8.3.2021
klo
Englannin Valioliiga
West Ham – Leeds 1
Bethard 2,10
ASETA VETO

West Ham – Leeds

Valioliigan maanantai-iltaan on luvassa vauhtia ja rymistelyä, kun iloisen ennakkoluulottomasti hurjasteleva Leeds haastaa alkuvuodesta vahvasti jyränneen West Hamin. Sarjanousija Leeds on ollut kauden väriläiskä ja kiikkuu sarjassa mukavasti sijalla 11. Joukkue on napsinut komeita voittoja ja lyönyt taululle varsin eriskummallisia tuloksia, mutta sen pelistä on varmuus ja stabiilisuus kaukana. West Ham sen sijaan suorittaa viikosta toiseen korkealla tasolla ja ampaisee tähän avoimeksi ennakoituun taistoon selvähkönä suosikkina.

Viime vuonna lähes kauden loppuun saakka putoamistaistelussa räpiköinyt West Ham on ollut tämän kauden positiivinen yllättäjä. Manageri David Moyes on hionut pelisysteeminsä erinomaiseen kuntoon ja tehnyt joukkueesta tiiviin ja vaikeasti voitettavan. Tosissaan pääsystä eurokentille taisteleva energinen Hammers on kärsinyt liigassa vasta seitsemän tappiota, ja syyskuun jälkeen se on hävinnyt ainoastaan aivan sarjan huippujoukkueita vastaan.

West Hamin tappiot Valioliigassa 2020/21

 • Manchester City 27.2.2021
 • Liverpool 31.1.2021
 • Chelsea 21.12.2020
 • Manchester United 5.12.2020
 • Liverpool 31.10.2020
 • Arsenal 19.9.2020
 • Newcastle 12.9.2020

West Ham ahersi edellisessä ottelussaan 2-1 tappiosta huolimatta erinomaisesti kivikovan Manchester Cityn puristuksessa. Hammers loi jopa paremmat maalipaikat ja pysyi upeasti sarjakärjen vauhdissa koko vauhdikkaan 90-minuuttisen ajan. Moyesin ryhmä kiersi Cityn supervahvan prässin kerta toisensa jälkeen ja iski useita nopeita ja vaarallisia hyökkäyksiä sen selustaan. Leeds pelaa samalla uutteralla joukkueprässiin perustuvalla taktiikalla mutta operoi huomattavasti Cityä heikommalla materiaalilla. West Hamilla ei tule olemaan vaikeuksia tuon paineen avaamisessa, ja itälontoolaiset tulevat Jesse Lingardin ja Michail Antonion johdolla rakentamaan lukuisia laatutontteja vieraitten päätyyn.

Pirteä Leeds on liigan runsasmaalisin joukkue maalierolla 43-44. Manageri Marcelo Bielsa ei lähde ketään vihollista vastaan peruuttelemaan vaan luottaa aktiiviseen ja vaativaan pelitapaansa viikosta toiseen. Ajoittain tämä tuottaa hienoja tuloksia, kuten yllättävä vierasvoitto Leicesteristä ja helmikuun komeat ryöpytykset Southamptonia ja Crystal Palacea vastaan. Useammin Leeds kuitenkin ampuu taktiikkansa kanssa itseään jalkaan ja tuloksena on ollut turpajaiset kuten parin viikon takainen 4-2 tappio Arsenalia vastaan ja vuodenvaihteen 3-0 ja 6-2 linkoukset Tottenhamin ja Manchester Unitedin käsittelyssä.

Bielsan pelitapa toimii epäorganisoituja tai muuten sekavassa tilanteessa haahuilevia joukkueita vastaan, mutta työteliäisiin ja kurinalaisiin kollektiiveihin taktiikka ei pure. Varsin kirjavasti esiintynyt Leeds on tämän vuoden puolella hävinnyt kuusi ja voittanut neljä peliä liigassa, ja onnistumiset on raavittu pääasiassa sarjassa sen alapuolella majailevien ryhmien kustannuksella.

Leedsin voitot Valioliigassa 2021

 • 23.2.2021 Southampton
 • 8.2.2021 Crystal Palace
 • 31.1.2021 Leicester
 • 26.1.2021 Newcastle

Joukkueiden edellinen kohtaaminen joulukuussa Elland Roadilla oli lontoolaisten pelikirjan ylivoimaa ja päättyi Hammersin voittoon maalein 2-1. Leeds prässäsi ja piti kovaa tempoa yllä, mutta West Hamilla oli aseet sen kesyttämiseen ja vieraat tykittivät ottelussa parikymmentä maalintekoyritystä ja kahdeksan kutia maalia kohti. Samalla käsikirjoituksella mennään nytkin, ja Leeds tulee vauhdikkaassa kamppailussa jäämään vahvemman isäntäjoukkueen jalkoihin.

West Ham on materiaaliltaan luokkaa kovempi ja on ollut hurjassa lennossa tämän vuoden puolella. Moyes tekee erinomaista taktista työtä ja motivoi ryhmänsä kerta toisensa jälkeen rautaiseen vireeseen, joten maanantaina Hammers pääsee parantelemaan jo valmiiksi upeaa kotisaldoaan ailahtelevaista vierasjoukkuetta vastaan.

Iskukykyinen West Ham voittaa ottelun useammin kuin kerran kahdesta, ja markkinoilta löytyviin yli kahden kertoimiin isketään ahnaasti kiinni. Bethard, ComeOn ja Betsafe tarjoavat ykkösestä hulppean 2,10.

West Ham – Leeds 1

Bethard 2,10