15.1.2022
klo
14:30
Valioliiga
Manchester City - Chelsea
Alle 3 maalia
Pinnacle 1,61
Oikein
ASETA VETO

Valioliiga

15.1.2022 klo 14:30

Manchester City – Chelsea

Lauantain iltapäiväpelissä on luvassa todellista herkkua, kun Valioliigan piikkipaikalla porhaltava Manchester City isännöi sarjakakkosta Chelseaa. City on karannut jo peräti kymmenen pisteen päähän haastajastaan, ja nyt sillä on upea sauma lisätä etumatkaansa entisestään. Chelsea on kuitenkin sinnikäs vastustaja, ja ottelusta voidaan odottaa jokseenkin varovaista vääntöä. Näin ollen ilmaiset jalkapallo vihjeet lähtee hakemaan peli-ideoita matalista maalilukemista.

Joukkueet Valioliigassa 2021/22

 • Manchester City, 17-2-2, 53:13, 53p
 • Chelsea, 12-7-2, 45:16, 43p

Manchester City on löytänyt talvella huikean vireen, ja joukkue hurjastelee parhaillaan jo yhdentoista liigaottelun voittoputkessa. Heikommat niput ovat saaneet todella rajusti kyytiä rumin lukemin, kuten esimerkiksi joulukuussa Leicester maalein 6-3, Newcastle 4-0 ja Leeds peräti 7-0. Tulivoimaa löytyy siis valtavasti, mutta ei City ole onnistunut jokaista vastustajaansa täydellisesti murhaamaan. Wolverhampton ja Brentford kaatuivat molemmat vain niukasti 1-0, eikä manchesterilaisten tehokkaasti jauhava kone aina muuta suvereenia pallonhallintaansa murskajaisiksi. Parhaimmillaan erittäin tiiviisti puolustavalla Chelsealla on nappisuorituksella eväät pitää Cityn hyökkäys lauantaina aisoissa.

Manchester Cityn viisi viimeistä ottelua

 • 7.1.2022, Swindon – Manchester City (FA Cup), 1-4
 • 1.1.2022, Arsenal – Manchester City, 1-2
 • 29.12.2021, Brentford – Manchester City, 0-1
 • 26.12.2021, Manchester City – Leicester, 6-3
 • 19.12.2021, Newcastle – Manchester City, 0-4

Vaikka Chelsean takalinjat ovat joulukuun otteluissa hieman horjuneet, on Bluesin puolustus edelleen Valioliigan kolmanneksi pitävin Cityn ja Wolverhamptonin jälkeen. Isoissa otteluissa manageri Thomas Tuchel on aiemminkin saanut viritettyä joukkonsa kivikovaan puolustustaisteluun. EFL-Cupin kaksiosaisessa välierässä Chelsea osoitti osaavansa tilkitä maalinsa myös harvemmin käyttämällään neljän puolustajan linjalla, kun Blues nollasi Tottenhamin niin kotona kuin vieraissakin.

Molemmissa leireissä on muutamia poissaoloja. Chelsean peräpäästä puuttuvat maalivahti Edouard Mendy ja puolustajat Andreas Christensen, Ben Chilwell, Trevoh Chalobah ja Reece James. Bluesin rosterin hurjasta leveydestä kertoo kuitenkin se, että puolustuslinjaan on silti heittää Thiago Silva, Antonio Rüdiger, Malang Sarr, Marcos Alonso ja Cesar Azpilicueta. Cityltä puuttuu varmuudella Afrikan mestaruuskisoissa pelaileva Riyad Mahrez. Phil Fodenin, John Stonesin ja Oleksandr Zinchenkon pelikunto on vielä epävarmaa.

Chelsean viisi viimeistä ottelua

 • 12.1.2022, Tottenham – Chelsea (EFL Cup), 0-1
 • 8.1.2022, Chelsea – Chesterfield (FA Cup), 5-1
 • 5.1.2022, Chelsea – Tottenham (EFL Cup), 2-0
 • 2.1.2022, Chelsea – Liverpool, 2-2
 • 29.12.2021, Chelsea – Brighton, 1-1

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran syyskuun lopussa liigaottelussa Stamford Bridgellä, ja tuolloin City oli pelillisesti selvästi vahvempi. Se vei pallonhallinnan, laukaukset ja maalipaikat nimiinsä väkevän esityksen jälkeen ja voitti lopulta lukemin 1-0. Chelsealle ei annettu oikeastaan mitään mahdollisuuksia laittaa kampoihin. Blues jäi vieraitten rajun prässin alle jotakuinkin koko pelin ajaksi, eivätkä isännät saaneet aikaan ainuttakaan laukausta kohti Cityn maalia.

Kotijoukkue lähtee lauantain kamppailuun rautaisessa vireessä ja on ansainnut selvän ennakkosuosikin asemansa. Cityn hyvin mataliin kertoimiin emme lähde kuitenkaan koskemaan, mutta ottelun maalimäärästä löytyy mukavia vetoideoita. Markkinoilla on hieman ylireagoitu Chelsean viime aikojen puolustusongelmiin, ja bookkerit ovat taipuneet linjassaan overin puolelle. Vieraat ovat kuitenkin osoittaneet useaan otteeseen kykenevänsä nollaamaan Euroopan vahvimmatkin hyökkäykset, joten kärkikamppailussa saatetaan hyvinkin jäädä mataliin lukemiin.

Me valitsemme lapuille alle kolme maalia, josta on tarjolla upeita yli 1,60 kertoimia, ja tasan kolmella osumalla panos palautetaan. Kohde on naarattavissa muun muassa 10Betin ja William Hillin valikoimasta. Me tartumme Pinnaclen räväkkään hintaan 1,61 ja jäämme innolla odottamaan Valioliigan jättiläisten välistä taistoa.

Manchester City – Chelsea, alle 3 maalia

Pinnacle 1,61