26.1.2021
klo
Englannin Valioliiga
Southampton – Arsenal alle 2,5 maalia
Betsafe | 1,90
ASETA VETO

Ilmaiset jalkapallo vihjeet | Valioliiga 26.1.2021 | Vihje

Sarjataulukon puolivälissä sijoilla 10 ja 11 kärkkyvät Southampton ja Arsenal kohtaavat jo kolmannen kerran reilun kuukauden sisään, kun Valioliiga jatkuu tiistaina. Joulukuun puolivälissä joukkueet jakoivat liigapisteet Lontoossa 1-1 tasurillla, ja viime lauantaina Saints voitti FA Cupin kohtaamisen kotonaan 1-0. Molemmat pelit olivat erittäin tasaista ja tarkkaa vääntöä, ja lisää samaa on luvassa tähänkin tammikuiseen arki-iltaan.

Pirteä Arsenal on saalistanut viidestä viime liigapelistä upeat 13 pistettä maalierolla 11-1 ja tehnyt ripeää nousua sarjataulukossa. Ennen tätä tulikuumaa rupeamaa Gunnersilla oli alla surullinen seitsemän ottelun voitoton putki, ja kriisin keskellä manageri Mikel Artetan ennakoitiin saavan kenkää päivänä minä hyvänsä. Näyttäisi siis siltä, että Arteta onnistui kääntämään kurssin viime tipassa kuin napista painamalla. Nämä viime aikojen tulokset antavat kuitenkin hieman kiillotetun kuvan Arsenalin iskukyvystä.

Pisteputken avannut kotivoitto Chelseaa vastaan tuli vieraitten hallinnasta huolimatta, ja Arsenalin maalit menivät osaltaan vastustajan sekoilun piikkiin. West Bromwichia ja Newcastlea vastaan revittiin suurinumeroiset voitot, mutta kumpikaan näistä häntäpään ryhmistä ei ole tällä hetkellä mikään tason mittari. Brightonia ja Crystal Palacea vastaan Arsenal puristi neljä pistettä vähämaalisista, varsin tasaisista ja tapahtumaköyhistä peleistä. Huomionarvoista on, että ennen Tapaninpäivän Chelsea-voittoa Artetan miehistö oli tehnyt liigassa vasta 12 maalia 14 ottelussa.

Arsenalin viisi viimeistä ottelua

  • 23.1.2021 Southampton – Arsenal (FA Cup) 1-0
  • 18.1.2021 Arsenal – Newcastle 3-0
  • 14.1.2021 Arsenal – Crystal Palace 0-0
  • 9.1.2021 Arsenal – Newcastle (FA Cup) 2-0 AET
  • 2.1.2021 West Bromwich – Arsenal 0-4

Lontoolaiset ovat toki saaneet joukkuepuolustuksensa organisoitua hyvään järjestykseen, ja viidessä viime pelissä sen maalia kohti lauottiin yhteensä vain 11 kertaa. Vastaavasti myös Southamptonin puolustus on ollut viime aikoina erittäin tiivis, ja joukkueen tulokset ovat menneet talven mittaan vähämaalisempaan suuntaan. Puolustuslinja on toiminut erinomaisesti Jannik Vestergaardin loukkaantumisesta huolimatta. Tiistaina sivussa on myös yhden ottelun pelikiellon kärsivä Ryan Bertrand, mutta Saintsilla on ollut tapana löytää toimivat ratkaisut kokoonpanohuoliin. Manageri Ralph Hasenhüttl on viimeistään tällä kaudella osoittanut taktisen osaamisensa ja noussut liigan arvostetuimpien luotsien joukkoon.

Southamptonin viisi viimeistä ottelua

  • 23.1.2021 Southampton – Arsenal (FA Cup) 1-0
  • 19.1.2021 Southampton – Shrewsbury (FA Cup) 2-0
  • 16.1.2021 Leicester – Southampton 2-0
  • 4.1.2021 Southampton – Liverpool 1-0
  • 29.12.2020 Southampton – West Ham 0-0

Lauantain Cup-kohtaamiseen Southampton lähti ykkösmiehistöllään, lukuunottamatta maalilla torjunutta Fraser Forsteria. Arsenal sen sijaan jätti penkille muutaman avauksen pelaajan kuten maalitykki Alexandre Lacazetten ja nuoren tähden Bukayo Sakan. Pierre-Emerick Aubameyang jäi sivuun viime hetkellä henkilökohtaisten syiden takia, ja on hyvin epävarmaa palaako tärkeä hyökkääjä kokoonpanoon tiistaina.

Tiistain kamppailu tulee noudattamaan joukkueiden kahden edellisen kohtaamisen kaavaa, eikä vaarallisia maalipaikkoja ole montaa luvassa kumpaankaan päätyyn. Kumpikaan ei lähde otteluun yltiöpäisesti hyökäten, eikä molempien managereiden hyvin organisoitu pelitapa anna vastustajalle mahdollisuuksia nopeisiin vastaiskuihin. Arsenalin hyökkäys joutuu pienen maali-iloittelujakson jälkeen kovaan testiin kotijoukkueen kurinalaisen puolustuksen kanssa. Saints on pitänyt aisoissa tulivoimaisempiakin vastustajia, joten odotettavissa on tasainen ja vähämaalinen taistelu.

Markkinat ovat reagoineet hieman liikaa Arsenalin viime aikoina tykittämiin koviin maalimääriin, jotka ovat kuitenkin syntyneet pääosin paria astetta heikompien puolustusten kustannuksella. Alle 2,5 maalia ottelussa on järkevä valinta, ja Betsson, Betsafe ja NordicBet tarjoavat kertoimeksi upean 1,90.

Southampton – Arsenal alle 2,5 maalia

Betsafe 1,90