13.2.2022
klo
18:30
Valioliiga
Leicester – West Ham
West Ham yli 1,5 maalia
William Hill 2,00
Oikein
ASETA VETO

Valioliiga

13.2.2022 klo 18:30

Leicester – West Ham

Valioliigan supersunnuntai tarjoaa meille neljä upeaa ottelua, ja illan päättää räväkkä Leicesterin ja West Hamin kohtaaminen. Nyt pohjustamme kamppailun lähtökohdat ja lataamme ilmaiset jalkapallo vihjeet tähän varsin avoimeksi ennakoitavaan taistoon. Leicesterin kaudesta on tulossa kunnon pannukakku, ja joukkue laahaa sarjassa vasta sijalla kolmetoista. Foxesin puolustus on hieman yllättäen yksi liigan heikoimmista, ja nyt alla on jälleen neljän ottelun voitoton putki.

West Ham on sarjassa upeasti neljäntenä, vaikka sen otteista puuttuu usein tasaisuutta. Hammers on pommittanut kuluvalla kaudella jo peräti 42 maalia, mikä on koko Valioliigan neljänneksi kovin lukema. Vieraat kohoavat hieman Leicesteriä kovemman forminsa ansiosta niukaksi suosikiksi. West Hamin puolustaminen on kuitenkin ajoittain sen verran epävarmaa, että emme tällä kertaa koske vierasvoiton varsin alhaisiin kertoimiin. Luotamme kuitenkin siihen, että Hammers nakuttaa isäntien sekasortoisten takalinjojen taakse vähintään kaksi kaappia. Merkin jopa noin kahden kertoimissa on mukavasti ilmaa.

Joukkueet Valioliigassa 2021/22

 • Leicester, 7-5-9, 34:39, 26p
 • West Ham, 12-4-8, 42:31, 40p

Leicester on materiaaliltaan melko laadukas, mutta sen puolustus on ollut koko kauden todella pahasti hukassa. Manageri Brendan Rodgers on joutunut poissaolojen ja pelaajien karmeitten virheiden takia kokeilemaan useita eri miehityksiä puolustuslinjassaan. Homma ei ole toiminut kolmen eikä neljän puolustajan systeemillä, ja pakiston itseluottamus on murentunut pahasti kauden edetessä.

Kauden alussa vastuuta saanut mutta pahasti flopannut pari Jannik Vestergaard ja Caglar Söyüncü on viime peleissä penkitetty, mutta Daniel Amarteyn ja väärällä pelipaikalla luutivan Wilfred Ndidin touhu on ollut myös erittäin sekavaa. Hieman varmemmat topparit Wesley Fofana ja Jonny Evans ovat olleet kumpikin suurimman osan kaudesta telakalla. Leicesterin todella hatara puolustus tulee olemaan jälleen sunnuntaina suurissa vaikeuksissa West Hamin monipuolisen ja tulivoimaisen hyökkäyksen hampaissa.

Leicesterin viisi viimeistä ottelua (maalintekoyritykset)

 • 10.2.2022, Liverpool – Leicester, 2-0 (22-5)
 • 6.2.2022, Nottingham – Leicester (FA Cup), 4-1 (12-11)
 • 23.1.2022, Leicester – Brighton, 1-1 (15-14)
 • 19.1.2022, Leicester – Tottenham, 2-3 (14-27)
 • 8.1.2022, Leicester – Watford, 4-1 (13-13)

West Hamin meno ylöspäin on viime peleissä hieman takkuillut. Hammers jäi pitkästä aikaa maaleitta pari kierrosta sitten Manchester Unitedin vieraana, ja viime tiistaina joukkue osui vain kerran kotonaan Watfordia vastaan. Watford-koitos oli hyvä esimerkki pelistä, jollaisessa itälontoolaiset eivät ole parhaimmillaan. Hornets vetäytyi kuoreensa lähes koko ottelun ajaksi, eikä West Ham ole erikoistunut puhkomaan alhaalla makaavia puolustuksia. Leicesteriä vastaan Hammersille tulee avautumaan tiloja vastaiskuihin, joissa manageri David Moyes on virittänyt joukkueensa jälleen kovaan vireeseen.

West Hamin viisi viimeistä ottelua

 • 8.2.2022, West Ham – Watford, 1-0
 • 5.2.2022, Kidderminster – West Ham (FA Cup), 1-2 AET
 • 22.1.2022, Manchester United – West Ham, 1-0
 • 16.1.2022, West Ham – Leeds, 2-3
 • 12.1.2022, West Ham – Norwich, 2-0

West Ham pääsee sunnuntaina nauttimaan selvästä lepoedusta, sillä sen arkipeli oli jo tiistaina, kun taas Leicester väänsi rankan vierasottelun Liverpoolia vastaan vasta torstai-iltana. Leicesterin puolustus ja keskikenttä eivät tule pysymään energisen Hammersin kyydissä koko 90-minuuttista, ja saamme todennäköisesti todistaa vauhdikasta ja runsasmaalista kamppailua. Korkeista maalimääristä löytyy markkinoilta napakoita pelikohteita, ja parhaaksi ideaksi muotoutuu vieraitten vähintään kaksi osumaa.

Kohde on kairattavissa muun muassa Bethardin ja DachBetin listoilta lähes kahden hinnoilla. Me survomme panokset sisään William Hillin tuliselle tasan kahden kertoimelle mahtavan Valioliigaviikon päätteeksi.

Leicester – West Ham, West Ham yli 1,5 maalia

William Hill 2,00