16.3.2022
klo
21:30
Valioliiga
Brighton - Tottenham
Yli 2,5 maalia
Bethard 2,10
Hävitty
ASETA VETO

Valioliiga

16.3.2022 klo 21:30

Brighton – Tottenham

Valioliigassa pelataan keskiviikkona rästiotteluita pois kalenterista, ja illan ensimmäisessä koitoksessa Brighton saa vastaansa Tottenhamin. Nyt kertaamme kamppailun lähtökohdat ja käymme läpi päivän parhaat ilmaiset jalkapallo vihjeet. Kotijoukkue on tällä hetkellä kuntopuntarin häntäpäässä, ja sillä on alla jo peräti viiden tappion putki. Seagullsin puolustus on ollut viime viikkoina täysin riekaleina päästettyään rajut yksitoista maalia edelliseen viiteen peliin. Sarjapaikka on toki alkukauden hyvän formin ansiosta jotakuinkin varma, mutta joukkueen tavoitteena olisi hilata sarjasijoitus takaisin kymmenen parhaan joukkoon.

Tottenham lähtee koitokseen taulukon kahdeksannelta paikalta, ja eroa neljäntenä marssivaan Arsenaliin on jo kuusi pinnaa. Spursin otteet ovat olleet hyvin ailahtelevaisia, ja hyvää suoritusta on usein seurannut paha mahalasku. Vieraat ovat hävinneet kahdeksasta edellisestä liigaottelustaan viisi. Lontoolaisten väännöt ovat olleet useimmiten varsin runsasmaalisia, kun vastustaja on lähtenyt liikkeelle avoimella pelitavalla.

Spursin hyökkäys tulee olemaan myrkkyä myös Brightonin heikkovireiselle alakerralle, ja vierasvoitto toteutuu lähes 45 prosentin todennäköisyydellä. Bookkerit ovat nakutelleet Tottenhamin kertoimet hyvin kohdilleen, mutta markkinoilla on hieman aliarvioitu pelin maaliodottamaa. Isäntien kotiottelut ovat toki olleet tällä kaudella varsin vähämaalisia, ja Brightonin hyökkäyksen formi on huolestuttavan alavireinen. Tottenhaminkaan puolustus ei kuitenkaan täysin vakuuta, ja kun yli 2,5 maalia ottelussa tarjoaa mahtavia yli kakkosen kertoimia, lähtee over ilman muuta mukaan päivän kupongeille.

Joukkueet Valioliigassa 2021/22

 • Brighton, 7-12-9, 26:34, 33p
 • Tottenham, 14-3-10, 42:35, 45p

Brightonin kurimus ei ota loppuakseen, ja viimeksi lauantaina Liverpool kävi ryöstämässä täydet pisteet Amex Stadiumilta rutiinisuorituksella. Isäntien manageri Graham Potter ei ole tappioputkesta huolimatta lähtenyt pahemmin viilaamaan pelitapaansa, vaan Seagulls veivaa edelleen erittäin rohkeasti pallonhallintaan perustuvaa menoaan ja pelaa uskaliaasti rakennellen alakertansa kautta. Brighton vei Pooliakin vastaan hallintaprosentit niukasti, ja se tulee ottamaan pelin haltuun myös Tottenham-ottelussa. Tämä tulee todennäköisesti poikimaan muutamia laadukkaita tontteja Spursin hatarien takalinjojen seassa, mutta samalla myös vieraat pääsevät pelaamaan omilla vahvuuksillaan ja viljelemään tuhoisia vastaiskujaan.

Brightonin viisi viimeistä ottelua

 • 12.3.2022, Brighton – Liverpool, 0-2
 • 5.3.2022, Newcastle – Brighton, 2-1
 • 26.2.2022, Brighton – Aston Villa, 0-2
 • 19.2.2022, Brighton – Burnley, 0-3
 • 15.2.2022, Manchester United – Brighton, 2-0

Tottenham roikkuu edelleen mukana taistelussa Mestarien Liigan paikoista, mutta touhuun pitäisi pikimmiten löytää lisää tasaisuutta. Manageri Antonio Conte on viritellyt hyökkäyksensä ajoittain upeaan tikkiin, mutta välillä meno on ollut huolimatonta ja jopa laiskaa. Erittäin tiiviisti kotonaan puolustavat Burnley ja Middlesbrough onnistuivat kumpikin helmi-maaliskuun taitteessa nollaamaan Spursin, mutta toisaalta Tottenham latoi yhteensä viisi kaappia vahvasti päälle puskevia Manchester Cityä ja Manchester Unitedia vastaan. Mikäli vieraat ovat Brightonissa vähänkään hereillä, tulee Harry Kanen ja Heung-Min Sonin johdattama hyökkäys iskemään lujaa ja nopeasti isäntien puolustuksen taakse.

Tottenhamin viisi viimeistä ottelua

 • 12.3.2022, Manchester United – Tottenham, 3-2
 • 7.3.2022, Tottenham – Everton, 5-0
 • 1.3.2022, Middlesbrough – Tottenham (FA Cup), 1-0 AET
 • 26.2.2022, Leeds – Tottenham, 0-4
 • 23.2.2022, Burnley – Tottenham, 1-0

Bookkerit ovat painaneet kertoimensa niin selvästi underin puolelle, että runsasmaalisista kohteista löytyy mahtavia vetokohteita. Markkinoilla on luettu liikaa Brightonin kotipelien nihkeää maalisaldoa eikä otettu tarpeeksi huomioon Spursia vastaan nähtävää pelin kuvaa. Both Teams to Score noin 1,85 hinnoilla on näppärä idea, mutta me valitsemme lapulle ottelun yli 2,5 osumaa Bethardin timanttisella kertoimella 2,10. Merkki on naarattavissa lisäksi muun muassa 888 Sportin ja Pinnaclen tarjonnasta.

Brighton – Tottenham, yli 2,5 maalia

Vihje: