3.4.2021
klo
Englannin Valioliiga
Molemmat joukkueet tekevät maalin
Bethard 2,00
ASETA VETO

Valioliiga 3.4.2021

Parin viikon maaottelutauko on takana, ja Valioliiga jatkuu lauantaina huikealla kärkiottelulla. Luvassa on viihdyttävä näytös, kun sarjan kärjessä jyräävä Manchester City matkustaa kolmantena kärkkyvän Leicesterin vieraaksi. Isännät ovat päässeet rautaiseen kevätvireeseen ja tarvitsevat edelleen pisteitä varmistellakseen top-4 sijoitustaan. Cityn marssia mestaruuteen ei estä enää mikään, ja joukkue voi jo hieman säästellä panoksiaan Mestarien Liigaan. 

Leicester näytti helmi-maaliskuun taitteessa pieniä hiipumisen merkkejä, kun se putosi Eurooppa-liigasta ja kahlasi muutaman Valioliigapelin melko vaisusti. Joukkueella oli myös valtavasti loukkaantumisia avainpaikoilla, kun hyökkäyspään taiturit James Maddison, Harvey Barnes ja Ayoze Perez sekä puolustuksen Jonny Evans, Wesley Fofana ja James Justin olivat kukin vuorollaan sivussa vammojen takia. Nyt sairastupa on tyhjentynyt mukavasti, ja tärkeimpinä Maddison ja Fofana ovat jälleen pelikunnossa.

Kokoonpanohuolet laittoivat manageri Brendan Rodgersin järjestelemään ryhmityksensä uudelleen ja siirtymään kahden kärkipelaajan taktiikkaan, ja tämän kikkailun lopputulos on ollut positiivinen yllätys. Räiskyvä Leicester on voittanut tyylikkäästi edelliset kolme peliään ja tykittänyt niissä yhteensä kymmenen maalia. Avaukseen Jamie Vardyn rinnalle nostettu hyökkääjä Kelechi Iheanacho tarttui tilaisuuteensa ja on pommittanut viimeisessä neljässä pelissä peräti seitsemän maalia. 

Leicesterin viisi viimeistä ottelua

  • 21.3.2021 Leicester – Manchester United (FA Cup) 3-1
  • 14.3.2021 Leicester – Sheffield United 5-0
  • 6.3.2021 Brighton – Leicester 1-2
  • 3.3.2021 Burnley – Leicester 1-1
  • 28.2.2021 Leicester – Arsenal 1-3

Manchester City on talven ja kevään mittaan osoittanut olevansa Euroopan kuumin seurajoukkue. Sen 21 ottelun mittainen voittoputki katkesi maaliskuun alussa Manchester Unitedia vastaan, mutta tuon tappion jälkeen rautainen City on voittanut taas neljä peliä peräjälkeen. Ero kakkoseen liigan kärjessä on 14 pistettä, ja keväällä manageri Pep Guardiola voi aikalailla keskittyä himoitsemansa pokaalin metsästykseen Mestarien Liigassa. Siellä City kohtaa jo ensi tiistaina vaarallisen Borussia Dortmundin puolivälierien avausosassa, ja Guardiola saattaa lauantaina lepuuttaa joitakin tähtiään tuota peliä ajatellen.

Cityn puolustus on Valioliigan tiukin, ja se on päästänyt vasta 21 maalia 30 ottelussa. Guardiolalla on puolustuslinjan jokaiselle paikalle pari pätevää vaihtoehtoa, ja mies onkin kierrättänyt pakkeja ahkerasti. Nyt alla on kolme nollapeliä, mutta helmi-maaliskuussa City pelasi neljä peliä putkeen pitämättä nollaa ja päästi kaksi maalia peräkkäisissä otteluissa niin ManU:a kuin Southamptoniakin vastaan.

Joukkueen puolustus ei perustu ainoastaan takalinjan lujuuteen, vaan City prässää hurjasti koko miehistön voimin estäen vastustajan pelinrakentelun tehokkaasti. Tuo prässi on ajoittain kuitenkin alkanut hieman hiipua, ja muutamat joukkueet ovat sen onnistuneet hyvin kiertämään, joten nopeasti vastaiskuihin pyyhältävällä Leicesterillä on hyvinkin eväät päästä maalien makuun.

Manchester Cityn viisi viimeistä ottelua

  • 20.3.2021 Everton – Manchester City (FA Cup) 0-2
  • 16.3.2021 Manchester City – Borussia M´gladbach (CL) 2-0
  • 13.3.2021 Fulham – Manchester City 0-3
  • 10.3.2021 Manchester City – Southampton 5-2
  • 7.3.2021 Manchester City – Manchester United 0-2

Leicester on 53 tehdyllä maalilla liigan kolmanneksi tehokkain joukkue, ja se on edellisessä 20 ottelussa jäänyt vain kerran nollille. Rodgersin pelitapa perustuu vastahyökkäyksiin, joille avautuukin paikkoja vieraitten ottaessa pallonhallinnan itselleen ja jauhaessa hyökkäyksiään syvällä Foxesin kenttäpuoliskolla. City on tuttuun tapaan sarjan tehokkain ryhmä ja on paukuttanut tällä kaudella jo 64 osumaa. Laadukas hyökkäysvoittoinen arsenaali luo pelistä toiseen hurjasti tontteja ja jää aniharvoin maaleitta.

Kamppailusta voidaan ennakoida runsasmaalista, ja kun molemmat pääsevät pelaamaan vahvuuksillaan, on Both Teams to Score timanttinen peli-idea. Bethard, ComeOn ja Unibet tarjoavat merkistä markkinatopiksi tasan kahden kertoimen, jonka nappaamme ilolla kiinni.

Leicester – Manchester City, Molemmat joukkueet tekevät maalin

Bethard 2,00