17.3.2022
klo
21:45
Valioliiga
Everton - Newcastle
Newcastle +0.5
Pinnacle 1,65
Hävitty
ASETA VETO

Valioliiga

17.3.2022 klo 21:45

Everton – Newcastle 

Valioliigan torstain ainoassa ottelussa iskevät yhteen Everton ja Newcastle. Kotijoukkue on pahassa syöksykierteessä ja keikkuu putoamisviivan yläpuolella enää maalieron turvin. Alla on neljän liigapelin pituinen tappioputki, ja nyt joukkueen olisi ehdottomasti alettava naarata voittoja. Newcastle on puolestaan karistamassa putoamispeikon kannoiltaan, ja Magpies kiskoi peräti yhdeksän ottelua peräkkäin ilman tappiota ennen viime viikonlopun niukkaa Chelsea-tappiota. Joukkue on noussut taulukossa jo sijalle neljätoista, ja manageri Eddie Howe on kääntänyt Castlen kurssin täydellisesti karmean syyskauden jälkeen.

Everton on kahden materiaaliltaan melko tasaisen nipun kohtaamisessa kotonaan marginaalinen suosikki. Joukkue veivaa kuitenkin tällä hetkellä niin hermostuneesti, että ilmaiset jalkapallo vihjeet taipuu kovassa formissa paahtavan Newcastlen menestyksen puoleen. Vieraat nappaavat Goodison Parkilta vähintään pisteen lähestulkoon kaksi kertaa kolmesta, joten markkinoilta löytyvät upeat yli 1,60 kertoimet ovat erinomaista pelattavaa illan taistoon.

Joukkueet Valioliigassa 2021/22

 • Everton, 6-4-16, 28:47, 22p
 • Newcastle, 7-10-11, 32:48, 31p

Evertonin kausi on menossa todella pahasti metsään, eikä tammikuussa puikkoihin hypännyt manageri Frank Lampard ole saanut joukkueen peliin kaivattua piristystä. Toffees on ollut viime viikkoina jälleen täysin kuutamolla, eikö se ole onnistunut maalinteossa lainkaan neljään edelliseen liigapeliin. FA Cupissakin National Leaguen Boreham Wood osoittautui hankalaksi kaadettavaksi, eikä Evertonin hyökkäyksessä ole tällä hetkellä juurikaan ideaa. Lampardin toistaiseksi ainoa Valioliigan voitto joukkueen peräsimessä tuli helmikuun alussa sekavan Leedsin kustannuksella, ja eteneminen FA Cupin puolivälieriin varsin heikkojen vastustajien kustannuksella peittää hieman alleen Evertonin tämän hetken valtavia pelillisiä ongelmia.

Evertonin viisi viimeistä ottelua

 • 13.3.2022, Everton – Wolverhampton, 0-1
 • 7.3.2022, Tottenham – Everton, 5-0
 • 3.3.2022, Everton – Boreham Wood (FA Cup), 2-0
 • 26.2.2022, Everton – Manchester City, 0-1
 • 19.2.2022, Southampton – Everton, 2-0

Newcastlen käyrä osoittaa täysin päinvastaiseen suuntaan. Viime kierrosten näytöt vieraissa Evertonia laadukkaampia West Hamia ja Southamptonia vastaan osoittavat, että Howen nippu on ottanut valtavia askelia eteenpäin kevään korvilla. Newcastle oli etenkin puolustussuuntaan erinomainen myös viime sunnuntain tappiossa Stamford Bridgellä, ja Magpies oli hieman epäonnekas taivuttuaan lopulta 1-0 tappioon. Tammikuussa hankitut uudet pelaajat on ajettu joukkueeseen tehokkaasti sisään, ja Dan Burnin sekä Matt Targetin vahvistama puolustus on kuin eri planeetalta syksyllä nähtyyn sekoiluun verrattuna. Myös hieman vaisusti Castlessa aloittanut sentteri Chris Wood onnistui vihdoin maalinteossa viikko sitten Southamptonia vastaan.

Newcastlen viisi viimeistä ottelua

 • 13.3.2022, Chelsea – Newcastle, 1-0
 • 10.3.2022, Southampton – Newcastle, 1-2
 • 5.3.2022, Newcastle – Brighton, 2-1
 • 26.2.2022, Brentford – Newcastle, 0-2
 • 19.2.2022, West Ham – Newcastle, 1-1

Newcastlella on edelleen muutamia poissaoloja loukkaantumisten takia, kun avainmiehistä Callum Wilson ja Kieran Trippier jatkavat telakalla. Tärkeä Allan Saint-Maximin palasi kuitenkin kokoonpanoon Chelseaa vastaan, ja mies saatetaan nähdä torstaina avauksessa. Joseph Willockin ja Joelintonin pelikunto ratkeaa vasta aivan ottelun alla. Evertonin riveistä on varmuudella sivussa toppari Yerry Mina. Jonjoe Kenny on pelikiellossa, ja Dominic Calvert-Lewin ei luultavasti toivu torstaiksi ainakaan avauksen kuntoon.

Newcastle lähtee huomattavasti paremmista asetelmista illan kamppailuun, ja se tulee antamaan pallonhallinnan suosiolla isännille. Evertonilla tulee kuitenkin olemaan suuria vaikeuksia murtaa Newcastlen tiiviiksi muurattu puolustus, ja vieraat pääsevät väijymään paikkoja vastaiskuista. Ottelu vaikuttaa ennakkoon tasaiselta ja niukkamaaliselta. Castlelle kelpaisi Goodisonilta tasapelikin varsin hyvin, jolloin joukkueitten välinen ero säilyisi yhdeksässä pisteessä.

Newcastle +0,5 maalin tasoituksella on erittäin osuva merkki, josta muun muassa DachBet ja 888 Sport tarjoavat upean kertoimen 1,62. Pinnaclen hinta 1,65 hipoo markkinatoppia, joten ruksimme kohteen sieltä kiinni ja jäämme odottelemaan illan jännitysnäytelmää.

Newcastle +0.5

Vihje: