20.2.2021
klo
Englannin Valioliiga
Burnley – West Bromwich 1
NordicBet 2,12
ASETA VETO

Burnley – West Bromwich

Koko alkukauden putoamisviivan tuntumassa keikkunut Burnley on saanut ryhtiä otteisiinsa ja on suuntaamassa kohti sarjan keskikastia. Joukkue ei pelaa hohdokasta futista, mutta se tekee väkevää työtä ja napsii pisteitä sieltä missä niitä on tarjolla. Nyt menossa on orastava kolmen ottelun tappioton putki, kun sen vieraaksi lauaintai-iltapäivänä saapuu vasta kaksi voittoa koko kaudella ottanut West Bromwich. Burnley näkeekin tässä hienon mahdollisuuden edetä kolme pistettä kohti säilymistä.

Burnley oli läpi syksyn täysin kuutamolla ja otti ensimmäisen voittonsa vasta kauden yhdeksännessä ottelussa marraskuun lopussa. Joulukuusta lähtien Clarets on kuitenkin ollut tuloksellisesti lähempänä sarjan kärkeä. Paketti on ollut tiivis, eikä joukkue ole päästänyt kertaakaan yli kahta maalia ottelussa. Manageri Sean Dychen resepti sarjapaikan säilyttämiseen onkin selvästi nähtävissä.

Burnley Valioliigassa 28.11.2020 saakka

9 ottelua 1-2-6 4-17 5 pistettä

Burnley Valioliigassa 28.11.2020 jälkeen

15 ottelua 6-4-5 14-13 22 pistettä

Burnley nimittäin näyttää valitsevan tarkasti mistä otteluista se lähtee tosissaan tulosta hakemaan. Sarjan huippujoukkueita vastaan Dychen nippu ei arastele pysäköidä bussia tiukasti omalle alueelleen ja jättää hyökkäämisen sikseen. Tammi-helmikuun vaihteessa se räpiköi Chelseaa ja Manchester Cityä vastaan kaksi peliä putkeen saaden aikaan surkeat kolme maalintekoyritystä eikä yhtäkään laukausta kohti maalia. Seuraavassa kahdessa ottelussa Brightonia ja Crystal Palacea vastaan Burnley otti ohjat itselleen, laukoi yhteensä 36 kertaa, joista 11 maalia kohti, ja naarasi neljä tärkeää pistettä.

Burnleyn viisi viimeistä Valioliigaottelua

  • 17.2.2021 Burnley – Fulham 1-1
  • 13.2.2021 Crystal Palace – Burnley 0-3
  • 6.2.2021 Burnley – Brighton 1-1
  • 3.2.2021 Burnley – Manchester City 0-2
  • 31.1.2021 Chelsea – Burnley 2-0

West Bromwich sijoittui viime vuonna Championshipissä toiseksi ja nousi suoraan Valioliigaan. Kausi on kuitenkin osoittanut Baggiesin pelaavan väärällä sarjatasolla. Etenkin 55 maalia päästänyt puolustus on historiallisen huono. Joulukuussa suoritettu managerinvaihdoskaan ei ole auttanut, vaan myös Sam Allardycen alaisuudessa joukkue on hävinnyt seitsemän yhdestätoista ottelustaan eikä se ole pitänyt maaliaan puhtaana kertaakaan.

West Bromwichin viisi viimeistä Valioliigaottelua

  • 14.2.2021 West Bromwich – Manchester United 1-1
  • 7.2.2021 Tottenham – West Bromwich 2-0
  • 2.2.2021 Sheffield United – West Bromwich 2-1
  • 30.1.2021 West Bromwich – Fulham 2-2
  • 26.1.2021 West Bromwich – Manchester City 0-5

West Bromwich on lähes kaikissa statistiikoissa liigan jumbo. Vastustaja on päässyt laukomaan keskimäärin 16 kertaa sen levällään olevaa puolustusta vastaan, kun taas hyökkäyspäässä WBA saa aikaan alle kandeksan maalintekoyritystä ja vain 2,7 vetoa maalia kohti per peli. Se on raapinut muutaman tasapelin vaikeistakin otteluista, kun se on maannut lähes koko 90-minuuttisen alhaalla tiiviisti puolustaen. Burnleytä vastaan Allardycen ryhmän pitäisi yrittää luoda itsekin jotakin, mikä avaa kotijoukkueelle vääjäämättä tilanteita.

WBA:lla oli tammi-helmikuun vaihteessa aikalailla viimeinen mahdollisuus käynnistää taistelu sarjapaikkansa puolesta, kun se kohtasi toiset viivan alapuolella majailevat ryhmät Fulhamin ja Sheffield Unitedin. Molemmissa peleissä Baggies oli pahasti köysissä ja sai revittyä vain yhden pisteen. Eroa säilymiseen on nyt jo 12 pistettä, ja joukkueen taisteluhenki alkaa olla koetuksella.

Burnley lähtee harvoin otteluun ennakkosuosikkina, mutta West Bromwicin tasoisen ryhmän se voittaa kotonaan useammin kuin kerran kahdesta. Surkean alkukauden tapahtumat vääristävät Burnleyn sarjasijoitusta hieman, ja bookkerit arvioivat pelin asetelmat liian tasaisiksi. Markkinoilta löytyvät yli kahden kertoimet ovat hienoa pelattavaa, ja NordicBet, Betsson ja Betsafe antavat markkinatopiksi herkullisen 2,12.

Burnley – West Bromwich 1

NordicBet 2,12