1.10.2022
klo
17:00
Valioliiga
Liverpool - Brighton
Alle 3 maalia
BankonBet
Hävitty
ASETA VETO

Valioliiga

1.10.2022 klo 17:00

Liverpool – Brighton

Valioliiga tekee paluun maattelutauon jälkeen, ja lauantaina ohjelmassa on seitsemän tulista kamppailua. Anfieldilla Liverpool haluaa parannella asemiaan, kun se saa vastaansa kauden erinomaisesti aloittaneen Brightonin. Nyt kertaamme ottelun lähtökohdat ja lataamme kehiin ilmaiset jalkapallo vihjeet iltapäivän taistoon.

Liverpool on viikonloppuun lähdettäessä sarjataulukossa vasta sijalla kahdeksan. Edellisessä Valioliigapelissään se jäi maalittomaan tasapeliin Evertonin vieraana, ja Mestarien Liigan puolella alla on nöyryyttävä 4-1 tappio Napolista sekä niukka 2-1 kotivoitto Ajaxista. Sarjan kärki on karkaamassa heti syksyllä, mikäli punaiset eivät pian saa ryhtiä otteisiinsa.

Brighton paahtaa sarjassa upeasti neljäntenä kerättyään kuudesta ottelusta kolmetoista pinnaa. Seagulls ei ole pelannut lähes kuukauteen otteluperuutusten takia, ja joukkueella alkaa nyt uusi aikakausi manageri Graham Potterin siirryttyä Chelseaan. Uusi luotsi Roberto De Zerbi tekee lauantaina Valioliigadebyyttinsä, ja on erittäin mielenkiintoista nähdä, pystyykö italialainen jatkamaan Brightonin lentoa.

Joukkueet Valioliigassa 2022/23

 • Liverpool, 2-3-1, 15:6, 9p
 • Brighton, 4-1-1, 11:5, 13p

Liverpool on vaikeuksistaan huolimatta materiaalinsa puolesta edelleen Valioliigan eliittiä, ja se on kotiedun turvin lähes 70-prosenttinen suosikki. Ottelun parhaat peli-ideat löytyvät tällä kertaa matalista maalimääristä. Liverpoolin on pakko korjata vuotava puolustuksensa pikimmiten, ja manageri Jürgen Klopp saattaa lähestyä Brighton-peliä hivenen varovaisella pelitavalla. Brighton on ollut alkukaudesta tehokas, mutta Poolin vieraana sen hieman arvaamaton hyökkäys joutuu kovaan testiin. Maalimäärän linja on hilattu markkinoilla varsin ylös, joten ottelun alle kolme osumaa maistuvalla kertoimella on päivän valintamme.

Liverpoolin kauden alku varsinkin puolustussuuntaan on ollut todella vaisu. Joukkue tulee kyllä kauden edetessä korjausliikettä tekemään, ja maajoukkuetauko on antanut hyvän mahdollisuuden laivan vakauttamiseen. Etenkin Anfieldilla Pool puolustaa perinteisesti erittäin tiiviisti, ja kun keskikentän ja alakerran pahin loukkaantumissuma alkaa olla takana, pystyvät isännät hyvin todennäköisesti pitämään Brightonin hyökkäyksen lauantaina kurissa.

Liverpoolin viisi viimeistä ottelua

 • 13.9.2022, Liverpool – Ajax (CL), 2-1
 • 7.9.2022, Napoli – Liverpool (CL), 4-1
 • 3.9.2022, Everton – Liverpool, 0-0
 • 31.8.2022, Liverpool – Newcastle, 2-1
 • 27.8.2022, Liverpool – Bournemouth, 9-0

Brighton on jo vuosikaudet kuulunut Valioliigan niukkamaalisimpiin joukkueisiin. Sen pari viime peliä ovat olleet hyvin tapahtumarikkaita, kun vastassa ovat olleet avointa pelikirjaa selailevat Fulham ja Leicester. De Zerbi haluaa varmasti pitää debyytissään ryhmänsä paketin kasassa ilman kummempia hienouksia. Mies tulee piiskaamaan joukkueensa jonkinlaisiin pallonhallintajaksoihin, ja hyvällä itseluottamuksella juuri nyt varustettu Brighton voi onnistua ottamaan ottelusta hieman tempoa pois.

Brightonin viisi viimeistä ottelua

 • 4.9.2022, Brighton – Leicester, 5-2
 • 30.8.2022, Fulham – Brighton, 2-1
 • 27.8.2022, Brighton – Leeds, 1-0
 • 24.8.2022, Forest Green Rovers – Brighton (EFL Cup), 0-3
 • 21.8.2022, West Ham – Brighton, 0-2

Liverpool saa lauantaina jalkeille vahvan kokoonpanon, vaikka jokunen poissaolo rosteria painaa edelleen. Andrew Robertson ei ehtine kuntoutua ajoissa, joten Konstantinos Tsimikas jatkaa tuuraamista vasempana laitapakkina. Brightonilla ei ole tuoreita loukkaantumishuolia. Pitkäaikaispotilas Jakub Moder jatkaa lasaretissa, mutta Adam Lallana saattaa palata tositoimiin yli kuukauden huilin jälkeen.

Liverpool on vaihtelevasta formistaan huolimatta ottelun kiistaton suosikki. Brightonin saadessa taktiikkansa nappiin se voi hyvinkin pystyä kiusaamaan isäntiä ja pysyä kisassa pitkään mukana. Alle kolme maalia tarjoaa usealla bookkerilla kuten BankonBetillä, Pinnaclella ja Lucky Casinolla iloisia yli 1,80 kertoimia, ja tasan kolmella osumalla panokset palautetaan. Ruksimme siis underin lapulle ja lähdemme odottelemaan jännittävää

Vihje: 
Alle 3 maalia