14.2.2021
klo
Englannin Valioliiga
Southampton – Wolverhampton 1 DNB
Betsson 1,75
ASETA VETO

Ilmaiset jalkapallo vihjeet | Valioliiga 14.2.2021

Tammi-helmikuun vaihde on ollut Southamptonissa synkkä. Saintsilla on menossa viiden liigaottelun tappioputki, ja loukkaantumiset ja pelikiellot ovat aiheuttaneet valtavia huolia. Pohjakosketus tuli kuun alussa Old Traffordilla, kun Manchester United löylytti vieraat peräti 9-0. Southampton on nyt kuitenkin vihdoin saamassa ehjän miehistön jalkeille, ja nihkeää kautta rimpuileva Wolverhampton tarjoaa sille hienon mahdollisuuden palata voittojen tielle.

Southampton paineli syksyllä vahvasti ja näytti vielä vuodenvaihteessa kisailevan jopa europaikoista. Pian sairastupa alkoi kuitenkin täyttyä, ja rikkinäinen miehistö ajautui tappiokierteeseen. Peliesitykset eivät ole olleet aivan niin surkeita kuin mitä tulokset antavat ymmärtää. Etenkin otteluista Aston Villaa ja Newcastlea vastaan pää pystyssä taistellut Saints olisi ansainnut jotakin. ManU-räpellys oli toki oma lukunsa, johon jo toisella peliminuutilla otettu typerä ulosajo takasi mahdottomat lähtökohdat.

Southamptonin viisi viimeistä ottelua

  • 11.2.2021 Wolverhampton – Southampton (FA Cup) 0-2
  • 6.2.2021 Newcastle – Southampton 3-2
  • 2.2.2021 Manchester United – Southampton 9-0
  • 30.1.2021 Southampton – Aston Villa 0-1
  • 26.1.2021 Southampton – Arsenal 1-3

Viime vuonna liigassa seitsemänneksi kiivennyt Wolverhampton on roikkunut koko kuluvan kauden sarjataulukon huonommalla puoliskolla, ja etenkin maalinteko on ollut tuskaisaa. Marraskuusta saakka loukkaantuneena sivussa ollut Raul Jimenez on edelleen joukkueen sisäisen maalitilaston kärjessä neljällä osumallaan, eikä paikkaajaksi tammikuussa hankittu Willian Jose ole vielä tehnyt maaliakaan viidessä pelaamassaan ottelussa. Pelinrakentelu on nihkeää, ja tukkoinen Wolves on jäänyt nollille neljässä edellisestä viidestä ottelustaan.

Wolverhamptonin viisi viimeistä ottelua

  • 11.2.2021 Wolverhampton – Southampton (FA Cup) 0-2
  • 7.2.2021 Wolverhampton – Leicester 0-0
  • 2.2.2021 Wolverhampton – Arsenal 2-1
  • 30.1.2021 Crystal Palace – Wolverhampton 1-0
  • 27.1.2021 Chelsea – Wolverhampton 0-0

Wolvesin keskikentän akseli Ruben Neves, Joao Moutinho on ylikuormittunut kovassa ottelutahdissa, ja viime kaudella pirteästi hyökännyt Adama Traore on hukannut tehonsa täysin. Southampton ottaa sunnuntaina keskustan haltuunsa, kun laitapuolustajana tuurannut joukkueen sielu James Ward-Prowse palaa omalle pelipaikalleen ja saa vierelleen loukkaantumisesta toipuneen jyrän Oriol Romeun. Niinikään kokoonpanoon hiljattain palannut Nathan Redmond ja tammikuussa hankittu Takumi Minamino tuovat lisää vaihtoehtoja hyökkäyssuuntaan.

Myös puolustuslinja alkaa Southamptonissa olla taas terve, kun pitkään loukkaantuneena ollut keskuspuolustaja Jannik Vestergaard on taas mukana ja oikea laitapakki Kyle Walker-Peters on toipunut lihasvammastaan. Etenkin Walker-Petersin paluu on huipputärkeää, sillä Saintsilla ei ole tälle pelipaikalle pätevää korvaajaa, ja joukkue hävisi kaikki neljä peliä hänen ollessaan sivussa.

Southamptonilla on kotikentällään hyvä rutiinitaso, ja etenkin puolustuspää on tiivis kunhan kentälle saadaan kasaan optimiavaus. Wolves on puolestaan vieraissa sarjan heikoimpia ja on voittanut matkapelin viimeksi marraskuussa. Se on koko kaudella tehnyt vain yhdeksän vierasmaalia ja jäänyt nollille kuudesti yhdessätoista vieraspelissä.

Torstaina joukkueet kohtasivat jo FA Cupissa, ja vierailija Southampton meni jatkoon 2-0 voitolla. Saints peluutti jotakuinkin ykkösnyrkkiään, kun taas Wolvesilta Jose, Traore sekä Pedro Neto tulivat kentälle vasta tunnin pelin jälkeen. Southampton oli niskan päällä lähes koko ottelun ja vei maalintekoyritykset nimiinsä 18-5. Kauden ensimmäinen liigakohtaaminen seurojen välillä marraskuussa päättyi 1-1.

Southampton on kotonaan suosikki vaisua Wolvesia vastaan, ja markkinat antavat liian suurta painoarvoa sen viimeaikaiselle notkahdukselle. Kotivoiton kertoimet ovat yläkantissa 2,50 tietämillä. Paras valinta on ykkönen Draw No Bet -varmistuksella, joka löytyy Betssonin, Betsafen ja NordicBetin listoilta hienolla kertoimella 1,75.

Southampton – Wolverhampton 1 DNB

Betsson 1,75