15.5.2022
klo
16:00
Valioliiga
West Ham - Manchester City
BTTS
Bethard 1,80
Oikein
ASETA VETO

Valioliiga

15.5.2022 klo 16:00

West Ham – Manchester City

Valioliigan mestaruustaisto käy tulikuumana, kun sarjassa on jäljellä enää kaksi kierrosta. Sarjakärki Manchester City on kolme pinnaa kakkosena väijyvää Liverpoolia edellä, joten se ottaisi sunnuntaina voitolla erittäin vahvan kiinnityksen pokaaliin. Nyt arvioimme West Hamin mahdollisuudet Cityzensin horjuttamiseen ja tarjoilemme ilmaiset jalkapallo vihjeet päivän huippuotteluun.

City painaa liigassa viiden pelin voittoputkessa, eikä se ole hävinnyt sarjapeliä sitten helmikuun puolivälin. Joukkue on ollut viime viikkoina tuhoisassa vireessä, ja manchesterilaiset ovat päässeet parantelemaan maalieroaan oikein urakalla. Mestaruus siis siintää jo, mutta London Stadium ei ole se kaikista helpoin paikka vierailla.

Myös West Hamilla riittää motivaatiota, sillä Hammersilla on edelleen mahdollisuudet nousta top-kuutoseen ja sitä kautta ensi kauden Eurooppa-liigaan. Isäntien kertoimet ovat aika lailla tapissa, mutta hurjavireistä Cityä vastaan panostaminen ei tällä erää maistu. Hammersin maaliuhkaa on sen sijaan aliarvioitu markkinoilla. Vierailla on puolustuksessa pahoja poissaoloja, ja West Ham pääsee yrittämään vahvuuksillaan eli vastaiskuilla ja erikoistilanteilla. Cityn hyökkäys on ilmiliekeissä, ja Both Teams to Score upealla kertoimella 1,80 onkin päivän maukkain vetoidea.

Joukkueet Valioliigassa 2021/22

 • West Ham, 16-7-13, 57:46, 55p
 • Manchester City, 28-5-3, 94:22, 89p

West Ham on sarjataulukossa seitsemäntenä, ja sen pitäisi kahdella viimeisellä kierroksella kuroa kiinni kuudentena kiskovan Manchester Unitedin kolmen pinnan kaula. Hammers kohtaa päätöspäivänä Brightonin, ja pistekin Cityltä saattaisi olla supertärkeä. Lontoolaisten vire ei ole kummoinen, mutta joukkue latoi viimeisen kuukauden aikana suurimman osan paukuistaan Eurooppa-liigan peleihin.

Pudottuaan EL-finaalista West Ham pääsee nyt keskittymään ainoastaan Valioliigan viimeisiin koitoksiinsa. Viime viikonlopun 4-0 voittoon päättynyt esitys heikkoa Norwichia vastaan oli aktiivinen ja ammattimainen. Kauden viimeinen kotiottelu isoilla panoksilla sytyttää varmasti, ja itälontoolaisilta voidaan odottaa jälleen väkevää menoa London Stadiumilla.

West Hamin viisi viimeistä ottelua

 • 8.5.2022, Norwich – West Ham, 0-4
 • 5.5.2022, Eintracht Frankfurt – West Ham (EL), 1-0
 • 1.5.2022, West Ham – Arsenal, 1-2
 • 28.4.2022, West Ham – Eintracht Frankfurt (EL), 1-2
 • 24.4.2022, Chelsea – West Ham, 1-0

Manchester Cityn kevät on kulunut kaksijakoisissa merkeissä. FA Cupissa tuli lähtö välierässä, ja Mestarien Liigan taival päättyi niin ikään kirvelevään semifinaalitappioon. Samaan aikaan meininki on ollut Valioliigassa murhaavaa. City on kaatanut viidessä viime liigapelissään Brightonin, Watfordin, Leedsin, Newcastlen ja Wolverhamptonin huikealla maalierolla 22:2. West Ham on tuota nippua astetta hankalampi vastus, mutta manchesterilaiset lähtevät myös Hammersin kimppuun hakemaan aktiivisesti osumia ja parantelemaan mahdollisesti mestaruuden ratkaisevaa maalieroaan entisestään.

Cityn tilannetta heikentää huomattavasti lukuisat puolustuspään loukkaantumiset. Toppareista Ruben Dias, John Stones ja Aymeric Laporte ovat kaikki telakalla, ja myös keskuspuolustuksessa viime ottelussa tuurannut Fernandinho on todennäköisesti sunnuntaina sivussa lihasvamman takia. Myös laitapakki Kyle Walker on loukkaantuneena, joten Cityn puolustuslinja tulee olemaan erittäin varamiehinen.

Manchester Cityn viisi viimeistä ottelua

 • 11.5.2022, Wolverhampton – Manchester City, 1-5
 • 8.5.2022, Manchester City – Newcastle, 5-0
 • 4.5.2022, Real Madrid – Manchester City (CL), 3-1 AET
 • 30.4.2022, Leeds – Manchester City, 0-4
 • 26.4.2022, Manchester City – Real Madrid (CL), 4-3

Materiaaliltaan selvästi laadukkaampi City tulee hallitsemaan pelitapahtumia, ja West Ham voi kärsivällisesti puolustaa alhaalla omassa päädyssään. Hammers pääsee ottelun kuluessa kyttäämään vastaiskuja ja erikoistilanteita, joista se pystyy rokottamaan vieraitten puolustusta. Both Teams to Score -vaihtoehto toteutuu näistä asetelmista jopa lähes 60 prosentin todennäköisyydellä. Useat bookkerit kuten DachBet ja Bethard tarjoavat merkille mahtavan kertoimen 1,80, joten naaraamme sen talteen tulisen Valioliigasunnuntain riemuksi.

Vihje: 
BTTS