1.12.2021
klo
21:30
Valioliiga
West Ham - Brighton
1
Pinnacle 2,06
Hävitty
ASETA VETO

Valioliiga

1.12.2021 klo 21:30

West Ham – Brighton

Valioliiga etenee kiivaalla tahdilla, ja keskiviikon kierroksella West Ham haluaa palata voittojen tielle isännöidessään vireensä kadottanutta Brightonia. Nyt pohjustamme kamppailun asetelmat ja tarjoilemme ilmaiset jalkapallo vihjeet Lontoon tuliseen kohtaamiseen.

West Ham on taulukossa edelleen upeasti neljäntenä, vaikka sillä on alla kaksi tappiota. Pakka Hammersin takana alkaa tiivistyä, ja itälontoolaiset tarvitsevat kipeästi pisteitä taistelussaan eurosijoituksista. Brighton aloitti kauden väkevästi, mutta viime aikoina maalinteko on tökkinyt ja pistetahti hiipunut. Seagulls raahustaa jo kahdeksan ottelun voitottomassa putkessa ja on hiihtelemässä ulos sarjan top-kympistä.

Kotijoukkue on syksyn erinomaisilla otteillaan ansainnut paikkansa liigan kärkipäässä, eivätkä tappiot kahdessa vaikeassa vieraspelissä saa joukkuetta suistumaan raiteiltaan. Brightonin meno on vaisua, ja West Hamin voiton yli kakkosen kertoimet ovat mahtavaa pelattavaa keskiviikkoillan iloksi.

Joukkueet Valioliigassa 2021/22

 • West Ham, 7-2-4, 24:16, 23p
 • Brighton, 4-6-3, 12:14, 18p

West Ham on selvinnyt syksyn otteluruuhkasta upeasti, kun joukkue on taiteillut Valioliigan otteluitten seassa itsensä Eurooppa-liigassa lohkovoittoon ja marssinut EFL Cupin puolivälieriin. Kesän siirtomarkkinoilla laajennettu rosteri on laadukas, ja manageri David Moyes on tehnyt huikeaa työtä repiessään miehistöstään maksimisuoritusta irti. Kaksi edellistä liigapeliä ovat kuitenkin päätyneet niukkoihin tappioihin. Wolverhampton oli kotonaan marginaalisesti vahvempi, ja viime sunnuntaina Manchester City otti Hammersista voiton kovalla rutiinillaan. Noitten pelien välissä West Ham kävi Wienissä kaatamassa paikallisen Rapidin maalein 2-0.

West Hamin viisi viimeistä ottelua

 • 28.11.2021, Manchester City – West Ham, 2-1
 • 25.11.2021, Rapid Wien – West Ham (EL), 0-2
 • 20.11.2021, Wolverhampton – West Ham, 1-0
 • 7.11.2021, West Ham – Liverpool, 3-2
 • 4.11.2021, Genk – West Ham (EL), 2-2

Brighton seilasi kauden viisi ensimmäistä vieraspeliään tappioitta, mutta joukkue oli kuitenkin jatkuvasti pelillisesti melko vaisu. Edellinen matkavoitto on syyskuun alkupuolelta, ja kolmen vierastasapelin putki katkesi pari kierrosta sitten, kun Aston Villa kaatoi kotonaan Seagullsin tylysti maalein 2-0. Brightonia on vaivannut jälleen läpi viime kauden nähty ongelma, jossa maalinteko on tukalaa ja hyökkääjien itseluottamus alkaa olla kadoksissa. Joukkue on toki materiaaliltaan jotakuinkin Valioliigan keskitasoa, ja se on pystynyt hiljattain muun muassa niistämään vieraspisteen Liverpoolilta. Viime aikojen väsyneet otteet kotipeleissä heikkoja Newcastlea ja Leedsiä vastaan eivät kuitenkaan herätä juurikaan luottamusta.

Brightonin viisi viimeistä ottelua

 • 27.11.2021, Brighton – Leeds, 0-0
 • 20.11.2021, Aston Villa – Brighton, 2-0
 • 6.11.2021, Brighton – Newcastle, 1-1
 • 30.10.2021, Liverpool – Brighton, 2-2
 • 27.10.2021, Leicester – Brighton (EFL Cup), 2-2 RP 4-2

West Hamin hyökkäys on monipuolista, ja kuusi liigamaalia tykittänyt Michail Antonio tulee olemaan vaikea pideltävä vieraitten puolustukselle. Brightonilla ei ole ollut tapana lähteä Hammersin vieraana vain puolustamaan, joten isännille tulee avautumaan jälleen paikkoja vaarallisille vastaiskuille. West Hamilla on etu myös erikoistilanteissa, joissa Moyesin kone on Valioliigan eliittiä niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin.

Joukkueitten väliset peräti viisi edellistä ottelua ovat päättyneet pistejakoon, mutta tämän hetken Hammers on vierailijoita pelillisesti sen verran edellä, että kotivoitto toteutuu useammin kuin kerran kahdesta. Ykkönen on napattavissa peleihin mukavilla yli kahden kertoimilla muun muassa Unibetin ja Betsafen listoilta. Pinnaclen hinta 2,06 on kivunnut jotakuinkin markkinatoppiin, joten puristamme Hammers-voiton sieltä kiinni ja jäämme odottamaan upeaa Valioliigailtaa.

West Ham – Brighton 1

Pinnacle 2,06