11.4.2021
klo
Englannin Valioliiga
Tottenham – Manchester United 2
Unibet 2,55
ASETA VETO

Valioliiga 11.4.2021

Valioliigan supersunnuntain huippuottelussa iskevät yhteen sarjataulukon kuutonen Tottenham ja toisena pinnistelevä Manchester United. Isäntien tähtäimessä on nousu top-neloseen, ja joukkue onkin hävinnyt edellisestä kuudesta liigapelistään vain yhden. ManU:n formi on vielä hurjempi. Se on hävinnyt liigassa viimeksi tammikuun lopussa, ja meno on ollut jykevää myös eurokentillä. Spursin pukukopissa on jälleen hieman kuohunut, joten Unitedin mainioissa voittokertoimissa löytyy mukavasti pelattavaa viikon päätteeksi.

Tottenham on kairannut kuudesta viime pelistään hienosti 13 pinnaa, ja ryhmä roikkuu edelleen mukana kamppailussa Mestarien Liigan paikoista. Vastustajat tällä jaksolla ovat kuitenkin olleet sarjan heikommasta päästä, eivätkä Spursin peliesitykset ole olleet järin häikäiseviä. Voitot ovat tulleet heikoista Burnleystä, Fulhamista, Crystal Palacesta ja Aston Villasta, ja viime sunnuntain 2-2 tasapelissä Newcastlea vastaan Tottenham oli ajoittain suurissa vaikeuksissa. Maaliskuussa Spurs sai liigapelien lomassa täystyrmäyksen Zagrebissa, kun paikallinen Dinamo lennätti lontoolaiset tylysti ulos Eurooppa-liigasta.

Tottenhamin tehomies Harry Kane on toki ollut jälleen rautaisessa vedossa, mutta joukkueen onnistumiset alkavat olla jo liikaa yhden miehen harteilla. Kane on tehnyt Spursin edellisestä kymmenestä maalista peräti seitsemän. Vielä syksyllä liekeissä maaleja takonut Heung-Min Son on hukannut vireensä ja on osunut liigassa viimeksi helmikuun alussa. Manchester Unitedin kivikovan puolustuksen pitäisi pystyä nykykunnossaan pimentämään Kanen varassa huojuva kotijoukkueen hyökkäys.

Tottenhamin viisi viimeistä ottelua

  • 4.4.2021 Newcastle – Tottenham 2-2
  • 21.3.2021 Aston Villa – Tottenham 0-2
  • 18.3.2021 Dinamo Zagreb – Tottenham (EL) 3-0 AET
  • 14.3.2021 Arsenal – Tottenham 2-1
  • 11.3.2021 Tottenham – Dinamo Zagreb (EL) 2-0

Manchester Unitedin puolustus on ollut viimeisen parin kuukauden aikana hirmuisessa iskussa. Joukkue on päästänyt edellisessä 14 ottelussaan kaikissa kilpailuissa vain seitsemän maalia, ja oma pää on pysynyt puhtaana peräti yhdeksän kertaa. Harry Maguiren johtamat takalinjat nollasivat Eurooppa-liigan vieraspeleissä niin Real Sociedadin, AC Milanin kuin Granadankin, ja Valioliigan puolella maaleitta jäivät tulivoimaiset West Ham, Chelsea ja Manchester City. Kevään ainoa lipsahdus tapahtui FA Cupin 3-1 vierastappiossa Leicesteriä vastaan, jossa United paineli hieman kierrätetyllä miehistöllä.

Manchester Unitedin viisi viimeistä ottelua

  • 8.4.2021 Granada – Manchester United (EL) 0-2
  • 4.4.2021 Manchester United – Brighton 2-1
  • 21.3.2021 Leicester – Manchester United (FA Cup) 3-1
  • 18.3.2021 AC Milan – Manchester United (EL) 0-1
  • 14.3.2021 Manchester United – West Ham 1-0

Tottenhamin joukkueen pään kestävyyttä on koetellut pitkin kautta useat johtoaseman menetykset loppuhetkillä, ja asia on tullut jälleen esiin ensin Zagrebin reissun jälkilöylyissä ja viimeksi Newcastle-visiitin perään. Manageri Jose Mourinho tykittelee toistuvasti vähemmän mairittelevia lausuntoja pelaajistostaan, eikä ole mikään salaisuus, että joukkueen ja managerin välillä hiertää taas. Kitka ei voi olla vaikuttamatta esityksiin kentällä, ja ManU:n tasoista rautaista ryhmää vastaan ei olisi varaa antaa tämänlaista etumatkaa.

Vaikka peli osuu Unitedille kahden tärkeän EL-koitoksen väliin, ei laadukas joukkue anna kovan kevätvireensä lipsua Lontoossa, vaan ManU haluaa jatkaa tappiotonta vierassaldoaan. Hurjavireinen puolustus pystyy himmentämään Kanen, ja Marcus Rashford, Bruno Fernandes ja kumppanit kykenevät murjomaan tarvittavat maalit epävarman Spurs-puolustuksen lävitse. Markkinat ovat ehkä reagoineet liikaa joukkueitten edelliseen kohtaamiseen syksyllä, jolloin Tottenham pieksi vajaamiehisen Unitedin vieraissa peräti 6-1, sillä vierasvoiton kertoimet ovat livenneet aivan liian korkealle.

Nyt ManU ottaa revanssin, ja sen voitosta muun muassa Bethardin ja 888 Sportin puskemat noin kahden ja puolen kertoimet otetaan ilolla vastaan. Unibet on hinannut kertoimensa jopa lukemaan 2,55, joten naaraamme kohteen sieltä kiinni upean futisviikon kruunuksi.

Tottenham – Manchester United 2

Unibet 2,55