16.4.2022
klo
14:30
Valioliiga
Tottenham - Brighton
Yli 2,5 maalia
Pinnacle 1,93
Hävitty
ASETA VETO

Valioliiga

16.4.2022 klo 14:30

Tottenham - Brighton

Valioliigan viikonlopun aloittaa Tottenhamin ja Brightonin välinen kohtaaminen. Nyt ennakoimme kamppailun asetelmat ja tarjoamme ilmaiset jalkapallo vihjeet iltapäivän otteluun. Tottenham on fantastisen forminsa ansiosta hypännyt kuskin paikalle taistelussa Valioliigan neljännestä sijasta ja paikasta ensi kauden Mestarien Liigaan. Spurs ravaa upeassa neljän pelin voittoputkessa, ja maaliverkot ovat heiluneet tiuhaan tahtiin pohjoislontoolaisten viime otteluissa.

Brighton on jämäkästi sarjan keskikastissa, ja se katkaisi hirvittävän seitsemän ottelun voitottoman putkensa viikko sitten Arsenalin vieraana. Seagulls voi pelailla loppukauden varsin paineettomasti, ja voitto Emiratesilla varmasti löysensi joukkuetta puristanutta takalukkoa. Tottenham on kotonaan selvä suosikki, ja sen kertoimet onkin painettu todella alas. Ottelun maalimäärästä löytyy kuitenkin erinomaisia peli-ideoita. Markkinoilla on hieman ylireagoitu Brightonin kevään pitkään maalittomaan putkeen, ja yli 2,5 osumaa ottelussa on upealla 1,93 kertoimella lauantain tulisin kohde.

Joukkueet Valioliigassa 2021/22

 • Tottenham, 18-3-10, 56:37, 57p
 • Brighton, 8-13-10, 28:37, 37p

Tottenham on yltynyt huikeaan kevätvireeseen, ja etenkin sen hyökkäys on ollut viime viikkoina täysin pitelemätön. Spurs on pommittanut edelliseen kuuteen liigapeliin rajut 23 osumaa, ja tehokaksikko Harry Kane ja Heung-min Son on riehunut pelistä toiseen vaarallisesti. Tammikuun hankinta Dejan Kulusevski on säestänyt omalla panoksellaan erinomaisesti, ja erittäin hyökkäysorientoituneet wingbackit ovat olleet omalta osaltaan järjestelemässä Spursin iloisia maalikarkeloita.

Tottenham puolustaa hyökkäämällä, ja sen peräpää on selvästi Valioliigan top-kolmosta huterampi. Lontoolaiset ovat onnistuneet vääntämään viimeiseen seitsemään liigaotteluun mukavat neljä nollapeliä, mutta suuri kiitos näistä kuuluu vastustajan sekoiluun omilla tonteillaan. Viime viikon 4-0 vyörytyksessä Aston Villaa vastaan Spurs päästi vihun laukomaan yhdeksäntoista kutia, ja kolmetoista näistä tuli boksin sisältä. Takalinjoilla siis riittää vielä hiottavaa, mutta mikäli Tottenham jatkaa hyökkäyspään ilotulitustaan kauden loppuun saakka, on Mestarien Liigan paikka hyvin haarukassa.

Tottenhamin viisi viimeistä ottelua

 • 9.4.2022, Aston Villa – Tottenham, 0-4
 • 3.4.2022, Tottenham – Newcastle, 5-1
 • 20.3.2022, Tottenham – West Ham, 3-1
 • 16.3.2022, Brighton – Tottenham, 0-2
 • 12.3.2022, Manchester United – Tottenham, 3-2

Brighton kiskaisi varsin mallikkaan syyskauden, mutta tammikuun puolivälin tienoilla homma alkoi rakoilla pahasti. Seagulls on voittanut edellisestä 13 ottelustaan ainoastaan kaksi. Maalihanat kuivuivat alkukeväästä täysin, kun etenkin viimeistely oli pitkän aikaa umpisurkeaa. Brighton kyllä rakentelee kuvioitaan rohkeasti ja käyttää varsin avointa pelitapaa. Viime lauantaina umpisolmua saatiin vihdoin availtua, kun Arsenal meni Emiratesilla hienosti nurin maalein 2-1.

Tuossakin ottelussa Brightonin puolustamiseen jäi kuitenkin runsaasti parantamisen varaa, sillä Gunners sössi itse useita huippupaikkoja. Manageri Graham Potterin ryhmän ainoat nollapelit sitten Tapaninpäivän ovat tulleet heikkoja Watfordia ja Norwichia vastaan, ja Spursin tulikuuma hyökkäys tuskin tulee antamaan lauantaina armoa vierailijoille.

Brightonin viisi viimeistä ottelua

 • 9.4.2022, Arsenal – Brighton, 1-2
 • 2.4.2022, Brighton – Norwich, 0-0
 • 16.3.2022, Brighton – Tottenham, 0-2
 • 12.3.2022, Brighton – Liverpool, 0-2
 • 5.3.2022, Newcastle – Brighton, 2-1

Joukkueet ovat kohdanneet tämän vuoden puolella jo kahdesti. Helmikuussa Tottenham voitti värikkään FA Cupin väännön Hotspur Stadiumilla lukemin 3-1, ja vain kuukausi sitten pelatussa Valioliigan rästipelissä Spurs oli Amexilla vahvempi maalein 0-2. Tottenham tulee ottamaan hallinnan itselleen ja painamaan alusta saakka vahvasti päälle. Myös Brighton pyrkii pallolliseen pelaamiseen, ja se varmasti saakin aikaan omia hallintajaksojaan. Spurs on Valioliigan vaarallisimpia vastahyökkäysjoukkueita, joten lauantaina on lupa odottaa iloista maalijuhlaa.

Ottelun yli 2,5 maalia toteutuu noin 55 prosentin todennäköisyydellä, joten Pinnaclen tarjoama 1,93 on upea ylikerroin. Kohde löytyy lisäksi muun muassa DachBetin ja Betfairin tarjonnasta.

Vihje: 
Yli 2,5 maalia