17.9.2022
klo
17:00
Valioliiga
Newcastle - Bournemouth
Newcastle -1
BankonBet 1,70
Hävitty
ASETA VETO

Valioliiga

17.9.2022 klo 17:00

Newcastle – Bournemouth

Valioliigassa lauantain tynkäkierroksella kohtaavat tasapisteissä sarjan keskivaiheilla majailevat Newcastle ja Bournemouth. Castle on aloittanut kauden pelillisesti vahvasti, mutta sen pottiin on kertynyt toistaiseksi vain seitsemän pinnaa. Joukkueen ainoa voitto tuli avauskierroksella Nottinghamia vastaan, ja manageri Eddie Howen pitäisi pian alkaa muuttaa hienot peliesitykset pisteiksi, mikäli kunnianhimoiset haaveet europaikoista halutaan säilyttää elossa. Viime pelissä Newcastle oli kotonaan Crystal Palacea vastaan erittäin pirteä, mutta surkean viimeistelyn takia kamppailu päättyi maalittomana.

Bournemouthin seitsemän pistettä on puolestaan sen esityksiin peilaten hieman yläkanttiin. Manageri Scott Parker sai monoa pari viikkoa sitten, ja Cherries on onnistunut kairaamaan kahdesta edellisestä pelistään yhteensä neljä pinnaa. Materiaaliltaan sarjanousija on eittämättä Valioliigan heikoin. Sarjan parempia joukkueita vastaan Bournemouth on ollut täysi vastaantulija, ja lauantaina Newcastle tulee antamaan sille lujaa tukkaan. Isäntien miehistön terveystilanne on paranemaan päin, ja markkinoilla on hieman aliarvioitu joukkueen iskukykyä. Ilmaiset jalkapallo vihjeet nostaakin ykkösen miinustasoituksella päivän parhaaksi vetoideaksi.

Joukkueet Valioliigassa 2022/23

 • Newcastle, 1-4-1, 7:6, 7p
 • Bournemouth, 2-1-3, 5:18, 7p

Valioliigassa paikalla yksitoista keikkuvan Newcastlen sarjasijoitusta hämää varsin hankala alkuohjelma. Joukkue on kohdannut kuuden ensimmäisen kierroksen aikana jo muun muassa Manchester Cityn ja Liverpoolin. Molempia vastaan Castle pysyi erinomaisesti vauhdissa mukana ja olisi ehkäpä ansainnut enemmän kuin yhden pisteen. City oli St James´ Parkilla jo 3-1 tappiolla ennen kuin nousi lopulta tasapeliin. Liverpool puolestaan naulasi 2-1 voittomaalin lisäajan viime sekunneilla. Etenkin kotikentällään Newcastle on veivannut todella hyvää futista, ja se tulee kovan rutiinitason löydettyään napsimaan liigan alakerran porukoita vastaan vielä tukuittain pisteitä.

Newcastlen viisi viimeistä ottelua

 • 3.9.2022, Newcastle – Crystal Palace, 0-0
 • 31.8.2022, Liverpool – Newcastle, 2-1
 • 28.8.2022, Wolverhampton – Newcastle, 1-1
 • 24.8.2022, Tranmere – Newcastle (EFL Cup), 1-2
 • 21.8.2022, Newcastle – Manchester City, 3-3

Bournemouthin alkukausi oli odotetun vaikea, ja vaikka se pääsi avauspäivänä yllättämään Aston Villan kotonaan maalein 2-0, olivat kolme karmaisevaa peräkkäistä selkäsaunaa Valioliigan kärkiporukoita vastaan rumaa katseltavaa. Tilapäisluotsina nyt parin ottelun verran häärännyt Gary O´Neil on saanut laivan jotakuinkin tasaantumaan, mutta on kuitenkin vaikea nähdä Bournemouthin pysyvän poissa putoamistaistelusta. Viime kierroksella Cherries kiskaisi kanin hatusta noustessaan Nottinghamin kotiluolassa toisella jaksolla kahden maalin tappioasemasta voittoon saakka. Monta luokkaa laadukkaamman Newcastlen vieraana samanlaista sulamista ei kuitenkaan ole luvassa.

Bournemouthin viisi viimeistä ottelua

 • 3.9.2022, Nottingham – Bournemouth, 2-3
 • 31.8.2022, Bournemouth – Wolverhampton, 0-0
 • 27.8.2022, Liverpool – Bournemouth, 9-0
 • 23.8.2022, Norwich – Bournemouth (EFL Cup), 2-2 rp 3-5
 • 20.8.2022, Bournemouth – Arsenal, 0-3

Newcastle on joutunut parissa viime pelissään tulemaan toimeen ilman tärkeimpiin pelaajiinsa kuuluvia Allan Saint-Maximinia ja Bruno Guimaraesia. Kaksikko on kuitenkin jotakuinkin toipunut vammoistaan, ja kumpikin saatetaan nähdä lauantaina jälleen tositoimissa. Isäntien Callum Wilson, Jonjo Shelvey ja Emil Kraft jatkavat puolestaan lasaretissa. Bournemouthilta ovat Castle-pelissä varmuudella sivussa Ben Pearson, Joe Rothwell sekä David Brooks.

Newcastle kotona 2022/23

 • 1-2-0, 5:3, 5p

Bournemouth vieraissa 2022/23

 • 1-0-2, 3:15, 3p

Newcastle on hävinnyt kotonaan vain kerran kuluvan kalenterivuoden aikana, ja Magpies voidaan nostaa heiveröistä Bournemouthia vastaan jopa noin 70 prosentin suosikiksi. Suoran kotivoiton kertoimet kiikkuvat 1,50 tuntumassa ja ovat teräviä pelikohteita. Me valitsemme lapulle hieman rohkeammin Newcastlen -1 maalin aasialaisella tasoituksella. Kohteen kerroin on usealla bookkerilla kuten Pinnaclella, Lucky Casinolla ja BankonBetillä 1,70 paikkeilla, ja Newcastlen tasan yhden maalin voitolla panokset palautetaan. Näillä puheilla ampaisemme harakkaparven kelkassa kohti tulista Valioliigan iltapäivää.

Vihje: 
Newcastle -1