12.5.2022
klo
21:45
Valioliiga
Tottenham - Arsenal
Yli 2,5 maalia
Pinnacle 1,82
Oikein
ASETA VETO

Valioliiga

12.5.2022 klo 21:45

Tottenham - Arsenal

Torstaisessa Pohjois-Lontoon derbyssä on valtavat panokset, kun Tottenham ja Arsenal taistelevat paikasta Valioliigan top-nelosessa. Neljäntenä taulukossa kiikkuva ja viimeisestä Mestarien Liigaan oikeuttavasta sijoituksesta kiinni puristava Gunners on huippuotteluun lähdettäessä neljä pinnaa Spursia edellä. Liigassa on kierroksia jäljellä enää kolme, ja nyt ennakoimme Tottenhamin mahdollisuudet kiriä verivihollistaan kiinni ja tarjoilemme ilmaiset jalkapallo vihjeet illan hurjaan paikallisvääntöön.

Tottenham on varsin mukavassa kevätvireessä, ja se on hävinnyt edellisestä kahdeksasta ottelustaan vain yhden. Alla on väkevä esitys viime lauantaina potkitusta 1-1 tasapelistä Liverpoolin vieraana. Myös Arsenal on kovassa tikissä, ja se puksuttaa juuri nyt jo neljän pelin voittoputkessa. Joukkue on takonut tuossa rupeamassa iloiset yksitoista maalia ja tehoillut itsensä lähelle paikkaa ensi kauden Mestarien Liigassa. Tottenham joutuu metsästämään täyttä kolmea pistettä, ja se tulee iskemään alusta asti kovaa naapurinsa kimppuun. Luvassa on avoin ja viihdyttävä kamppailu, jossa maalipaikkoja tulee avautumaan molemmissa päissä. Yli 2,5 osumaa ottelussa maistuvalla kertoimella 1,80 onkin upea peli-idea.

Joukkueet Valioliigassa 2021/22

 • Tottenham, 19-5-11, 60:40, 62p
 • Arsenal, 21-3-11, 56:42, 66p

Tottenhamin kuuluukin materiaalinsa ja valmennuksensa puolesta ehdottomasti vähintäänkin kolkutella Valioliigan top-nelosen portteja, mutta otteitten epätasaisuus saattaa maksaa lopulta joukkueelle kalliisti. Spurs tunaroi huhtikuussa pari peräkkäistä heikkoa esitystä, kun se jäi nollille Brightonia ja Brentfordia vastaan saamatta aikaan ainuttakaan laukausta kohti maalia. Manageri Antonio Conten nippu pystyy toki hyvänä päivänä haastamaan sarjassa minkä tahansa joukkueen, mutta ajoittain joukkueen fokus on ollut melkoinen kysymysmerkki. Arsenal sytyttää tulivoimaisen Spursin satavarmasti, ja mikäli Tottenham löytää viimeistelyynsä huolellisuutta, ei Arsenal tule selviämään derbystä ilman takaiskuja.

Tottenhamin viisi viimeistä ottelua

 • 7.5.2022, Liverpool – Tottenham, 1-1
 • 1.5.2022, Tottenham – Leicester, 3-1
 • 23.4.2022, Brentford – Tottenham, 0-0
 • 16.4.2022, Tottenham – Brighton, 0-1
 • 9.4.2022, Aston Villa – Tottenham, 0-4

Arsenal on löytänyt huhtikuun alun heikon jakson jälkeen mahtavan vireen, ja etenkin sen hyökkäys on ollut tehokkaalla tuulella. Manageri Mikel Arteta on saanut kauden ratkaisuhetkien alla joukkueestaan upeasti tulosta irti, ja nyt CL-paikka on Gunnersilla vahvasti omissa käsissä. Voitolla Arsenal varmistaisi jo sijoituksen top-nelosessa, ja tasapelikin Hotspur Stadiumilta olisi Artetan ryhmälle erinomainen tulos tähän saumaan.

Gunnersin puolustus aiheuttaa kuitenkin pieniä kysymysmerkkejä. Arsenal ei ole pitänyt nollaa omassa päässään seitsemään otteluun, ja Kieran Tierneyn sekä Thomas Parteyn poissaolot ovat näkyneet otteissa. Molemmat ovat edelleen sivussa torstaina, ja myös toppari Ben Whiten pelikunto on epävarmaa. Myös Tottenhamilla on puolustuspään poissaoloja, sillä Sergio Reguilon ja Matt Doherty jatkavat sairastuvalla.

Arsenalin viisi viimeistä ottelua

 • 8.5.2022, Arsenal – Leeds, 2-1
 • 1.5.2022, West Ham – Arsenal, 1-2
 • 23.4.2022, Arsenal – Manchester United, 3-1
 • 20.4.2022, Chelsea – Arsenal, 2-4
 • 16.4.2022, Southampton – Arsenal, 1-0

Paikallispelin asetelmat ovat herkulliset, kun parhaimmillaan todella tuhoisasti hyökkäävä Spurs joutuu aktiivisesti jahtaamaan voittoa kotikentällään. Pohjois-Lontoon naapurusten väliset taistot ovat olleet viime vuosina varsin vauhdikkaita ja viihdyttäviä, ja lisää samaa on toiveissa jälleen torstain kohtaamisessa. Yli 2,5 maalia toteutuu paria pinnaa vaille 60 prosentin todennäköisyydellä, joten noin 1,80 keroimet kannattaa ilman muuta onkia talteen.

Kohde on pelattavissa muun muassa Bethardin ja Mr Greenin tarjonnasta. Pinnaclen tarjoama hinta 1,82 hipoo markkinatoppia, joten iskemme sieltä panokset sisään ja jäämme odottelemaan Pohjois-Lontoon paikallisen tulista maalijuhlaa.

Vihje: 
Yli 2,5 maalia