17.4.2021
klo
Englannin Valioliiga
Wolverhampton – Sheffield United 2, AH +0,5
NordicBet 2,28
ASETA VETO

Valioliiga 17.4.2021

Valioliigassa lauantain myöhäispelissä pisteistä taistelevat alakanttiin kauden vetäisseet Wolverhampton ja Sheffield United. Wolves kairasi viime viikonloppuna helpottavan voiton ja otti askeleen kohti sarjan keskikastia. Sarjajumbo United sen sijaan kauhoo syvissä vesissä ja valmistautuu jo elämään alemmissa sarjoissa. Vierailla on kuitenkin nyt mainio tilaisuus vihdoin katkaista murheellinen tappioputkensa, sillä Wolvesin muutenkin heiveröinen hyökkäyspää sai viikolla varsin murheellisia uutisia.

Viime kesänä Valioliigassa upeasti seitsemänneksi kivunnut Wolverhampton on kontannut pahasti kuluvalla kaudella ja rimpuillut sarjan huonommalla puoliskolla syksystä saakka. Maalinteko on tuskaisaa, ja joukkue on tuhnuillut heikot 31 osumaa yhtä monessa pelatussa ottelussa. Parhaat maalintekijät ovat viiden maalin Pedro Neto ja Ruben Neves. Neto on loppukauden sivussa rikottuaan polvensa viime viikonlopun liigapelissä, ja Nevesillä todettiin alkuviikosta koronatartunta, joka pitää portugalilaisen sivussa kentiltä toistaiseksi. Neljä maalia syksyllä tehnyt Raul Jimenez on ollut lähes koko kauden poissa kallonmurtuman takia, ja tällä hetkellä ainoat vaihtoehdot piikkiin ovat vain kolme maalia kaudella puristanut Fabio Silva sekä jo 11 ottelua nollatehoilla Wolvesin paidassa haahuillut Willian Jose.

Wolverhamptonin kauden tehokkaimmat pelaajat (maalit + syötöt)

 1. Pedro Neto 5+6
 2. Ruben Neves 5+1
 3. Raul Jimenez 4+0

Wolverhampton katkaisi viiden ottelun voitottoman putkensa lyömällä Fulhamin 1-0 viime lauantain liigakierroksella. Wolves ei kuitenkaan tuossa kamppailussa ihmeitä esittänyt, vaikka kiskaisikin voittomaalin ottelun lisäajalla. Joukkue oli itseasiassa pirteämpi edellisen maanantain kotipelissä West Hamia vastaan ja onnistui tuolloin tekemään kaksi maalia. Avonainen puolustus kuitenkin vuoti kolme osumaa, ja isännät kärsivät jo kauden kolmannentoista tappionsa. Ilman Nevesin ja Neton taituruutta Wolvesin hyökkäyksestä tulee lauantaina puuttumaan luovuus täysin, ja Sheffield United saattaa hyvinkin onnistua pitämään susilauman aisoissa.

Wolverhamptonin viisi viimeistä ottelua

 • 9.4.2021 Fulham – Wolverhampton 0-1
 • 5.4.2021 Wolverhampton – West Ham 2-3
 • 15.3.2021 Wolverhampton – Liverpool 0-1
 • 6.3.2021 Aston Villa – Wolverhampton 0-0
 • 2.3.2021 Manchester City – Wolverhampton 4-1

Manageri Chris Wilderin jätettyä tehtävänsä maaliskuun puolivälissä Sheffield United on pelannut neljä ottelua liigassa ja FA Cupissa ja hävinnyt ne kaikki. Ensimmäinen peli tilapäiskoutsi Paul Heckingbottomin alaisuudessa oli täysi katastrofi, joka päättyi 5-0 tappioon Leicesterin kynsissä, mutta cupissa Chelsean vieraana sekä liigassa Leedsiä vastaan Blades pysyi vastustajan tasoon nähden kohtalaisesti ottelussa mukana. Joukkue yrittää pelata melko avoimesti ja rakennella peliä, mutta varsinkin ylöspäin materiaali on yksinkertaisesti liian heikko Valioliigaan. Wolves on ensimmäinen sarjan heikomman puoliskon joukkue, jonka Heckingbottom kohtaa, joten United iskee varmasti ärhäkästi taisteluun vähintään piste mielessään.

Sheffield Unitedin viisi viimeistä ottelua

 • 11.4.2021 Sheffield United – Arsenal 0-3
 • 3.4.2021 Leeds – Sheffield United 2-1
 • 21.3.2021 Chelsea – Sheffield United (FA Cup) 2-0
 • 14.3.2021 Leicester – Sheffield United 5-0
 • 6.3.2021 Sheffield United – Southampton 0-2

United on ehdottomasti sarjan kehnoin joukkue, ja sillä on heikkouksia oikeastaan jokaisella osa-alueella. Tasoero tämän kauden vaisuun ja tehottomaan Wolvesiin ei kuitenkaan ole valtava, ja isäntien merkittävät poissaolot tasoittavat tilannetta entisestään. Kotijoukkueen pelinrakentelu ja viimeistely on ilman kolmea tärkeintä hyökkäyspään pelaajaa heikoilla kantimilla, ja Blades näkee tässä upean mahdollisuuden kartuttaa surkeaa pistesaldoaan.

Kamppailusta voidaan ennakoida vähämaalista, ja ottelu tulee ratkeamaan pienillä marginaaleilla. Näillä lähtökohdilla vierasvoitto 0,5 maalin tasoituksella muodostuu ensiluokkaiseksi pelikohteeksi, ja kertoimista markkinatoppi 2,28 löytyy Betssonin, Betsafen ja NordicBetin listoilta.

Wolverhampton – Sheffield United 2, AH +0,5

NordicBet 2,28