21.3.2021
klo
Englannin Valioliiga
Aston Villa – Tottenham 1 DNB
NordicBet 2,26
ASETA VETO

Aston Villa – Tottenham

Myrskyisillä vesillä seilaava Tottenham reissaa sunnuntai-iltana Aston Villan vieraaksi, ja pelissä on isot panokset. Joukkueet ovat sarjassa peräkkäin sijoilla kahdeksan ja yhdeksän ja tarvitsevat kipeästi pisteitä rynniäkseen taisteluun europaikoista. Villan meno on ollut hieman tahmeaa viime viikkoina, mutta sen murheet ovat pieniä uutta orastavaa kriisiä potevan Spursin rinnalla. Viimeisen viikon tapahtumat huomioiden kotijoukkue nousee hienoksi peli-ideaksi.

Tottenham nakutteli helmi-maaliskuun taitteessa muutaman railakkaan voiton ja pommitti peräti 20 maalia seitsemään peliin. Eurooppa-liigan ensimmäinen osaottelu Dinamo Zagrebia vastaan viime viikolla oli vielä laadukas suoritus, mutta sen jälkeen Spurs on vajonnut pelillisesti ja tuloksellisesti suohon. Viime sunnuntaina Tottenham törttöili ponnettomasti paikallispelissä Arsenalia vastaan häviten maalein 2-1, ja torstaina hommalta putosi pohja Zagrebissa, kun Dinamo heivasi lontoolaiset sensaatiomaisesti pihalle EL-karkeloista.

Arsenal-tappiossa manageri Jose Mourinho palasi ennenkin nähtyyn negatiiviseen pelitapaansa, eikä Spursin touhu ollut kaunista katsottavaa. Kun hyökkäyksestä lähti tärkeä palanen Heung-Min Sonin loukkaannuttua ottelun alussa, oli Tottenham täysin neuvoton. Arkuus näkyi joukkueen otteissa jälleen Dinamoa vastaan, ja lopputuloksena oli nöyryyttävä putoaminen eurokentiltä. Mourinhon kommentit taiston jälkeen kielivät koko seuran sisäisistä ongelmista, mikä ei lupaa hyvää tulevaa liigaottelua silmälläpitäen.

Tottenhamin viisi viimeistä ottelua
  • 18.3.2021 Dinamo Zagreb – Tottenham (EL) 3-0 AET
  • 14.3.2021 Arsenal – Tottenham 2-1
  • 11.3.2021 Tottenham – Dinamo Zagreb (EL) 2-0
  • 7.3.2021 Tottenham – Crystal Palace 4-1
  • 4.3.2021 Fulham – Tottenham 0-1

Viime keväänä niukasti Valioliigassa säilynyt Aston Villa on nostanut tasoaan huomattavasti kuluvalla kaudella. Hiljattain joukkue on kuitenkin hiihdellyt vaisummin, ja viisi edellistä peliä jalkavamman takia missanneen tähtipelaaja Jack Grealishin poissaolo on tuonut hyökkäyksen yksiulotteisuuden rankasti esiin. Vaisu Villa on tuhnuillut vain kuusi maalia viimeiseen yhdeksään otteluun. Grealish on tällä viikolla jatkanut harjoittelua, ja manageri Dean Smith toivoo kädet ristissä luottomiehensä olevan sunnuntaina pelikunnossa.

Villa on naarannut maalinteko-ongelmistaan huolimatta kohtalaisesti pisteitä, sillä sen puolustus on yksi liigan vahvimmista. Birminghamilaiset ovat päästänyt tällä kaudella ainoastaan 28 maalia 27 ottelussa ja pitäneet nollan viisi kertaa seitsemässä viime kotipelissään. Jykevä puolustus on rakentanut erinomaisen rutiinitason ja karsinut virheet otteistaan lähes täysin pois.

Aston Villan viisi viimeistä ottelua
  • 12.3.2021 Newcastle – Aston Villa 1-1
  • 6.3.2021 Aston Villa – Wolverhampton 0-0
  • 3.3.2021 Sheffield United – Aston Villa 1-0
  • 27.2.2021 Leeds – Aston Villa 0-1
  • 21.2.2021 Aston Villa – Leicester 1-2

Sunnuntaina Sonin lisäksi Tottenhamilta on sivussa myös pelikiellossa oleva Erik Lamela, joten hyökkäyksen vaihtoehdot ovat kapeat. Etenkin Sonin poissaolo on valtava takaisku, sillä Spursin vastaiskuihin perustuva pelitapa ontuu pahasti ilman eteläkorealaisen pyrähdyksiä. Pohjoislontoolaisilta saattaa muutenkin puuttua paras terä Zagrebissa torstaina käydyn jatkoajalle venyneen taistelun jäljiltä. Villalla on ollut kahdeksan välipäivää ennen sunnuntain koitosta, joten isännät kirmaavat viheriölle tuoreilla jaloilla.

Tottenhamin ilme kahdessa viime kamppailussa on ollut huolestuttavan heikko, ja Mourinho tuskin kykenee virittämään joukkojansa iskuun kahden valtavan pettymyksen jälkeen. Villan otteet kotona ovat olleet viime viikkoina varsin organisoituja, joten sillä on sunnuntaina loistava tilaisuus kairata voitto ja iskeytyä sarjataulukossa aivan Spursin kannoille.

Aston Villan suoran voiton kertoimet ovat jo hieman laskeneet viikon aikana mutta liikkuvat edelleen kolmen kieppeillä. Isäntien ajoittain tökkivä maalinteko ja Grealishin mahdollinen puuttuminen huomioiden merkki on paras ottaa kiinni Draw No Bet -varauksella. NordicBet, Betsson ja Betsafe tarjoavat tästä napakan kertoimen 2,26.

Aston Villa – Tottenham 1 DNB

NordicBet 2,26