19.5.2021
klo
Englannin Valioliiga
Tottenham – Aston Villa 2, AH +0,5
Betsson 2,70
ASETA VETO

Valioliiga 19.5.2021

Valioliigakausi lähenee päätöstään, ja Tottenham isännöi viimeisessä kotiottelussaan Aston Villaa. Isännät taistelevat toden teolla ensi kauden europaikoista, ja voittamalla kaksi viimeistä otteluaan Spurs kiskaisee itsensä vähintään top-kuutoseen ja Eurooppa-liigaan. Aston Villa on tukevasti sarjan keskikastissa sijalla 11, eikä sillä ole loppukauden peleissä suurempaa panosta. Bookkerit ovat nostaneet kotijoukkueen tuon motivaatioedun takia hurjaksi suosikiksi, joten Villan venymisestä pisteille on markkinoilla tarjolla kuumia kertoimia.

Tottenham nousi viime sunnuntain voitollaan Wolverhamptonista sarjataulukossa kuudenneksi ja tarrasi kiinni EL-paikkaan. Esitys oli vahva, ja nyt joukkueen pitäisi kantaa momentuminsa keskiviikon kamppailuun. Spursin otteet ovat olleet viime viikkoina hyvin vaihtelevia, ja Wolves-peliä edelsi ruma 3-1 tappio Leedsin vieraana. Vaikka Tottenhamilla on nyt alla nollapelit kahdesta edellisestä kotiottelustaan, on sen puolustustyöskentely ollut hyvin epävarmaa tulivoimaisempia joukkueita vastaan.

Tottenhamin viisi viimeistä ottelua

  • 16.5.2021 Tottenham – Wolverhampton 2-0
  • 8.5.2021 Leeds – Tottenham 3-1
  • 2.5.2021 Tottenham – Sheffield United 4-0
  • 25.4.2021 Manchester City – Tottenham (EFL Cup) 1-0
  • 21.4.2021 Tottenham – Southampton 2-1

Kuukausi sitten manageri Jose Mourinholle monoa antanut Tottenham on hieman piristynyt väliaikaisluotsi Ryan Masonin alaisuudessa, mutta joukkueen pelissä on edelleen ongelmakohtansa. Masonin debyytissä köykäistä Southamptonia vastaan Spurs oli ottelun ensimmäisen puolikkaan pahasti kassalla, ja Leedsin tarjoilemassa kylvetyksessä pohjoislontoolaisten puolustus nukahteli vähän väliä. Villalla on hyökkäyksessään ajoittain vauhtia ja terävyyttä, joten se tulee antamaan väkevämmän vastuksen kuin Tottenhamin kolme edellistä vierashaastajaa.

Aston Villa on tosin haahuillut viime viikot erittäin ailahtelevaisesti. Se kesytti Evertonin hyökkäyksen kahdesti helpon oloisesti, mutta Manchester Unitedia ja jopa West Bromwichia vastaan puolustus oli huteraa. Viime sunnuntaina Crystal Palacen vieraana Villan takalinjat romahtivat pahasti, kun puolustuksen kulmakivi ja kapteeni Tyrone Mings oli sivussa polvivamman takia. Tottenhamia vastaan Mings on jälleen johtamassa birminghamilaisten puolustusta, joka on päästänyt kuluvalla kaudella 18 vieraspelissä ainoastaan 18 maalia.

Aston Villan viisi viimeistä ottelua

  • 16.5.2021 Crystal Palace – Aston Villa 3-2
  • 13.5.2021 Aston Villa – Everton 0-0
  • 9.5.2021 Aston Villa – Manchester United 1-3
  • 1.5.2021 Everton – Aston Villa 1-2
  • 25.4.2021 Aston Villa – West Bromwich 2-2

Aston Villan hyökkäys on toiminut keväällä mukavasti, ja se on jäänyt ilman maalia vain kerran edellisessä kahdeksassa ottelussa. Maalinteko tökki lopputalvesta pahasti, kun tehomies Jack Grealish joutui saikulle jalkavamman takia. Villan tähtipelaaja palasi kentille viikko sitten, ja miehen pitäisi olla täydessä pelikunnossa keskiviikkona.

Grealishin paluu on valtava boosti vieraille, ja pääosin vasemmalla laidalla operoiva taituri tulee tuottamaan ongelmia Tottenhamin puolustukselle. Spursilta on loukkaantuneena sivussa oikea laitapakki Serge Aurier, ja kokematon tuuraaja Japhet Tanganga joutuu kovaan testiin. Samalla vasen laitapuolustaja Sergio Reguilon on osoittautunut hyvin virhealttiiksi, joten Villa jää tuskin ilman osumia Hotspur Stadionin illassa.

Tottenham on materiaaliltaan hieman laadukkaampi, ja sen kotiformi on loistava. Alla on lisäksi rautainen voitto, mutta Villa on Wolverhamptonia luokan tai pari vahvempi. Spursin kertoimet on kuitenkin painettu lähes samalle tasolle kuin Wolvesia vastaan, joten Villan kertoimiin on paisunut mukavasti ilmaa. Mason ei ole juuri kierrättänyt yläoksien palaajiaan, ja jos rasittuneelle Tottenham-hyökkäykselle sattuu ohipäivä, ottaa Villa Lontoosta vähintään pisteen mukaansa.

Vierasvoitosta löytyy markkinoilta jopa yli kuuden kertoimia, mutta paras pelivalinta on kakkonen 0,5 maalin tasoituksella. Betsson, NordicBet ja Betsafe pukkaavat markkinatopiksi loisteliaan 2,70, jonka naaraamme ilman muuta verkkoon.

Tottenham – Aston Villa 2, AH +0,5

Betsson 2,70