16.6.2021
klo
16:00
EM-kisat
Suomi – Venäjä 1, AH +0,5
Unibet 2,35
Odottaa
ASETA VETO

EM-kisat, B-lohko

16.6.2021 klo 16:00

Suomi pudotti kisojen avausviikonlopun kovimman pommin lyötyään kivikovan Tanskan Kööpenhaminassa. Vaisu Venäjä otti omassa ottelussaan pahasti käkeen Belgialta, ja altavastaajana turnaukseen liidelleet Huuhkajat ovat nyt kolme pinnaa Tanskaa ja Venäjää edellä. Pietarin iltapäivässä panokset ovat valtavat jatkoonpääsyä ajatellen, ja Venäjän ahdinko ja pakko kairata vähintään piste itselleen tarjoaa Suomelle ideaaliset lähtökohdat kamppailuun. Bookkerit eivät edelleenkään arvosta Huuhkajien kykyjä aivan tarpeeksi, ja Suomen menestyksistä on jälleen tarjolla ilahduttavia ylikertoimia.

Suomi oli kisojen avauspelissään tilastojen valossa pahasti köysissä Tanskan vääntämässä ruuvissa, mutta niin se on ollut jo useamman kerran myös edellisen EM-karsinnan ja Kansojen Liigan taistoissa. Ukraina, Bosnia ja Italia ovat väkevällä materiaalilla painaneet rajusti päälle, mutta Suomen tavaramerkiksi on muodostunut uhrautuvainen ja rautainen puolustustyöskentely höystettynä terävillä vastaiskuilla ja kliinisellä viimeistelyllä.

Suomi on osoittanut Kansojen Liigan B-sarjassa ja etenkin EM-karsinnassa olevansa monella osa-alueella aivan Euroopan eliitin tuntumassa. Hyvä tulosvire jatkui myös kevään MM-karsintapeleihin, kun Suomi väänsi tärkeät tasapelipisteet vaikeiden vaiheiden jälkeen vahvoja Bosniaa ja Ukrainaa vastaan. Huuhkajien runko on jo rutinoitunut ja hienosti yhteen hitsaantunut, eikä materiaali kalpene lainkaan Venäjän ryhmään verrattuna.

Suomen viisi viimeistä ottelua

  • 12.6.2021 Tanska – Suomi (EM) 0-1
  • 28.3.2021 Ukraina – Suomi (MM-k) 1-1
  • 24.3.2021 Suomi – Bosnia (MM-k) 1-1
  • 18.11.2020 Wales – Suomi (KL) 3-1
  • 15.11.2020 Bulgaria – Suomi (KL) 1-2

Venäjän vire EM-kisojen alla oli huolestuttavan heikko, ja avauspeli Belgiaa vastaan oli jälleen melkoista tervanjuontia. Belgia näytti Pietarissa isännille nopeasti kaapin paikan ja määräsi ottelun tahdin täysin koko 90-minuuttisen ajan paukuttaen kolme kaappia hataran puolustuksen taakse. Venäjän peräpää on nyt vuotanut peräti 15 maalia edellisessä kuudessa ottelussa, eikä hyökkäyspelikään ole toiminut kunnolla kuin hetkellisesti kevyen sarjan Sloveniaa ja Maltaa vastaan.

Venäjän viisi viimeistä ottelua

  • 12.6.2021 Belgia – Venäjä (EM) 3-0
  • 30.3.2021 Slovakia – Venäjä (MM-k) 2-1
  • 27.3.2021 Venäjä – Slovenia (MM-k) 2-1
  • 24.3.2021 Malta – Venäjä (MM-k) 1-3
  • 18.11.2021 Serbia – Venäjä (KL) 5-0

Ottelun asetelmat ovat selvät. Venäjän on pakko ravata peliin hyökäten hakemaan voittoa, ja tämä sopii Suomen ja päävalmentaja Markku Kanervan filosofialle paremmin kuin hyvin. Venäjä yritti himmentää Belgian 4-2-3-1 ryhmityksellään, mutta sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan sen aikeet menivät pahasti puihin. Suomea vastaan Pietarissa saatetaan nähdä enemmän ylöspäin painottuva 3-5-2 systeemi, jota vastaan Huuhkajille tulee syntymään paikkoja vastaiskuille.

Tanska on Venäjää selvästi laadukkaampi nippu, ja se heitti lauantaina kaikki aseensa päin sinivalkoista muuria onnistumatta läpäisemään sitä. Suomen puolustuksen itseluottamus tulee olemaan tapissa avausottelun voiton jälkeen, ja vaikka Venäjä ottaakin aloitteen itselleen, pystyy Suomi omalla rauhallisella pelillään pitämään pakettinsa jälleen kasassa.

Lohkon tilanteen huomioiden pistekin olisi Suomelle tervetullut saldo, ja kun paineet ovat täysin Venäjän puolella, on Huuhkajilla otollinen tilanne lähteä tulos naaraamaan. Suomen suorasta voitosta markkinoilla olevia jopa yli kuuden kertoimia voi varovasti kokeilla, mutta vähämaaliseksi ennakoitavassa ottelussa paras valinta on sisällyttää myös tasapeli vetoihin.

Suomi 0,5 maalin tasoituksella antaa esimerkiksi Betssonin ja Betsafen listoilla noin 2,30 kertoimen. Unibetin huikea 2,35 on jotakuinkin markkinatoppi, jolle voimme rauhallisin mielin survoa päivän panokset ennen kuin asetumme nauttimaan Huuhkajien matkasta kohti jatkopelejä.

Suomi – Venäjä 1, AH +0,5

Unibet 2,35