydissä kohti railakasta supersunnuntaita.

Vihje: 
Bournemouth +1