31.1.2021
klo
Englannin Valioliiga
West Ham – Liverpool 1, AH +0,5
Betsson 2,18
ASETA VETO

Ilmaiset jalkapallo vihjeet | Valioliiga 31.1.2021

Kauden positiivinen yllättäjä West Ham viilettää peräti kuuden ottelun voittoputkessa liiga ja FA Cup mukaanlukien, kun sen vieraaksi saapuu hallitseva mestari Liverpool. Joukkueet ovat sarjataulukossa peräkkäin sijoilla 5 ja 4, mutta kuntopuntarissa itälontoolaiset ovat reippaasti edellä. 13 pinnaa viidestä viime liigaottelustaan rohmunnut kotijoukkue rynnistää Poolin kimppuun täynnä itseluottamusta, ja vierailijakin katkaisi torstaina peräti viiden liigaottelun voitottoman jaksonsa. Nykyformi ei kuitenkaan ole ainoa syy West Hamin puoleen kallistumiseen. Hammers on nimittäin kuluvalla kaudella nostanut tasoaan ja pelivarmuuttaan ylipäänsä monta luokkaa.

Kesken viime kauden West Hamin manageriksi palannut David Moyes on saanut ihmeitä aikaan. Viime kauden varsin sekavissa merkeissä laiskasti kahlannut ja jopa putoamisuhassa ollut nippu on nyt hitsautunut työteliääksi ja vaikeasti voitettavaksi yksiköksi. Se jaksaa prässätä, puolustaa kurinalaisesti eikä tee enää virheitä viime kauden tapaan. Joukkueen ruumiillistuma on väkevä kärkimies Michail Antonio, jonka rymistelevään pelityyliin koko Hammersin hyökkäys pohjautuu.

West Hamin viisi viimeistä Valioliigaottelua

  1. 26.1.2021 Crystal Palace – West Ham 2-3
  2. 19.1.2021 West Ham – West Bromwich 2-1
  3. 16.1.2021 West Ham – Burnley 1-0
  4. 1.1.2021 Everton – West Ham 0-1
  5. 29.12.2020 Southampton – West Ham 0-0

Liverpool laahasi joulu-tammikuussa neljä peliä putkeen tekemättä maaliakaan, mutta sai hanat vihdoin auki ensin FA Cupin 3-2 tappiossa Manchester Unitedia vastaan ja paransi edelleen torstain 3-1 liigavoitossa Tottenhamin vieraana. Kärkitrio Sadio Mane, Roberto Firmino, Mohamed Salah on parhaimmillaan lähes pysäyttämätön, mutta West Hamin joukkuepuolustuksella voi hyvinkin olla aseet sen kesyttämiseen. Hammersin upeaa kautta pelaavat, väsymättömät laitapelaajat Pablo Fornals oikealla ja Jarrod Bowen vasemmalla tukevat puolustusta erinomaisesti ja iskevät tilanteen tullen nopeasti vastaan yhdessä Antonion kanssa.

West Hamin tammikuun neljä peräkkäistä liigavoittoa ovat kaikki tulleet vain yhden maalin erolla. Joukkue on kuitenkin hukannut suuren määrän maalipaikkoja ja ollut epäonninen viimeistelyssä. Vastaiskujen lisäksi Hammers on valtava uhka erikoistilanteissa, joissa se on liigan tehokkain sekä hyökkäyspäässä (10 tehtyä maalia) että puolustuksessa (2 päästettyä maalia).

Liverpool pelasi vahvan syksyn, mutta loukkaantumisista kärsinyt rosteri ei juuri sallinut kierrättämistä, ja kunto tyssäsi joulukuun loppupuolella. Manageri Jürgen Kloppin pelitapa on vaativa, ja tiivis otteluohjelma on alkanut koitua joukkueelle haastavaksi. Poolilla on jälleen rasitteena torstai-illan raskas vierasottelu. West Hamilla on alla kaksi päivää enemmän lepoa, kun se pelasi voitokkaan vieraspelin Crystal Palacea vastaan jo tiistaina.

Liverpoolin viisi viimeistä Valioliigaottelua

  • 28.1.2021 Tottenham – Liverpool 1-3
  • 21.1.2021 Liverpool – Burnley 0-1
  • 17.1.2021 Liverpool – Manchester United 0-0
  • 4.1.2021 Southampton – Liverpool 1-0
  • 30.12.2020 Newcastle – Liverpool 0-0

Poolin loukkaantumisongelmat eivät ota hellittääkseen, ja kun sairastuvalle ovat viimeisimpinä liittyneet myös Fabinho ja Joel Matip, on toppariosasto täysin riekaleina. Keskuspuolustajiksi ainoat vaihtoehdot sunnuntaina ovat Jordan Henderson ja Nathaniel Phillips, ja tähän saumaan Hammers-hyökkäys Antonion johdolla tulee iskemään lujaa. West Ham lähtee viikonloppuun ilman kokoonpanohuolia, ja Moyes valinnee saman avauksen, jolla se löi Palacen.

Vaikka Liverpoolilla on pelottava hyökkäysarsenaali ja sen puolustus on loukkaantumistilanteesta huolimatta toiminut hyvin, on West Hamin mahdollisuudet sitä vastaan hieman aliarvioitu. Kotijoukkueelle tarjotaan kertoimeksi jopa 4,50, mutta Poolin kova rutiinitaso huomioiden paras haku on niin ikään hyvin maksava kotivoitto 0,5 maalin tasoituksella. Betssonin, Betsafen ja NordicBetin kerroin merkille on hieno 2,18.

West Ham – Liverpool 1, AH +0,5

Betsson 2,18