27.2.2021
klo
Englannin Valioliiga
West Bromwich – Brighton 2
Unibet 1,98
ASETA VETO

West Bromwich Albion vs. Brighton

Valioliigan lauantai-iltapäivässä täräyttävät yhteen koko kauden sarjan häntäpäässä riippuneet West Bromwich ja Brighton. Toiseksi viimeisenä majailevan WBA:n mahdollisuudet säilymiseen alkavat olla erittäin ohuet, ja Brighton on valahtanut viime viikkoina huolestuttavan lähelle putoamisviivaa. Joukkueiden ero taulukossa on 12 pistettä, mutta eriskummallista kautta sohlaava Brighton on vieraissakin suursuosikki ryöstämään kaikki kolme pinnaa.

Brightonin kuluvalla kaudella suorittama voittojen välttely sotii jo kaikkia todennäköisyyksien lakeja vastaan. Lokit pelaa mukavaa ja kurinalaista futista ja hallitsee usein ottelutapahtumia mielin määrin, mutta sen voittosaldo näyttää 25 kierroksen jälkeen tuskaisesti vasta viittä. Joukkueen otteet ovat olleet faneille – ja veikkaajille – raastavaa seurattavaa. Kaksi viikkoa sitten kotonaan Brighton vei maalintekoyritykset nimiinsä vahvaa Aston Villaa vastaan luvuin 26-4 ja vedot maalia kohti 9-1, mutta onnistui jäämään maalittomaan tasapeliin. Vielä surullisempi oli viime maanantaina Crystal Palacelle kärsitty1-2 kotitappio. Siinä vierailla oli koko ottelussa vain kaksi kosketusta Brightonin boksissa, ja molemmilla niistä Palace kihautti maalin.

Brightonin viisi viimeistä Valioliigaottelua (maalintekoyritykset)

  • 22.2.2021 Brighton – Crystal Palace 1-2 (25-3)
  • 13.2.2021 Brighton – Aston Villa 0-0 (26-4)
  • 6.2.2021 Burnley – Brighton 1-1 (20-10)
  • 3.2.2021 Liverpool – Brighton 0-1 (11-13)
  • 31.1.2021 Brighton – Tottenham 1-0 (16-8)

Etenkin Palace-pelin uskomaton sulaminen täydellisen dominoinnin jälkeen takaa sen, että lauantaina West Bromwichin kimppuun käy äärimmäisen sisuuntunut lokkiparvi. WBA on kuitenkin itsekin osoittanut sinnikkyyttä kahdessa viime ottelussaan, joissa se puristi tuloksen vastoin odotuksia. Parin viikon takaisessa kotipelissä se raapi 1-1 tasurin sarjan kovinta vierasjoukkuetta Manchester Unitedia vastaan oltuaan täysin purjeessa suurimman osan ottelusta. Viime lauantaina Baggies punnersi yli tunnin vajaamiehisenä mutta taisteli 0-0 tasurin tehotonta Burnleyta vastaan. Nuo olivat kuitenkin harvinaiset pisteet ainoastaan kaksi voittoa koko kaudella saalistaneelle ryhmälle, joka on ollut melko kujalla niin kotona kuin vieraissa lähes ottelussa kuin ottelussa.

West Bromwichin viisi viimeistä Valioliigaottelua

  • 20.2.2021 Burnley – West Bromwich 0-0
  • 14.2.2021 West Bromwich – Manchester United 1-1
  • 7.2.2021 Tottenham – West Bromwich 2-0
  • 2.2.2021 Sheffield United – West Bromwich 2-1
  • 30.1.2021 West Bromwich – Fulham 2-2

Pirteä Brighton on nakuttanut maalintekoyrityksiä seitsemänneksi eniten koko Valioliigassa, mutta se on tuhnuillut kehnot 26 osumaa. Joukkueen ykköspyssy on Neal Maupay seitsemällä nyytillä, eikä kukaan muu ole onnistunut tekemään kolmea maalia enempää. Syksyllä kärkeen hankittu Danny Welbeck pelaa rikkonaista kautta ja on osunut vasta kahdesti kahdessatoista pelaamassaan ottelussa. Viime viikkoina Brightonin hallinta on ollut kuitenkin niin väkevää, että liigan ylivoimaisesti heikointa puolustusta vastaan onnistumisia on luvassa.

Vaikka West Bromwich pelasi viime viikonloppuna kauden kolmannen nollapelinsä, on sen puolustaminen useimmiten varsin sekavaa, ja Sam Allardycen suojatit ovat päästäneet eniten laukauksia maaliaan kohti koko sarjassa. Päästettyjä maaleja on 2,2 per peli, ja Baggies on ottanut kotikentällään muutaman railakkaan turpasaunan. Brightonia vastaan hommaa vaikeuttaa entisestään ykköstoppari Semi Ajayin pelikielto.

Vaikka Brighton on naarannut kuluvalla kaudella vasta viisi liigavoittoa, lauantaina se käy ärsytettynä sarjan kehnoimmalla puolustuksella operoivan WBA:n kurkkuun ja tulee luomaan voittoon riittävät maalipaikat. Isäntien kotisaldo 12 pelin jälkeen on historiallisen surullinen 1-4-7 ja maaliero hämmentävä 8-32.

Joukkueiden tasoero on huomattavasti suurempi kuin mitä sarjataulukko näyttää, ja Brightonin voiton noin kahden kertoimet naulataan ilman muuta kiinni. Kohde on pelattavissa Unibetin, Betssonin ja NordicBetin listoilla.

West Bromwich – Brighton 2

Unibet 1,98