10.5.2021
klo
Englannin Valioliiga
Fulham – Burnley 2, AH +0,5
NordicBet 1,75
ASETA VETO

Valioliiga 10.5.2021

Valioliigassa kolistellaan maanantaina vain yksi kamppailu, mutta Fulhamin ja Burnleyn väliseen koitokseen on ladattu valtavat panokset. Pelissä on ensi kauden sarjapaikka, kun vieraat lähtevät sysäämään lontoolaisia divarin syövereihin. Fulhamille ei enää riitä mikään muu tulos kuin voitto, ja bookkerit ovat motivaatiotekijöiden takia nostaneet sen vahvahkoksi suosikiksi. Cottagersilla on kuitenkin meneillään synkkä jakso, eikä pakkovoiton naaraaminen ole mitenkään helppo juttu. Hieman laadukkaamman ja rennommin peliin astelevan vierasjoukkueen kertoimista löytyy näin ollen upeaa pelattavaa.

Asetelmat ovat siis selvät. Mikäli Fulham ei ota maanantaina kolmea pistettä, on pelastautuminen kolmen viimeisen kierroksen aikana täysin mahdoton urakka. Joukkue kohtaa loppuohjelmansa aikana vielä Southamptonin ja Manchester Unitedin vieraissa sekä päätöskierroksella Newcastlen kotonaan. Voitolla Fulham kuroisi eron Burnleyyn kuuteen pinnaan, jolloin sarjapaikan suhteen eloon jäisi pieni toivonkipinä.

Fulhamin formi on kuitenkin ollut parin viimeisen kuukauden aikana surullisen heikko. Helmikuussa joukkue repäisi viiden ottelun tappiottoman putken, ja vielä maaliskuun alussa se ylsi hienoon 1-0 vierasvoittoon Liverpoolista, ja putoamisviivan tavoittaminen näytti onnistuvan. Pool-voittoa seuranneessa ottelussa lontoolaiset kuitenkin hävisivät Manchester Citylle typerien oman pään virheitten takia, ja tämän jälkeen joukkueen itseluottamus mureni täysin. Fulham on raapinut viimeisestä kuudesta pelistään vain yhden pisteen, ja jatkuvat loppuhetkien karmaisevat pistemenetykset ovat syöneet ryhmän uskoa.

Fulhamin viisi viimeistä ottelua

  • 1.5.2021 Chelsea – Fulham 2-0
  • 18.4.2021 Arsenal – Fulham 1-1
  • 9.4.2021 Fulham – Wolverhampton 0-1
  • 4.4.2021 Aston Villa – Fulham 3-1
  • 19.3.2021 Fulham – Leeds 1-2

Myös Burnleyllä on menossa vaikea jakso, kun se on hävinnyt viidestä edellisestä ottelustaan neljä. Joukkue on roikkunut koko kauden vain niukasti putoamisviivan yläpuolella, ja ainoastaan sarjan peräpään kolmikon laahaaminen on pelastamassa sen putoamiselta. Burnley tarvitsee jäljellä olevista neljästä pelistään yhden voiton noustakseen 39 pisteeseen, mikä varmistaisi sarjapaikan ensi kaudeksi. Sillä ei siis maanantaina ole vielä pakkovoiton paikka, kun ohjelmassa on edelleen jäljellä kotipeli Leedsiä vastaan ja päätöskierroksella vierailu kehnon Sheffield Unitedin luolaan. Tasapelikin Fulhamista lähestulkoon varmistaisi säilymisen, joten vieraat lähtevät Craven Cottagelle puolustamaan pistettä vaisun isäntäjoukkueen kustannuksella.

Burnley on joukkueena melkoinen kummajainen, jonka päivän kunto heittelehtii valtavasti. Joihinkin kamppailuihin se ilmaantuu kuin valmiiksi lyötynä, kun taas joskus se pelaa soljuvasti ja tehokkaasti kuin se kuuluisi sarjan kärkipäähän. Joukkue aloitti huhtikuun kolmella häviöllä, kun sen puolustus oli pahasti kuistilla päästäen näissä peleissä yhteensä kahdeksan maalia. Seuranneessa vierasottelussa Wolverhamptonia vastaan Burnley murjoi isännät rumasti 4-0 ja otti valtavan harppauksen kohti säilymistä. Myös viime maanantain kotipeli vahvaa West Hamia vastaan oli tappiosta huolimatta ihan miehekästä tekemistä, mutta jätti väännön sarjapaikasta vielä elämään.

Burnleyn viisi viimeistä ottelua

  • 3.5.2021 Burnley – West Ham 1-2
  • 25.4.2021 Wolverhampton – Burnley 0-4
  • 18.4.2021 Manchester United – Burnley 3-1
  • 11.4.2021 Burnley – Newcastle 1-2
  • 4.4.2021 Southampton – Burnley 3-2

Fulham on Valioliigan heikoin kotijoukkue höylättyään 17 ottelussaan Cottagella vain kaksi voittoa ja yhteensä kymmenen pinnaa. Kotipelien maaliero on surkuhupaisa 9-24, eikä joukkueen kuuluisi olla näillä statistiikoilla ennakkosuosikki ketään vastaan. Lontoolaisten puuhastelu on viime viikkoina ollut jotakuinkin divarikamaa, ja alistuneen oloinen miehistö tuskin pystyy pakkoraossa kairaamaan kauden kolmatta kotivoittoa.

Burnley on kokenut liiganippu ja kiusallinen vihulainen, joka on ennenkin osannut rutistaa säilymistaistelussa tarvittavat pisteet. Liigapaikan ratkaiseva pinna lähtee sen mukaan erittäin suurella todennäköisyydellä, ja vierasvoitto 0,5 maalin tasoituksella napataan Betssonin, NordicBetin tai Betsafen listalta peleihin mukaan hulppealla kertoimella 1,75.

Fulham – Burnley 2, AH +0,5

NordicBet 1,75