4.2.2021
klo
Englannin Valioliiga
Tottenham – Chelsea: 2
NordicBet 2,20
ASETA VETO

Ilmaiset jalkapallo vihjeet | Valioliiga 4.2.2021

Tottenham ja Chelsea lähtevät torstai-illan kamppailuun erittäin tasaväkisen oloisista asetelmista. Molemmat ovat keränneet liigassa 33 pinnaa ja ovat mukana jahtaamassa top-4 sijoituksia. Maalierokin on lähes identtinen, ja kuuden pelin kuntopuntarissa lontoolaisnaapureilla on sama 2-2-2 rekordi. Tarkemmin katsoen löytyy kuitenkin painavia syitä kallistamaan vaakakuppi selvästi Chelsean puolelle.

Kahden viime ottelun otanta on toki pieni, mutta siinä näkyy hyvin mistä lähtökohdista tähän paikallisotteluun todella ponnistetaan. Tottenhamilla on alla kaksi tappiota kun taas Chelsealla voitto ja tasapeli, ja tämä simppeli tilasto on vain pintaraapaisu seurojen nykytilanteisiin. Viime torstain Liverpool-tappiossa Tottenhamin peli romahti tauolla, kun manageri Jose Mourinho joutui tekemään kaksi vaihtoa. Maalitykki Harry Kane otettiin sivuun loukkaantumisen takia, ja myös laitapakki Serge Aurier jätti pelin kesken. Lähteiden mukaan Aurier riiteli tauolla rajusti Mourinhon kanssa ja poistui stadionilta.

Tottenhamin viisi viimeistä Valioliigaottelua

  • 31.1.2021 Brighton – Tottenham 1-0
  • 28.1.2021 Tottenham – Liverpool 1-3
  • 17.1.2021 Sheffield United – Tottenham 1-3
  • 13.1.2021 Tottenham – Fulham 1-1
  • 2.1.2021 Tottenham – Leeds 3-0

Tottenham kärsi tappion myös sunnuntaina, kun se teki Brightonin vieraana laiskan esityksen ilman Kanea ja Aurieria kokoonpanossa. Hyökkäystriossa avasivat Heung-Min Son, Gareth Bale ja Steven Bergwijn, mutta ilman Kanea Sonin tehot ovat hukassa, eikä Bale edelleenkään vaikuta olevan täydessä pelikunnossa. Torstaina Mourinho saattaa joutua tyrkkäämään kärkeen Carlos Viniciuksen, johon managerilla ei aiemmin juuri ole luottoa ollut.

Chelsean ruoriin hyppäsi reilu viikko sitten uusi manageri Thomas Tuchel. Saksalaisluotsi on aloittanut tasapelillä Wolverhamptonia vastaan sekä voitolla Burnleyn kustannuksella, ja molemmissa otteluissa lontoolaisten maali pysyi koskemattomana. Tuchel on ajanut heti oman taktiikkansa sisään, ja siirtynyt kolmen puolustajan linjaan ja wingbackien käyttöön. Manageri kokeili useita kombinaatioita kärkikolmikossa, johon hänellä on vaihtoehtoina piikkiin Olivier Giroud, Tammy Abraham ja Timo Werner sekä alempiin rooleihin Hakim Ziyech, Kai Havertz ja Mason Mount.

Chelsean viisi viimeistä Valioliigaottelua

  • 31.1.2021 Chelsea – Burnley 2-0
  • 27.1.2021 Chelsea – Wolverhampton 0-0
  • 19.1.2021 Leicester – Chelsea 2-0
  • 16.1.2021 Fulham – Chelsea 0-1
  • 3.1.2021 Chelsea – Manchester City 1-3

Tottenham on pärjännyt mukavasti otteluissa, joissa se on onnistunut puolustamaan kurinalaisesti ja tekemään maalit terävillä vastaiskuilla. Chelsea tulee torstaina pitämään palloa ja Spurs pääseekin yrittämään prässiään, mutta Kanen puuttuessa vastahyökkäykset jäävät kuitenkin puolitiehen, ja Chelsean kolmen alakerralla ei ole vaikeuksia niiden torjumisessa. 

Chelsealla on ollut ajoittain vaikeuksia maalinteon kanssa, eikä hyökkääjistä kukaan ole ottanut ykkössentterin viittaa harteilleen. Se luo kuitenkin ottelusta toiseen kärjille useita maalipaikkoja, ja Tuchelilla on nyt ollut toista viikkoa aikaa hioa kuvioitaan ja valita terävin maalintekijä arsenaalistaan, joka on täynnä potentiaalia. Blues lähtee torstain peliin ilman loukkaantumishuolia.

Tottenhamilta puuttuvat Kanen lisäksi Sergio Reguilon, Giovani Lo Celso ja Dele Alli. Mourinho on kertonut ottavansa Aurierin jälleen kokoonpanoonsa, mutta nähtäväksi jää miten puolustaja istuu managerin kuvioihin. Spursin puolustuslinjan miehitys on muutenkin vaihdellut, eikä viikon takainen episodi voi olla vaikuttamatta epävarman pakiston toimintaan.

Mikäli Mourinhon ja miehistön välillä hiertää, heijastuu tämä auttamatta peliesityksiin, mistä Tottenhamin kahlaus Brightonia vastaan antoi vihjeitä. Markkinat ovat jo viikon mittaan reagoineet Tottenhamin tilanteeseen, ja Chelsean hinnat ovat hieman laskeneet. Mukaan pääsee kuitenkin vielä hyvin riittävällä 2,20 kertoimella, joka löytyy muun muassa NordicBetiiltä, sekä ComeOnilta. 

Tottenham – Chelsea 2

NordicBet 2,20