12.3.2022
klo
14:30
Valioliiga
Brighton - Liverpool
Liverpool -1 (AH)
Betfair 1,89
Oikein
ASETA VETO

Valioliiga

12.3.2022 klo 14:30

Brighton – Liverpool

Valioliigan lauantai potkaistaan käyntiin Brightonin ja Liverpoolin välisellä kamppailulla. Nyt lataamme ottelun ennakon ja tarjoilemme ilmaiset jalkapallo vihjeet iltapäivän peliin. Kotijoukkue on ollut viime viikkoina suurissa vaikeuksissa, ja sillä on alla jo peräti neljän tappion putki. Seagulls on onnistunut maalinteossa ainoastaan kerran neljään edelliseen peliin, ja sarjasijoitus on livennyt jo selvästi taulukon huonommalle puoliskolle.

Liverpoolin upea kahdentoista ottelun voittoputki katkesi tiistaina Mestarien Liigan tappioon Inter Milania vastaan. Pool jatkaa kuitenkin seuraavalle kierrokselle yhteismaalein 2-1, joten tuo häviö ei isommin järisytä vieraitten menoa. Liverpool on materiaaliltaan huomattavasti vahvempi, ja se tulee hallitsemaan pelitapahtumia. Joukkueen viimeistely on ollut viime aikoina varsin heikkoa, mutta se on kuitenkin onnistunut jatkuvasti luomaan tukuittain laadukkaita tontteja. Vierasvoitto toteutuu kaksi kertaa kolmesta, ja ottelussa on melkoinen repeämisen mahdollisuus. Näin ollen valitsemme vetoihin vierasvoiton -1 maalin aasialaisella tasoituksella, jonka kerroin on kohonnut hipomaan jopa noin 1,90 lukemia.

Joukkueet Valioliigassa 2021/22

 • Brighton, 7-12-8, 26:32, 33p
 • Liverpool, 19-6-2, 71:20, 63p

Brighton on ollut kuluvalla kaudella varsinainen tasapelikone, sillä sen 27 ottelusta peräti kaksitoista on päättynyt pistejakoon. Joukkue on voittanut liigassa vain seitsemän ottelua, eikä se ole lyönyt tämän vuoden puolella kuin häntäpään Evertonin ja Watfordin. Seagullsin juoni on ollut pitkin talvea pahasti hukassa, ja maalipaikkojen luominen on ollut sille viime kierroksilla erittäin tuskaisaa. Brighton perustaa pelinsä vahvasti pallonhallintaan, ja se pyöritteleekin peliä usein melko mallikkaasti, joskin tehottomasti. Liverpoolin konetta vastaan se ei kuitenkaan pääse tuosta hallinnasta nauttimaan, ja isäntien paikat tulevat olemaan lauantaina todella harvassa.

Brightonin viisi viimeistä ottelua

 • 5.3.2022, Newcastle – Brighton, 2-1
 • 26.2.2022, Brighton – Aston Villa, 0-2
 • 19.2.2022, Brighton – Burnley, 0-3
 • 15.2.2022, Manchester United – Brighton, 2-0
 • 12.2.2022, Watford – Brighton, 0-2

Liverpool on edelleen tiukasti mukana Valioliigan mestaruustaistelussa, eikä se ole hävinnyt sarjapeliä sitten Tapaninpäivän Leicester-tappion. Joukkue on onnistunut välillä napsimaan voittoja varsin keskinkertaisilla esityksilläkin, kuten niukat 1-0 voiton Burnleystä ja West Hamista osoittavat. Maalihanoja on toki availtu ajoittain rajustikin, kunhan viimeistely on osunut kohdilleen. Helmikuussa Liverpool nuiji peräkkäisissä peleissä Norwichin lukemin 3-1 ja Leedsin peräti 6-0. Myös heikossa tikissä taapertava Brighton joutuu lauantaina kovaan linkoukseen, josta se tuskin selviää kuivin jaloin.

Liverpoolin viisi viimeistä ottelua

 • 8.3.2022, Liverpool – Inter Milan (CL), 0-1
 • 5.3.2022, Liverpool – West Ham, 1-0
 • 2.3.2022, Liverpool – Norwich (FA Cup), 2-1
 • 27.2.2022, Chelsea – Liverpool (EFL Cup), 0-0 rp 10-11
 • 23.2.2022, Liverpool – Leeds, 6-0

Brightonilla ei ole tuoreita loukkaantumishuolia. Riveistä puuttuu ainoastaan jo pitempään sivussa ollut puolustaja Adam Webster. Keskikentän Enock Mwepu saattaa palata tositoimiin toivuttuaan reisivammastaan. Liverpool pääsee otteluun täydellä miehistöllä, kun myös viime aikoina sivussa ollut Roberto Firmino on palannut harjoituksiin.

Liverpool lähtee kaventamaan eroa sarjakärki Manchester Cityyn, ja se tulee tekemään sen näytöstyyliin tehonsa ja itseluottamuksensa hukanneen Brightonin kustannuksella. Poolin hivenen päälle 1,50 kertoimet kelpaavat juuri ja juuri peleihin, mutta suurinumeroisissa voitoissa löytyy huomattavasti enemmän arvoa. Liverpool -1 maalin tasoituksella Betfairin mahtavalla hinnalla 1,89 onkin ohittamaton tarjous viikonlopulle, ja tasan yhden maalin vierasvoitolla panokset palautetaan. Kohde on pelattavissa lisäksi muun muassa Pinnaclen ja Bethardin tarjonnassa.

Brighton – Liverpool 2, AH -1


Vihje: