21.1.2021
klo
Englannin Valioliiga
Liverpool – Burnley alle 2,5 maalia
Betsson | 2,60
ASETA VETO

Valioliiga 21.1.2021

Liigan kärkipaikalla syksyn viilettänyt Liverpool on lipsahtanut taulukossa jo neljännelle sijalle. Jürgen Kloppin ryhmä paukutti kauden ensimmäiseen viiteentoista otteluun 37 maalia, mutta kolmessa edellisessä pelissä Pool ei ole osunut kertaakaan. Torstai-iltana sen vieraaksi saapuu Burnley, joka on tälläkin kaudella erikoistunut vähämaalisiin vääntöihin. Sen maaliero 17 kierroksen jälkeen on nihkeä 9-22, ja niukkamaalisuus onkin päivän tärppi myös Anfieldillä.

Liverpoolilla on ollut valtavia loukkaantumishuolia keskuspuolustuksessa, kun kolmikko Virgil van Dijk, Joel Matip ja Joe Gomez ovat kaikki olleet telakalla. Toppariparina ovatkin kahdessa viime pelissä hääränneet keskikenttämiehet Fabinho ja Jordan Henderson. Puolustus ei kuitenkaan ole järkkynyt pelätyllä tavalla, vaan ongelmat ovat yllättäen olleet hyökkäyspäässä.

Jouluna tapahtui jotakin mystistä, sillä silloin Liverpool unohti kuinka pallo toimitetaan maaliin. Tehotrio Sadio Mane, Roberto Firmino ja Mohamed Salah on tyystin kadottanut terävyytensä, ja 350 minuuttia putkeen ilman tehtyä maalia on hallitsevalle mestarille hämmentävä saldo. Erityisen huolestuttavaa on, että Liverpool on neljässä edellisessä pelissä laukonut maalia kohti yhteensä ainoastaan kymmenen kertaa. Yläoksasta paistaa väsymys, mutta Klopp ei anna luottoa varamiehille, vaikka vaihtoehtoja olisi tarjolla kuten Divock Origi ja Takumi Minamino.

Liverpool taisteli sunnuntaina raskaan 0-0 kotitasurin hyvävireistä Manchester Unitedia vastaan. Kolme välipäivää on lyhyt aika palautua henkisesti ja hioa tukkoiset hyökkäyskuviot kohdilleen, joten Burnley on varmasti tyytyväinen päästessään kohtaamaan Poolin tähän saumaan.

Liverpoolin viisi viimeistä ottelua Valioliigassa

  • 17.1.2021 Liverpool – Manchester United 0-0
  • 4.1.2021 Southampton – Liverpool 1-0
  • 30.12.2020 Newcastle – Liverpool 0-0
  • 27.12.2020 Liverpool – West Bromwich 1-1
  • 19.12.2020 Crystal Palace – Liverpool 0-7

Burnley laahasi lähes katastrofaalisen syksyn ja otti ensimmäisen liigavoittonsa vasta marraskuun lopussa. Joulukuusta lähtien puolustus on kuitenkin toiminut erinomaisesti, ja sen ansiosta pisteitä on kertynyt mukavasti, mutta hyökkäys ja maalinteko on edelleen tahmeaa. Joukkue on pelannut tammikuussa kahdesti ja kärsinyt 0-1 tappiot kotona Manchester Unitedia ja vieraissa West Hamia vastaan. Molemmissa peleissä oli luovuus kadoksissa, eikä ManU:n kanssa tuskaillessa onnistuttu edes laukomaan kertaakaan kohti maalia. Burnley on tehnyt tällä kaudella vieraissa ainoastaan neljä maalia, joista kaksi on tullut erikoistilanteista ja yksi on vastustajan oma maali.

Burnleyn viisi viimeistä vierasottelua Valioliigassa

  • 16.1.2021 West Ham – Burnley 1-0
  • 27.12.2020 Leeds – Burnley 1-0
  • 17.12.2020 Aston Villa – Burnley 0-0
  • 13.12.2020 Arsenal – Burnley 0-1
  • 28.11.2020 Manchester City – Burnley 5-0

Burnleyn puolustuslinja on vihdoin löytänyt yhteisen sävelen, ja keskuspuolustajat James Tarkowski ja Ben Mee sekä maalivahti Nick Pope ovat avanneet joka ottelussa joulukuun alusta lähtien. Kokenut ja upeasti yhteen hioutunut alakerta jaksaa ottelusta toiseen kovassakin linkouksessa, ja se pärjää erinomaisesti erikoistilanteissa. Liverpool tulee torstaina pitämään palloa ja painamaan päälle, joten vieraitten puolustus pakotetaan vetäytymään kuoreensa. Burnleyn takalinjat ovat kuitenkin talven mittaan osoittaneet pitävyytensä vastaavissa tilanteissa.

Anfield on Burnleylle tukala paikka yrittää parannella sen umpisurkeaa vierasmaalitilastoa, sillä Pool on päästänyt kotonaan tällä kaudella vasta kahdeksan liigamaalia. Kun kotijoukkue rypee tehottomuudessa, ja vierailla on kroonisempia maalintekopulmia, ovat ottelun alle 2,5 maalista tarjotut kertoimet houkuttelevia, huippuna Betssonin ja Betsafen 2,60.

Liverpool – Burnley alle 2,5 maalia

Betsson 2,60