11.9.2021
klo
17.00
Valioliiga
Brentford – Brighton
2, DNB
Bethard 1,91
Oikein
ASETA VETO

Brentford – Brighton

Valioliiga

11.9.2021 klo 17:00

Valioliigan lauantain kello viiden kierroksella katseet kohdistuvat ilman tappiota edelleen puksuttavaan sarjanousija Brentfordiin, kun se isännöi niin ikään ryminällä kautensa aloittanutta Brightonia. Nyt puntaroimme kamppailun lähtökohdat ja tarjoamme ilmaiset jalkapallo vihjeet tähän melko tasaiseksi ennakoitavaan otteluun. Brentford on aloittanut Valioliigataipaleensa keräämällä peräti viisi pinnaa kolmesta ensimmäisestä pelistään. Sarjatason vaihto ei ole joukkuetta juuri hetkauttanut, mutta kauanko nousijan lento tulee kestämään?

Viime kaudella takkuillut Brighton kruisailee mukavasti kuudessa pisteessä helpohkon ohjelmansa turvin. Alku lupailee hyvää, kun seuran tavoite on sen historian ensimmäinen sijoitus Valioliigan top-kympissä. Brentford on materiaaliltaan vieraita pykälän heikompi, ja markkinat ovat hivenen ylireagoineet sen tuliseen kauden aloitukseen. Näin ollen väkevän liigajyrä Brightonin menestyksistä on tarjolla maistuvia ylikertoimia.

Brighton paransi tuloksiaan viime kauden loppua kohti, ja uusi kausikin alkoi iloisella kolmen pelin voittoputkella, kun lasketaan mukaan Liigacupin koitos Cardiffissa. Kauden avauksessa joukkue jäi hieman telineisiin Burnleyn vieraana, mutta toinen jakso oli rinnalle ja ohi kiilanneen Seagullsin dominointia. Hyvä vire jatkui Watfordin isäntänä, kun Brighton raapaisi seuraavasta pelistään vakuuttavan voiton. Vahvaa Evertoniakin vastaan Brighton hallitsi kotonaan ottelua pitkiä jaksoja, mutta vieraat käyttivät harvat maalipaikkansa tehokkaasti hyväkseen.

Brightonin ottelut kaudella 21/22

  • 28.8.2021, Brighton – Everton, 0-2
  • 24.8.2021, Cardiff – Brighton (EFL Cup), 0-2
  • 21.8.2021, Brighton – Watford, 2-0
  • 14.8.2021, Burnley – Brighton, 1-2

Joukkueen meno on ollut viime kauteen verrattuna väkevää, ja Brightonilla on rahkeet säilyttää asemansa liigan keskikastissa. Manageri Graham Potterilla on ollut ajoittain suuria vaikeuksia saada pelaajistostaan sen parasta tehoa irti, ja viime kaudella Seagulls onnistui kohtalaisen vahvoista peliesityksistä huolimatta raapimaan kasaan vain yhdeksän voittoa. Alkaneen kauden kuusi pinnaa heti kahdelta ensimmäiseltä kierrokselta näyttää, että viime kaudelta tuttua kipsi on tiessään, ja Brighton voi jatkaa menoaan hyvällä itseluottamuksella.

Brentford on sarjanousijan innolla rouhinut huikean alkusyksyn. Kotiavauksessa Arsenal kaatui komeasti 2-0, ja tuota voittoa ovat seuranneet ansaitut vierastasurit Crystal Palacea ja Aston Villaa vastaan. Bees on toistaiseksi pysynyt hyvin mukana kokeneiden liigajoukkueitten vauhdissa, ja sen puolustus on onnistunut pitämään vihollisen hienosti poissa vaarallisilta maalipaikoilta. Hieman siipirikkoinen Arsenal ja alemman keskikastin Palace eivät kuitenkaan ole liigakartan vaativimpia mittareita.

Brentfordin ottelut kaudella 21/22

  • 28.8.2021, Aston Villa – Brentford, 1-1
  • 24.8.2021, Brentford – Forest Green (EFL Cup), 3-1
  • 21.8.2021, Crystal Palace – Brentford, 0-0
  • 13.8.2021, Brentford – Arsenal, 2-0

Joukkuetta vahvistettiin kesän siirtoikkunassa maltillisesti mutta järkevästi, ja Kristoffer Ajer, Yoane Wissa sekä Frank Onyeka ovat jo kantaneet runsaasti vastuuta. Päävalmentaja Thomas Frankin nippu on silti laadultaan Valioliigan heikommasta päästä. Peli on kulkenut tähän saakka hyvin, ja tulokset puhuvat puolestaan, mutta tasoeroa sarjan keskikastin rutinoituneisiin ryhmiin löytyy silti aika lailla.

Brighton on materiaalinsa turvin vieraissakin ennakkosuosikki, ja kun markkinoilla on tuijoteltu hieman liikaa Brentfordin unelma-alkua liigassa, on vieraitten kertoimiin livennyt puhallus ilmaa. Muutamat firmat ovat laskeneet ottelun lähes tasabookiksi, ja Brightonin suorasta voitosta on tarjolla jopa 2,70 kertoimia.

Koska Brentfordin peleissä maalipaikat ovat toistaiseksi olleet hieman kortilla, valikoimme kakkosen kuitenkin Draw No Bet -varauksella. Merkki on poimittavissa muun muassa 888 Sportin ja Unibetin lipukkeilta. Markkinatoppi 1,91 löytyy Bethardin tarjonnasta, joten iskemme kohteen sieltä kiinni upean Valioliigalauantain ratoksi.

Brentford – Brighton 2, DNB

Bethard 1,91