21.2.2021
klo
Englannin Valioliiga
Aston Villa – Leicester 2
Bethard 2,40
ASETA VETO

Aston Villa – Leicester

Leicester tykittelee upeaa kautta ja hakee menestystä monella rintamalla. Se on taas tällä kaudella virittänyt vastaiskufutiksensa huippuunsa, ja etenkin vieraissa jälki on ollut tuhoisaa. Sunnuntaina Foxes matkustaa Aston Villan vieraaksi vahvistamaan asemiaan Valioliigan neljän kärjessä. Villa puskuttaa myös vahvaa kautta, mutta sen pelitapa suosii Leicesterin vahvuuksia, joten vierasvoitto on päivän valinta.

Leicester liiteli viime kaudella pitkään Valioliigan top-nelosessa, mutta lipsahti lopulta viidenneksi ja jäi ulos Mestareitten Liigasta. Tänä vuonna Brendan Rodgersin ryhmä panostaa täysillä liigamenestykseen, vaikka verkot on vesillä edelleen myös Eurooppa-liigassa ja FA Cupissa. Tiiviissä ottelutahdissa Leicester priorisoi Valioliigaa ja on lepuuttanut pelaajiaan muissa kilpailuissa.

Leicesterin pelitapa toimii lähes täydellisesti vieraspeleissä, kun joukkue pääsee antamaan aloitteen isännille ja kyttäämään vastaiskuja. Sen vierassaldo on huikea 8-3-1, ja ainoa vierastappio on marraskuulta Liverpoolia vastaan. Aston Villan taktiikka on avoin ja hyökkäävä, mikä antaa sunnuntaina otolliset lähtökohdat vierasmenestykselle.

Mukavasti sijalla kahdeksan pari rästipeliä muita jäljessä väijyvä Aston Villa on melko ailahtelevainen nippu. Parhaimmillaan Jack Grealishin johdattama kärkiosasto on mahdoton pideltävä, mutta sille sattuu myös heikkoja jaksoja. Neljässä viime ottelussa vaisu Villa-hyökkäys on tehnyt yhteensä vain kolme maalia, mutta pidettyään oman maalinsa puhtaana kolmesti se haravoi näistä tyylikkäät seitsemän pistettä.

Aston Villan viisi viimeistä ottelua

  • 13.2.2021 Brighton – Aston Villa 0-0
  • 6.2.2021 Aston Villa – Arsenal 1-0
  • 3.2.2021 Aston Villa – West Ham 1-3
  • 30.1.2021 Southampton – Aston Villa 0-1
  • 27.1.2021 Burnley – Aston Villa 3-2

Aston Villan puolustaminen ei ole näissä nollapeleissä ollut mitenkään säkenöivää, vaan se saa kiittää pinnoista sekä vastustajan tehottomuutta että maalivahtinsa Emiliano Martinezin rautaista torjuntatyöskentelyä. Jo Southampton ja Arsenal hätyyttelivät Villan maalia melko vapaasti, ja on suoranainen ihme että Brighton ei saanut palloa kertaakaan verkkoon 26 kudillaan pelissä, jossa Martinez venyi peräti yhdeksään torjuntaan. Tehokas ja rutinoitunut Leicester tulee olemaan armottomampi hyökkäyspäässä, joten kotijoukkue kerjää itselleen vaikeuksia mikäli lepsua puolustusta ei hitsata kuntoon.

Leicester hurjastelee juuri nyt tulikuumaa jaksoa ja on hävinnyt ainoastaan kerran edellisessä 15 ottelussa kaikissa kilpailuissa. Viidessä viime pelissä sinnikäs kettulauma on päästänyt yhteensä vain yhden maalin. Joukkueen fokus on vahvasti Valioliigassa, sillä viime viikon FA Cupin otteluun Rodgers lähti puolittaisella kakkosmiehistöllä, ja torstaina Eurooppa-liigan pelissä Slavia Prahan vieraana avainpelaajat Jamie Vardy, Marc Albrighton ja James Maddison otettiin ajoissa vaihtoon lepuutusmielessä.

Leicesterin viisi viimeistä ottelua

  • 18.2.2021 Slavia Praha – Leicester (EL) 0-0
  • 13.2.2021 Leicester – Liverpool 3-1
  • 10.2.2021 Leicester – Brighton (FA Cup) 1-0
  • 7.2.2021 Wolverhampton – Leicester 0-0
  • 3.2.2021 Fulham – Leicester 0-2

Aston Villa lähtee sunnuntaina tuttuun tapaan kotonaan vyöryttämään rohkeaa ja hyökkäävää peliä. Tämä sopii vieraille oivallisesti, ja häijyt tehot tällä kaudella paukuttanut trio Vardy, Maddison ja Harvey Barnes odottaa vesi kielellä heille avautuvia maalipaikkoja. Villan maalihanat ovat viime viikkoina hieman kuivuneet samalla kun Leicesterin puolustus on ollut erittäin tiivis, joten motivoitunut ja viikolla vaikean europelin tyylillä klaarannut Foxes on selvähkö ennakkosuosikki.

Leicester ottaa ”vierasedustaan” ailahtelevaista Villaa vastaan kaiken irti, ja sille tarjotut lähes kahden ja puolen kertoimet otetaan ilolla vastaan. Kertoimet ovat loppuviikolla jo hieman laskussa vieraitten kerätessä runsaasti peliä. Bethard, Betsson ja Betsafe tarjoavat merkille edelleen maistuvan hinnan 2,40.

Aston Villa – Leicester 2

Bethard 2,40