17.4.2022
klo
16:15
Valioliiga
Newcastle - Leicester
Newcastle DNB
Pinnacle 1,58
Oikein
ASETA VETO

Valioliiga

17.4.2022 klo 16:15

Newcastle – Leicester

Valioliigassa rymistellään sunnuntaina kaksi ottelua, ja omassa koitoksessaan Newcastle saa vastaansa Leicesterin. Nyt pohjustamme pelin lähtökohdat ja tarjoilemme iltapäivään ilmaiset jalkapallo vihjeet. Newcastle on pelaamassa erittäin vahvaa kevätkautta, ja se on kivunnut jo melko turvallisen matkan päähän putoamisviivan yläpuolelle. Magpies lähtee viikonloppuun sijalta viisitoista, ja sillä on alla viime kierroksen maistuva kotivoitto Wolverhamptonista.

Leicester on tukevasti sarjataulukon keskikastissa paikalla yhdeksän kuusi pinnaa Castlen yläpuolella. Myös Foxes on parantanut otteitaan kevään korvilla, kun sen sairastupa on alkanut tyhjentyä. Leicester on potkinut jo viisi peräkkäistä ottelua ilman tappiota, vaikka joukkue painelee hurjassa otteluruuhkassa. Sillä on pohjalla torstain upea välieräpaikan ratkaissut Konferenssiliigan voitto PSV Eindhovenista. Palautumisaika on todella lyhyt, joten Newcastle nousee levänneenä ja kotiedun turvin lauantain ottelun suosikiksi.

Joukkueet Valioliigassa 2021/22

 • Newcastle, 8-10-13, 34:54, 34p
 • Leicester, 11-7-11, 45:48, 40p

Newcastle repäisi joulukuun lopusta maaliskuun alkuun upean yhdeksän liigaottelun tappiottoman putken, jonka ansiosta putoamispeikko karisi mukavasti jaloista. Myös maaliskuun lopun hieman epäonnisissa vierastappioissa Evertonia ja etenkin vahvaa Chelseaa vastaan manageri Eddie Howen nippu oli ihan kelvollisessa tikissä. Toissa kierroksella joukkue tosin romahti pahasti Tottenhamin käsittelyssä, mutta kaiken kaikkiaan Howe on saanut ryhmänsä pelaamaan erittäin vahvasti ja kurinalaisesti. Nyky-Newcastle kuuluukin tasoltaan aivan jonnekin muualle kuin Valioliigan tyvipäähän.

Newcastle on umpisurkea alkukausikin mukaan lukien varsin vahva kotijoukkue. Sen tämän kauden ainoat tappiot St James´ Parkilla ovat tulleet sarjan kärkipään Manchester Cityä, Chelseaa, Tottenhamia ja West Hamia vastaan. Tänä vuonna Magpies ei ole kotonaan liigatappiota kokenut, ja Howe on muokannut miehistöstään erittäin työteliään ja etenkin tiiviisti puolustavan yksikön. Kun vielä tammikuun hankinnat ovat olleet varsin hyviä osumia, on Newcastlella hyvät mahdollisuus vielä parannella asemiaan kevätkaudella.

Newcastlen viisi viimeistä ottelua

 • 8.4.2022, Newcastle – Wolverhampton, 1-0
 • 3.4.2022, Tottenham – Newcastle, 5-1
 • 17.3.2022, Everton – Newcastle, 1-0
 • 13.3.2022, Chelsea – Newcastle, 1-0
 • 10.3.2022, Southampton – Newcastle, 1-2

Leicesterin kausi oli mennä pahasti puihin, kun sen kone sakkasi Valioliigassa syksyllä, ja Eurooppa-liigan taival katkesi jo alkulohkoon. Tämän vuoden puolella meno on ollut selvästi väkevämpää, ja UEFA:n Konferenssiliigassa Foxes taistelee tosissaan mestaruudesta. Tuo turnaus on täyttänyt joukkueen ottelukalenterin viime viikkoina erittäin tiiviiksi, ja Newcastle-koitos on Leicesterille jo peräti viides peli kahden viikon sisään. Manageri Brendan Rodgers lienee pakotettu kierrättämään miehistöään viikonloppuna, sillä jo ensi keskiviikkona joukkue matkustaa Evertonin vieraaksi.

Leicesterin viisi viimeistä ottelua

 • 14.4.2022, PSV Eindhoven – Leicester (EL), 1-2
 • 10.4.2022, Leicester – Crystal Palace, 2-1
 • 7.4.2022, Leicester – PSV Eindhoven (EL), 0-0
 • 2.4.2022, Manchester United – Leicester, 1-1
 • 20.3.2022, Leicester – Brentford, 2-1

Newcastle tulee tuoreemmilla jaloillaan ottamaan kotonaan otteen itselleen, ja suuri osa Leicesterin latauksesta on pakostikin jäänyt Eindhoveniin. Suoran kotivoiton kertoimet ovat kohonneet jopa 2,20 paremmalle puolelle, joten niihin on päässyt mukavasti ilmaa. Castlen pelit ovat kääntyneet viime aikoina melko niukkamaaliseen suuntaan, ja lauantain koitoksessakin on olemassa tasapelin riski. Näin ollen me valitsemme peleihin ykkösen Draw no Bet -varauksella. Merkin kerroin on noussut 1,60 tuntumaan, ja tasurilla panokset palautetaan.

Kohde löytyy muun muassa 888 Sportin ja Mr Greenin listoilta. Me iskemme panokset sisään Pinnaclen huippukertoimelle 1,58 ja päätämme mahtavan futisviikon Newcastlen kelkassa.

Vihje: 
Newcastle DNB