14.3.2021
klo
Englannin Valioliiga
Molemmat joukkueet tekevät maalin
ComeOn 1,74
ASETA VETO

Arsenal – Tottenham

Odotettu kauden toinen Pohjois-Lontoon derby kamppaillaan sunnuntaina, kun Arsenal yrittää riistää valtikan takaisin itselleen ja lyödä Tottenhamin ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2018. Molempien kausi on ollut tähän saakka pettymys, sillä Spurs on valahtanut kuuden pisteen päähän top-nelosesta ja Arsenalilta ovat europaikat karkaamassa kokonaan. Kummatkin lähtevät rohkeasti jahtaamaan täyttä kolmea pistettä, ja pelistä voidaan ennakoida vauhdikasta ja viihdyttävää.

Arsenalilla on vaikean talven jälkeen meneillään hieman vahvempi vaihe. Joukkue on kokenut edelliseen seitsemään peliin vain yhden tappion, joka tuli sarjakärki Manchester Cityn pyörityksessä. Manageri Mikel Artetan positiivinen pelitapa tuotti helmikuussa näyttävät liigavoitot Leedsistä maalein 4-2 ja Leicesteristä lukemin 3-1. Lisäksi lontoolaiset nuijivat Benfican Eurooppa-liigan pudotuspeleissä yhteismaalein 4-3.

Arsenalin hyökkäys on ollut ajoittain sähäkkää ja tehokasta, mutta joukkue ei ole pitänyt omaa maaliaan puhtaana yhdeksään otteluun. Puolustus sohlaa pelistä toiseen typeriä virheitä, joista vastustaja on päässyt rankaisemaan. Vaarallista paikallisvihollista vastaan näihin töppäilyihin ei olisi varaa.

Arsenalin viisi viimeistä ottelua
  • 11.3.2021 Olympiakos – Arsenal (EL) 1-3
  • 6.3.2021 Burnley – Arsenal 1-1
  • 28.2.2021 Leicester – Arsenal 1-3
  • 25.2.2021 Arsenal – Benfica (EL) 3-2
  • 21.2.2021 Arsenal – Manchester City 0-1

Tottenham kahlasi tammi-helmikuun vaihteessa surkean vaiheen, jossa joukkue hävisi kuudesta ottelustaan viisi, mutta nyt alla on vaikuttava viiden pelin voittoputki. Nihkeä 0-1 tappio Chelsealle helmikuun alussa herätteli joukkuetta, ja tämän laahauksen jälkeen raivokas Spurs on latonut kymmenessä viime pelissä peräti 26 maalia. Pätkään sisältyy värikäs 4-5 tappio Evertonille FA Cupissa ja peräti neljä muuta neljän tehdyn maalin iltaa kotimaan sarjassa ja Eurooppa-liigassa.

Spursin puolustus on ollut mainio muutamassa edellisessä ottelussa, mutta vastustajatkin ovat olleet varsin hampaattomia hyökkäyssuuntaan. Tottenham himmensi hiljattain sekä Fulhamin että Burnleyn, mutta pontevalla Arsenalilla on näitä huomattavasti laadukkaampi pelinrakentelu ja etenkin kliinisemmät viimeistelijät.

Tottenhamin viisi viimeistä ottelua
  • 11.3.2021 Tottenham – Dinamo Zagreb (EL) 2-0
  • 7.3.2021 Tottenham – Crystal Palace 4-1
  • 4.3.2021 Fulham – Tottenham 0-1
  • 28.2.2021 Tottenham – Burnley 4-0
  • 24.2.2021 Tottenham – Wolfsberger (EL) 4-0

Molemmat ryhmät taistelivat tyylikkäästi Eurooppa-liigassa torstaina ja onnistuivat mukavasti maalinteossa. Arsenal peluutti ykkösmiehistöään, kun se murjoi Olympiakosin Kreikassa maalein 3-1. Tottenham kohtasi puolestaan Dinamo Zagrebin kotonaan ja voitti helpohkosti 2-0. Manageri Jose Mourinho lepuutti useimman pelipaikan ykkösvaihtoehtoa tuupaten kuitenkin avaukseen tehokaksikon Harry Kane ja Heung-Min Son, joka esiintyikin jälleen pirteästi.

Joukkueet kohtasivat viimeksi joulukuun alussa Hotspur Stadiumilla, ja lukemiin 2-0 päättynyt ottelu meni täysin Mourinhon rustaaman käsikirjoituksen mukaan. Arsenal pyöri pallon kanssa lähes koko 90-minuuttisen mutta sai aikaan ainoastaan kaksi vetoa maalia kohti, ja Spurs murhasi vieraat kahdella ensimmäisen puoliajan täydellisellä pistohyökkäyksellä. Tottenham säntää nytkin peliin samalla kaavalla mutta saa tällä kertaa vastaansa vahvemman nyky-Arsenalin.

Tottenham antaa jälleen sunnuntaina pallonhallinnan kotijoukkueelle ja pyrkii tekemään tuhojaan vastaiskuista, joista Kanen ja Sonin johdattama hyökkäys onnistunee ainakin kerran - etenkin kun Gunnersin puolustukselta on vaikea odottaa virheetöntä iltapuhdetta. Arsenal puolestaan on nykyformissaan vaarallinen maalintekouhka juuri kontrolloidessaan palloa, ja sen pitäisi jauhavalla pelitavallaan painaa vähintään yksi kaappi.

Korkeat maalimäärät ovat fiksuja ideoita tässä hyökkäystehonsa löytäneiden mutta epävarmasti puolustavien joukkueitten välienselvittelyssä. Parhaaksi kohteeksi valikoituu todella osuva Both Teams to Score, jolle NordicBet ja Betsson tarjoavat hyvin pelattavat kertoimet ja ComeOn omilla listoillaan tulikuuman markkinatopin 1,74.

Arsenal – Tottenham, Molemmat joukkueet tekevät maalin

ComeOn 1,74