27.2.2021
klo
Englannin Valioliiga
Manchester City – West Ham alle 2,5 maalia
NordicBet 2,55
ASETA VETO

Manchester City – West Ham

Manchester Citystä puhuttaessa alkavat superlatiivit loppua kesken. Euroopan kuumin joukkue liitää hengästyttävässä 18 ottelun voittoputkessa, eikä sen pelistä löydy heikkoa osa-aluetta. Valioliigan kärjessä ero kakkoseen on venynyt jo kymmeneen pisteeseen, ja City on noussut vahvimmaksi ehdokkaaksi Mestarien Liigan voittajaksi. Kotijoukkue on selkeä suosikki myös lauantai-iltapäivän ottelussa West Hamia vastaan, mutta sitkeällä Hammersilla on eväät kiusata isäntiä ja ainakin pitää maalimäärä alhaisena.

Cityn kone jyskyttää juuri nyt sellaisella tasolla, että joukkue tuntuu napsivan voittoja vaikka ei aina pelaa edes aivan kaasu pohjassa. Manageri Pep Guardiolan nippu on edelleen mukana neljässä kilpailussa, ja otteluruuhkassa miehistö puksuttaa säästeliäästi eikä lähde revittelemään turhaan. City saattaa jälleen lauantaina hieman jarrutella ja kierrättää kokoonpanoaan, sillä se ahkeroi kolme päivää sitten CL-pelin ja sen kalenteriin on jo ensi keskiviikoksi tungettu liigapeli Wolverhamptonia vastaan.

Manchester Cityn viisi viimeistä ottelua

  • Borussia M`gladbach – Manchester City (CL) 0-2
  • Arsenal – Manchester City 0-1
  • Everton – Manchester City 1-3
  • Manchester City – Tottenham 3-0
  • Swansea – Manchester City (FA Cup) 1-3

Cityn raudanluja puolustus ei kuitenkaan juuri heikkene, vaikka Guardiola lepuuttaa pelaajiaan. Keskuspuolustuksen parina ovat viime viikkoina luutineet tasaisesti Ruben Dias, John Stones ja Aymeric Laporte, jotka maalivahti Edersonin kanssa kuuluvat liigan ehdottomaan eliittiin. Manchesterin sinisten puolustus ei kuitenkaan perustu vain alakerran tiiviyteen, vaan City tekee töitä, prässää ja hallitsee palloa joukkueena niin suvereenisti, että vastustajalla on ottelusta toiseen valtavia vaikeuksia päästä maalintekotilanteisiin.

Myös West Ham on saanut puolustuksensa hyvään tikkiin, ja joukkue on liigassa upeasti sijalla neljä. Alkukaudesta Hammers peluutti usein viittä puolustajaa, ja manageri David Moyes on hiljattain ottanut tämän taktiikan uudelleen käyttöön hyvällä menestyksellä. Joukkueen ykköstoppari Angelo Ogbonna on nilkkavamman takia sivussa, mutta puolustuspäässä lontoolaisilla on päteviä korvaajia. West Ham on viime aikoina kesyttänyt ensin Aston Villan ja viimeksi Sheffield Unitedin käyttäen viittä puolustajaa, ja myös viime viikonlopun Tottenham-voitossa Hammers siirtyi ottelun lopussa tähän ryhmitykseen puolustaessaan johtoaan.

West Hamin viisi viimeistä ottelua

  • 21.2.2021 West Ham – Tottenham 2-1
  • 15.2.2021 West Ham – Sheffield United 3-0
  • 9.2.2021 Manchester United – West Ham (FA Cup) 1-0 AET
  • 6.2.2021 Fulham – West Ham 0-0
  • 3.2.2021 Aston Villa – West Ham 1-3

Joukkueiden väliset taistot ovat viime vuosina olleet Cityn maalijuhlaa, mutta tällä kaudella liigassa on esiintynyt aivan uudenlainen, ryhdikäs Hammers. Itälontoolaiset jaksavat puolustaa tiukkana yksikkönä, eikä se murene tappioasemassa kuten menneinä vuosina. Joukkueiden kauden ensimmäineen kohtaaminen Lontoossa päättyi 1-1. City hallitsi tuolloin tapahtumia, mutta West Ham onnistui hyvin pitämään vieraat pois huippupaikoilta.

Vaikka tulikuuma City ei näytä lipsumisen merkkejä, täynnä itseluottamusta seilaava West Ham lähtee tosissaan puristamaan Etihadilta yllätystulosta ja ampaisee tehtävään oman pään kautta. Kurinalaisesti puolustava Hammers voi hyvinkin tylsyttää isäntien terän, ja kun manchesterilaisten takalinja on lähes aukoton, ovat lähtökohdat otolliset vähämaaliselle taistolle, etenkin jos fiksusti pelaava City ei paina koko ottelua täysin sata lasissa.

Bookkerit ovat asettaneet ottelun linjan korkealle, kolmeen maaliin, ja alle 3,5 osumasta ottelussa löytyy mukavia 1,60 tuntumassa liikkuvia kertoimia. Lyödään kuitenkin rohkeasti peliin alle 2,5 maalia, josta rahat saa takaisin muhkeasti 2,55-kertaisena. Tämä erinomainen kohde on pelattavissa NordicBetin, Betssonin ja Betsafen listoilla.

Manchester City – West Ham alle 2,5 maalia

NordicBet 2,55