12.2.2022
klo
14:30
Valioliiga
Manchester United - Southampton
Southampton +1, AH
Pinnacle 1,88
Oikein
ASETA VETO

Valioliiga

12.2.2022 klo 14:30

Manchester United – Southampton

Valioliigan lauantain aloittaa Manchester Unitedin ja Southamptonin kiivas kohtaaminen. Nyt avaamme ottelun lähtökohtia ja tarjoamme ilmaiset jalkapallo vihjeet iltapäivän vääntöön. ManU lähtee viikonloppuun liigan viidenneltä sijalta, ja joukkue tarvitsee kipeästi pisteitä taistellakseen Mestarien Liigan paikasta. Red Devils on pelillisistä ongelmistaan huolimatta onnistunut napsimaan pinnoja tasaisella tahdilla, mutta joukkue jäi keskiviikkona kirvelevään tasapeliin Burnleyn vieraana. Viikko sitten United putosi yllättäen FA Cupista Middlesbroughin käsittelyssä, eikä kaikki vaikuta olevan kunnossa joukkueen pukukopissa.

Southampton liitelee kovassa talvivireessä. Se on hävinnyt edellisestä yhdeksästä ottelustaan ainoastaan yhden, ja vaikean syksyn laahannut Saints on kivunnut jo sarjataulukon paremmalle puoliskolle. Viikolla Southampton kairasi iloisen 3-2 vierasvoiton Tottenhamista, ja viime lauantaina se paineli FA Cupin viidennelle kierrokselle lyötyään kotonaan Coventryn. ManU on materiaaliltaan vahvempi ja nauttii kotiedusta, mutta markkinoilla on selvästi aliarvioitu vieraitten mahdollisuuksia. Isäntien keskittyminen on ollut parissa viime ottelussa hieman muualla kuin pelitapahtumissa, ja jos asenne on lauantaina hiemankin vinksallaan, pystyy kuuma Saints naaraamaan yllätyksen Old Traffordilta.

Joukkueet Valioliigassa 2021/22

 • Manchester United, 11-6-6, 37:31, 39p
 • Southampton, 6-10-7, 29:36, 28p

Manchester Unitedin kausi on ollut hyvin töyssyinen. Materiaalinsa perusteella joukkueen pitäisi olla paljon lähempänä sarjan kärkeä, mutta Red Devilsille sattuu liian usein pahoja notkahduksia. Pelaajiston ja väliaikaisluotsi Ralf Rangnickin välillä kertoillaan jatkuvasti olevan jonkinlaista kitkaa, ja nyt Unitedin pelihuumoria koettelevat nihkeät Boro- ja Burnley-pelit. Keskiviikkona Turf Moorilla ManU pyöri suuren osan ajasta pallon kanssa ja neppaili 22 maalintekoyritystä, mutta otteista puuttui terävyys, ja laadukkaat tontit olivat kortilla. Lopulta löysäily kostautui heikon Burnleyn raapiessa tasoituksen ja ruuvatessa pelistä arvokkaan tasurin.

Manchester Unitedin viisi viimeistä ottelua

 • 8.2.2022, Burnley – Manchester United, 1-1
 • 4.2.2022, Manchester United – Middlesbrough (FA Cup), 1-1 rp 7-8
 • 22.1.2022, Manchester United – West Ham, 1-0
 • 19.1.2022, Brentford – Manchester United, 1-3
 • 15.1.2022, Aston Villa – Manchester United, 2-2

Southampton ui marras-joulukuussa syvissä vesissä, mutta loppuvuodesta manageri Ralph Hasenhüttl sai joukkueen pelin uomiinsa. Etenkin hyökkäys on ollut tuhoisaa, ja Saints on nakuttanut peräti 20 kaappia edelliseen yhdeksään peliin. Joukkue ei ole jäänyt kertaakaan ilman osumaa sitten joulukuun puolivälin. Menestyksen arkkitehtina on häärännyt eritoten kapteeni James Ward-Prowse, joka on nostanut koko joukkueen menon uudelle tasolle. Mies oli jälleen avainroolissa keskiviikkona syötettyään Southamptonin kaksi upeaa maalia ottelun loppupuolella, kun joukkue haki upean vierasvoiton Tottenhamista.

Southamptonin viisi viimeistä ottelua

 • 9.2.2022, Tottenham – Southampton, 2-3
 • 5.2.2022, Southampton – Coventry (FA Cup), 2-1 AET
 • 22.1.2022, Southampton – Manchester City, 1-1
 • 15.1.2022, Wolverhampton – Southampton, 3-1
 • 11.1.2022, Southampton – Brentford, 4-1

Southampton lähti Spurs-peliin valtavalla intensiteetillä, ja se tulee iskemään myös ManU:n kimppuun kovalla itseluottamuksella. Lauantaina molemmat lähtevät luultavasti liikkeelle astetta rauhallisemmalla tempolla, sillä kummallakin on alla rankka arkipeli. Southampton tulee antamaan pallonhallinnan isännille ja väijymään vastaiskuja ja erikoistilanteita, joissa joukkue on osoittanut vaarallisuutensa. Hyvällä perussuorituksella vieraat pystyvät pitämään ottelun ManU:n kotiedusta huolimatta tasaisena. Saints kairaa vähintään pisteen Manchesterista hieman yli kaksi kertaa viidestä.

Parhaaksi pelivalinnaksi muodostuu vierasvoitto +1 maalin aasialaisella tasoituksella. Merkin kerroin on usealla bookkerilla kuten DachBetillä ja Bethardilla iloisesti 1,80 paremmalla puolella, ja mikäli ManU voittaa tasan maalilla, panos palautetaan. Me tarraamme kiinni Pinnaclen hurjaan tarjoukseen 1,88 tulisen Valioliigalauantain alkajaisiksi.

Manchester United – Southampton 2, AH +1

Pinnacle 1,88