15.12.2021
klo
21:30
Valioliiga
Brighton - Wolves
Both Teams to Score - NO
Conquestador 1,83
Oikein
ASETA VETO

Valioliiga

15.12.2021 klo 21:30

Brighton – Wolves

Keskiviikon Valioliigakierroksella kohtaavat kaksi tulosvireensä hukannutta joukkuetta, kun Wolverhampton matkustaa etelärannikolle Brightonin vieraaksi. Isännät ovat kahlanneet jo peräti yksitoista ottelua ilman voittoa, ja viime kauden maalinteko-ongelmat ovat olleet jälleen joukkueen riesana. Wolvesilla on samanlaisia huolia, ja vieraittenkin voitoton ja maaliton putki on jo neljän pelin mittainen.

Ottelussa kohtaavat kaksi Valioliigan vähämaalisinta joukkuetta, eikä odotettavissa ole taaskaan mitään ilottelua. Ottelussa jäädään hyvin todennäköisesti varsin mataliin maalilukemiin, ja undereista löytyy houkuttelevia kohteita. Ilmaiset jalkapallo vihjeet näkee parhaana ideana vähintään jommankumman tuhnuiluun usein sortuvan joukkueen jäämisen kamppailussa ilman osumaa.

Joukkueet Valioliigassa 2021/22

 • Brighton, 4-8-3, 14:16, 20p
 • Wolverhampton, 6-3-7, 12:14, 21p

Brightonin edellinen liigavoitto on syyskuun puolivälistä, ja joukkue on valahtanut sarjataulukossa sijalle yksitoista. Seagulls kiskaisi viime kaudella ainoastaan 40 maalia, ja tällä kaudella tahti on ollut toistaiseksi vieläkin kehnompi. Brighton on osunut viidessä edellisessä pelissään yhteensä vain kolmesti. Neal Maupayn viime hetkien osumat ovat pelastaneet joukkueelle pisteen kahdessa viime ottelussa, mutta hyökkäyspelin meininki kokonaisuutena on varsin huolestuttavaa. Kahdessa edellisessä kotiottelussaan Brightonilla on ollut suuria vaikeuksia murtaa heikosti puolustavien Leedsin ja Newcastlen takalinjoja.

Brightonin viisi viimeistä ottelua

 • 4.12.2021, Southampton – Brighton, 1-1
 • 1.12.2021, West Ham – Brighton, 1-1
 • 27.11.2021, Brighton – Leeds, 0-0
 • 20.11.2021, Aston Villa – Brighton, 2-0
 • 6.11.2021, Brighton – Newcastle, 1-1

Brightonilla on ollut tapana esiintyä kotonaan kohtalaisen vahvasti, ja joukkue jauhaa pallon kanssa Amex Stadiumilla usein jopa varsin iloista futista. Hyökkäyksestä puuttuu kuitenkin jatkuvasti viimeinen terävyys. Maupay on ravaamassa väkevää kautta, ja ranskalainen on niitannut jo kuusi liigamaalia. Brightonin ykköshyökkääjälle sattuu kuitenkin liian usein täysiä ohipäiviä, eikä Seagullsin riveistä löydy juurikaan tulitukea.

Wolverhamptonin edellisestä tehdystä maalista on kulunut nyt jo lähes neljä ja puoli ottelua. Manageri Bruno Lage rakentaa systeeminsä tiiviin puolustuksen varaan, ja Wolves on tilastoissa maalintekoyrityksissä koko Valioliigan viimeinen. Myös laukauksissa maalia kohti Lagen varovainen hyökkäys on sarjan hännillä surkealla lukemalla 3,2 kutia per ottelu. 12 tehtyä maalia 16 otteluun on hyvin surullinen saalis, ja Wolves on jäänyt nollille jo hurjat yhdeksän kertaa kuluvalla kaudella.

Wolverhamptonin viisi viimeistä ottelua

 • 11.12.2021, Manchester City – Wolverhampton, 1-0
 • 4.12.2021, Wolverhampton – Liverpool, 0-1
 • 1.12.2021, Wolverhampton – Burnley, 0-0
 • 27.11.2021, Norwich – Wolverhampton, 0-0
 • 20.11.2021, Wolverhampton – West Ham, 1-0

Wolves oli löytämässä loka-marraskuussa jo jonkinlaista punaista lankaa hyökkäyspeliinsä, kun lainamies Hee-Chan Hwang ja tähtisentteri Raul Jimenez alkoivat saada tehoja aikaan. Homma kuitenkin lässähti nopeasti, eikä korealainen ole pyssyttänyt liigamaalia seitsemään otteluun. Jimenez on ollut ajoittain pirteä, mutta mies missaa keskiviikon taiston pelikiellon takia hölmöiltyään viime ottelussa itselleen typerän ulosajon. Wolvesilta ei meinaa löytyä rosterista muita ratkaisijoita, ja koko muu miehistö on neppaillut tällä kaudella yhteensä vasta neljä kaappia.

Jimenezin lisäksi Wolvesilla ei ole tuoreita poissaoloja. Isänniltä sen sijaan on keskiviikkona sivussa useita avainpelaajia. Puolustuksen Shane Duffy istuu yhden ottelun pelikieltoa, ja Lewis Dunk sekä Adam Webster ovat loukkaantuneina. Näin ollen Brighton palannee neljän puolustajan linjaan, joka toimi melko mukavasti West Hamia ja Leedsiä vastaan. Keskikentän Adam Lallana on myös todennäköisesti vielä sivussa reisivamman takia.

Brighton tulee kotonaan hallitsemaan palloa, ja vieraille tuskin tulee avautumaan laadukkaita maalipaikkoja. Wolvesin erinomaisesti koko kauden toiminut viiden puolustajan systeemi tulee puolestaan hyydyttämään Brightonin vaisun hyökkäyksen, joten ottelun lukemat jäävät todennäköisesti hyvin maltillisiksi.

Nolla vähintään toisessa päässä on upea vetokohde, joka löytyy muun muassa Betsafen ja Betssonin listoilta lähes 1,80 kertoimilla. Me naaraamme Conquestadorin huikean markkinatopin 1,83 talteen ja jäämme jännäämään illan tiukkaa futisvääntöä.

Brighton – Wolves, Both Teams to Score - No

Conquestador 1,83