23.1.2021
klo
Englannin Valioliiga
Aston Villa – Newcastle 1, AH -1,5
NordicBet | 2,55
ASETA VETO

Ilmaiset jalkapallo vihjeet | Valioliiga 23.1 | Lyö vetoa

Aston Villa ja Newcastle lähtevät molemmat lauantai-illan rästipeliin takanaan muutama tuloksellisesti huono ottelu. Kotijoukkue on kairannut vain yhden pinnan kolmesta viime koitoksesta, ja vieraiden voitoton putki on jo yhdeksän pelin mittainen kaikki kilpailut huomioiden. Villan otteet tappioissakin ovat kuitenkin olleet varsin miehekkäitä, kun taas Castlen juoni on ollut täysin hukassa jo pitkälti toista kuukautta. Kotivoitosta onkin varsin hyvä lähteä liikkeelle.

Aston Villan kaksi edellistä kotiottelua jouduttiin siirtämään, kun seuran riveissä todettiin koronatartuntoja. Joukkue ei harjoitellut yhdessä kymmeneen päivään, ja sen terä olikin pieni arvoitus ennen keskiviikon Manchester City -ottelua. Pirteästi suhanneiden hyökkäyspään taitureiden Jack Grealishin ja Bertrand Traoren johtamana Villa pelasi tappiosta huolimatta hyvin ja on lauantaina liikkeellä lähes täydellä ryhmällä. 

Aston Villan viisi viimeistä ottelua Valioliigassa

  • 20.1.2021 Manchester City – Aston Villa 2-0
  • 1.1.2021 Manchester United – Aston Villa 2-1
  • 28.12.2020 Chelsea – Aston Villa 1-1
  • 26.12.2020 Aston Villa – Crystal Palace 3-0
  • 20.12.2020 West Bromwich – Aston Villa 0-3

Villan mentaliteetti on varsinkin kotona hyökkäävä, ja peli on avointa. Sen ottelut ovat olleet tällä kaudella runsasmaalisia, ja kauden kymmenestä voitosta seitsemän on tullut yli yhden maalin erolla. Villa on ailahteleva nippu, ja kausi on ollut ajoittain tuloksellisesti melkoista sirkusta. Show on tarjonnut monenlaista rallia, kuten Liverpoolin pöllyttämisen lukemin 7-2 ja toisaalta 0-3 kotitappion Leedsin kyydissä. Lauantain vierailija ei kuitenkaan ole sellaisessa tikissä, että sen voisi odottaa venyvän yllätykseen.

Newcastlen kehno talvi on viemässä sitä kohti putoamistaistelua. Syksyllä manageri Steve Bruce taikoi pisteitä keskinkertaisillakin esityksillä, ja etenkin Callum Wilsonin tehot toivat muutaman virkistävän voiton. Yhteensä kahdeksan liigamaalia pyssyttänyt kärkimies on kuitenkin tehnyt pelitilannemaalin viimeksi marraskuussa, ja koko joukkueen hyökkäypeli on ollut viime aikoina todella synkkää. Ideoitten puute paistaa kauas, ja ontuvalla Newcastlella on vähiten maalintekoyrityksiä koko sarjassa – vain 6,2 per ottelu. Edellisessä seitsemässä pelissä se on onnistunut maalinteossa vain kerran, ja varsinkin vieraissa touhu on ollut tuskaisaa.

Newcastlen viisi viimeistä vierasottelua

  • 18.1.2021 Arsenal – Newcastle 3-0
  • 12.1.2021 Sheffield United – Newcastle 1-0
  • 9.1.2021 Arsenal – Newcastle (FA Cup) 2-0 AET
  • 26.12.2020 Manchester City – Newcastle 2-0
  • 22.12.2020 Brentford – Newcastle (EFL Cup) 1-0

Sheffield Unitedille kärsityn väsyneen tappion jälkeen Bruce antoi medialle hämmentäviä kommentteja, joista voi aistia joukkueen pelaajiston ja managerin välillä olevan vakavia ongelmia. Kun henkilöstön sisäisiä erimielisyyksiä taktiikoista aletaan puida julkisesti, on seurassa jokin pahasti pielessä. Kohua seurannut 3-0 tappio Arsenalia vastaan oli melkoinen sukellus. Viiden pelaajan puolustuslinjan hylännyt Bruce lähti Emiratesille näennäisesti hyökkäysvoittoisella kokoonpanolla, mutta tämä kokeilu johti rökitykseen, jossa vieraat eivät juuri pallon kanssa viihtyneet ja saivat vaivaisen yhden kudin maalia kohti.

Villa on materiaaliltaan Grealishin ja kumppaneiden johdolla vieraita edellä, ja Newcastlen viimeaikaiset sekoilut vahvistavat luottoa kotijoukkueen mahdollisuuksiin. Markkinat ovatkin ynnäilleet birminghamilaiset suurehkoksi suosikiksi, ja suoran kotivoiton kertoimet liikkuvat vain 1,5 tuntumassa. Kun Castlen hyökkäys on tammikuisessa umpijäässä, on runsasmaalisen Villan vähintään kahden maalin voitossa kuitenkin upeasti pelattavaa. NordicBet, Betsson ja ComeOn tarjoavat hinnaksi maistuvan 2,55.

Aston Villa – Newcastle 1, AH -1,5

NordicBet 2,55