15.2.2021
klo
Englannin Valioliiga
West Ham – Sheffield United 2, AH +0,5
Betsson 2,19
ASETA VETO

Ilmaiset jalkapallo vihjeet | Valioliiga 15.2.2021

West Ham on pelaamassa väkevää kautta ja on sarjataulukossa upeasti kuudentena. On ollut kuitenkin odotettavissa, että jossakin vaiheessa Hammersin koneesta loppuu bensa, ja väsymyksestä on näkynyt selviä merkkejä viime otteluissa. Sheffield United on parantanut menoaan tämän vuoden puolella ja tulee tarjoamaan isännille kivikovan vastuksen Itä-Lontoon maanantai-illassa.

West Ham on ajanut itsensä tukalaan tilanteeseen rosterinsa kanssa. Ainoa puhdas kärkipelaaja on loukkaantumisherkkä Michail Antonio, ja manageri David Moyes joutuu peluuttamaan avainhyökkääjäänsä puolikuntoisenakin. Hammers epäonnistui toisen sentterin hankinnassa tammikuun siirtoikkunassa, ja Antonion ollessa sivussa piikkiin on jouduttu sysäämään rooliin huonosti sopiva Andriy Yarmolenko. Maanantaina Yarmolenko on loukkaantuneena sivussa, joten mikäli rasittunut Antonio ei ole täydessä pelikunnossa, joutuu Moyes improvisoimaan ringistään uuden tuuraajan.

Sheffield Unitedilla tilanne vastaavalla osastolla on huomattavasti parempi, sillä kahden kärjen taktiikkaa käyttävä manageri Chris Wilder on saanut kierrättää piikissä viisikkoa Oliver McBurnie, David McGoldrick, Billy Sharp, Oliver Burke, Rhian Brewster. Blades on toki tehnyt tällä kaudella liigassa vasta 15 maalia, mutta näistä seitsemän on syntynyt kuudessa edellisessä ottelussa. Viimeaikaiset otteet sarjan huippujoukkueita Manchester Cityä ja Chelseaa vastaan olivat erittäin lupaavia, ja toppina talven pirteässä rupeamassa oli upea 2-1 vierasvoitto Manchester Unitedista.

Sheffield Unitedin viisi viimeistä ottelua

  • 10.2.2021 Sheffield United – Bristol City (FA Cup) 1-0
  • 7.2.2021 Sheffield United – Chelsea 1-2
  • 2.2.2021 Sheffield United – West Bromwich 2-1
  • 30.1.2021 Manchester City – Sheffield United 1-0
  • 27.1.2021 Manchester United – Sheffield United 1-2

West Ham sai huonoja uutisia toppariosastolleen, kun Angelo Ogbonna venäytti nilkkansa FA Cupin ottelussa tiistaina. Ogbonna on ollut Hammersin puolustuksen kivijalka koko kauden, ja linjan toimivuus joutuu koetukselle italialaisen ollessa sivussa. Paikkaajaksi nouseva Issa Diop ei ole vielä pelannut otteluakaan yhdessä toisena keskuspuolustajana luutivan Craig Dawsonin kanssa.

West Ham kiskaisi pelillisesti ja tuloksellisesti upean tammikuun, ja kuuden ottelun voittoputki tyssäsi vasta Liverpoolin käsittelyssä. Lontoolaisryhmä oli pirteä Antonion johdolla vielä Aston Villaa vastaan taituroidussa mainiossa vierasvoitossa, mutta Fulhamin kentällä viime lauantaina laahusti erittäin väsynyt ja vaisu Hammers. Tiistain Cup-ottelussa Manchester Unitedia vastaan Antonio oli sivussa takareisiongelmansa takia, ja joukkueen hyökkäämisestä puuttui täysin idea ja vauhti.

West Hamin viisi viimeistä ottelua

  • 9.2.2021 Manchester United – West Ham (FA Cup) 1-0 AET
  • 6.2.2021 Fulham – West Ham 0-0
  • 3.2.2021 Aston Villa – West Ham 1-3
  • 31.1.2021 West Ham – Liverpool 1-3
  • 26.1.2021 Crystal Palace – West Ham 2-3

Sheffield United oli viime kauden yllättäjä rymistellen nousijana sarjassa yhdeksänneksi. Tämän kauden ensimmäinen puolikas oli sille tuloksellisesti katastrofi, vaikka peli-ilme ja taisteluhenki oli pääosin hyvää. Joukkue oli usein otteluissa hyvin mukana, mutta pienet marginaalit käänsivät pelejä jatkuvasti niukoiksi tappioiksi. Hyvä esimerkki oli marraskuussa juuri West Hamille kärsitty 0-1 kotitappio, jossa isännät missasivat paikkansa ja erittäin tasainen vääntö kallistui vieraitten hyväksi.

West Ham on materiaaliltaan Sheffield Unitedia vahvempi ja on kotonaan ottelun suosikki, mutta joukkueen väsymys ja kokoonpanohuolet avainpaikoilla aiheuttavat epävarmuutta. Blades on 14 pistettä putoamisviivan alapuolella ja tarvitsee kiireesti tuloksia pelastusoperaationsa toteuttamiseen. Taisteleva joukkue saapuu Lontooseen vähintään piste mielessään, ja bookkerit ovat hivenen aliarvioineet sen mahdollisuuksia. Vierasvoitto 0,5 maalin tasoituksella saa NordicBetin, Betsafen ja Betssonin listoilla hyvin peleihin riittävän kertoimen 2,19.

West Ham – Sheffield United 2, AH +0,5

Betsson 2,19