7.3.2021
klo
Englannin Valioliiga
Liverpool – Fulham alle 2,5 maalia
Betsson 2,19
ASETA VETO

Liverpool – Fulham

Valioliigan sunnuntai-iltapäivän kamppailussa on herkulliset lähtökohdat, kun kadonnutta formiaan etsivä Liverpool isännöi liigapaikkansa puolesta taistelevaa Fulhamia. Sijalle 18 jämähtäneet lontoolaiset tarvitsevat kuumeisesti pisteitä välttääkseen putoamisen ja tulevat tarjoamaan hallitsevalle mestarille kiperän vastuksen. Fulhamin pelit ovat olleet läpi kauden tasaisia ja vähämaalisia, joten alle 2,5 maalia otteluun on päivän valinta.

Anfieldillä pelaamisesta on yllättäen tullut melkoinen taakka Liverpoolille. Joukkue on voittanut kotikentällään viimeksi joulukuun puolivälissä, ja kotitappioita on torstain Chelsea-häviön jälkeen jo viisi putkeen. Maalinteko on tuskaista, ja viime vuosien tuhoisan hyökkäyskolmikon yhteispeli kyntää pahasti. Onnistumiset ovat liikaa Mohamed Salahin harteilla, kun Sadio Mane ja Roberto Firmino ovat maalanneet liigassa viimeksi tammikuun lopussa. Hyökkäyksen itseluottamus on kadoksissa, ja Fulham lähtee luottavaisena tylsyttämään Poolin terän.

Liverpoolin viisi viimeistä kotiottelua

  • 4.3.2021 Liverpool – Chelsea 0-1
  • 20.2.2021 Liverpool – Everton 0-2
  • 7.2.2021 Liverpool – Manchester City 1-4
  • 3.2.2021 Liverpool – Brighton 0-1
  • 21.1.2021 Liverpool – Burnley 0-1

Fulham on jo pitempään pelannut tiivistä ja kurinalaista futista, mutta sen hyökkäysosastolla on valtavia ongelmia. Vain 21 maalia kuluvalla kaudella tehnyt Cottagers on jäänyt joulukuun alusta lähtien nollille yhdeksän kertaa 17 ottelussa. Paras maalintekijä on Bobby Reid vain viidellä osumalla, ja tammikuussa kärkeen pelastajaksi hankittu Josh Maja on osunut vasta kahdesti kuudessa pelaamassaan ottelussa. Manageri Scott Parkerin johtama miehistö on työteliäs, mutta sillä on Valioliigatasolle liian vähän luovuutta ylöspäin.

Puolustus on sen sijaan toiminut ajoittain jopa erinomaisesti, ja sisukas Fulham on pitänyt oman maalinsa puhtaana neljässä edellisestä kuudesta ottelusta nollaten kärkipään joukkueista West Hamin kotonaan ja Evertonin vieraissa. Parkerin muuraama kivikova sumppu on päästänyt vastustajan laukomaan maalia kohti yhteensä ainoastaan kymmenen kertaa edellisessä kuudessa kamppailussa. Viimeksi torstaina Fulhamilla oli homma hyvin hanskassa Tottenhamia vastaan, mutta se hävisi lopulta hieman epäonnekkaasti maalein 1-0.

Fulhamin viisi viimeistä ottelua

  • 4.3.2021 Fulham – Tottenham 0-1
  • 28.2.2021 Crystal Palace – Fulham 0-0
  • 20.2.2021 Fulham – Sheffield United 1-0
  • 17.2.2021 Burnley – Fulham 1-1
  • 14.2.2021 Everton – Fulham 0-2

Parker siirtyi hemikuun alkupuolella pitkän voitottoman putken jälkeen käyttämään perinteistä neljän puolustajan linjaa. Tämä säätö onkin toistaiseksi toiminut erinomaisesti, ja joukkue koki ensimmäisen tappionsa tällä taktiikalla vasta Tottenhamia vastaan. Linja on tiivis, ja se pystyy ottamaan vastaan Liverpoolin sille iskemän paineen. Myös Pool painiskeli torstaina raskaan ottelun Chelseaa vastaan, joten sunnuntain pelistä ei ole luvassa vauhdikasta ravausta päästä päähän, mikä sopii hyvin Fulhamin pelitavalle.

Liverpoolilla on ollut koko kauden valtavia loukkaantumishuolia, ja pahimmassa vaiheessa kaikki keskuspuolustajat olivat yhtäaikaa telakalla. Tammikuussa paikkaajaksi hankittu Ozan Kabak on päässyt kohtalaisesti sisään Valioliigan vauhtiin, ja topparina tuuraava keksikenttämies Fabinho on palannut sairastuvalta kokoonpanoon. Kabak sai torstain pelissä pienen kolhun, mutta jos turkkilainen missaa Fulham-pelin on Nathaniel Phillips pätevä korvaaja.

Liverpool on joukkueista laadukkaampi ja on ottelussa selkeä suosikki, mutta bookkerit ovat hieman aliarvioineet vieraitten mahdollisuuksia. Cottagers tulee Anfieldille turhauttamaan isäntäjoukkueen ja kyttäämään vastaiskuja ja erikoistilanteita, ja Fulham saattaa hyvinkin taistella tasaisesta ottelusta jotakin mukaansa.

Lontoolaisia koko kauden vaivanneet maalinteko-ongelmat huomioiden paras valinta on kuitenkin ottelun alle 2,5 maalia. Kohde löytyy Betsafen, Betssonin ja NordicBetin listoilta erinomaisella 2,19 kertoimella.

Liverpool – Fulham alle 2,5 maalia

Betsson 2,19