21.6.2021
klo
21.00
EM-kisat
Suomi – Belgia 1
AH +1,5
NordicBet 1,86
Hävitty
ASETA VETO

EM-kisat, B-lohko

21.6.2021 klo 22:00

Suomi pääsee hurjaan testiin alkusarjan viimeisellä kierroksella. Sen pitää Pietarissa käytävässä kamppailussa puristaa jatkopaikkaan riittävä tulos kivikovaa Belgiaa vastaan. Huuhkajat on rehkinyt kaksi tiukkaa ottelua, joista saaliina on yhteensä kolme pinnaa. Neljällä pisteellä paikka kuudentoista parhaan joukossa mitä todennäköisimmin irtoaa. Belgia on marssinut kisoissa jo kahteen voittoon iskemättä vielä isointa vaihdettaan päälle, ja maanantaina sille riittäisi tasapelikin lohkovoittoon. Huuhkajat pystyy jälleen pitämään taiston tasaisena materiaaliltaan vahvempaa vihollista vastaan, ja Suomen menestyksiä tasoituksilla kannattaa ilman muuta hivutella pelikupongeille.

Suomi on joutunut pelaamaan kaksi ensimmäistä EM-koitostaan vieraskentällä, joten kolme pistettä hankalista olosuhteista on erinomainen saavutus. Päävalmentaja Markku Kanerva on joutunut miehistöineen sinnittelemään suurimman osan ajasta vastaanottavana osapuolena, mutta joukkueen puolustustyöskentely on ollut toistaiseksi raudanlujaa. Venäjää vastaan taistelu oli upeaa, mutta jatkopaikan kannalta tärkeä piste jäi vielä nipistämättä.

Tanska – Suomi tilastoina

  • Maalit 0-1
  • Laukaukset 22-1
  • Maalia kohti 6-1
  • Pallonhallinta 70-30

Suomen vahvuus on edelleen puolustus- ja maalivahtiosastolla, mutta Pietarissa myös hyökkäys alkoi saada jalansijaa vastustajan rutistuksessa. Toinen jakso oli jo pientä Suomen hallintaa, ja vieraat saivat siinä aikaiseksi isäntiä useampia laukauksia, ja paikkoja tasoitusmaaliin oli avautua. Huuhkajien vastaiskut eivät ole vielä olleet aivan sillä huipputerävällä tasolla, jota EM-karsinnassa nähtiin, mutta kunhan tämä osa-alue napsahtaa kohdilleen, pystyy Suomi Teemu Pukin johdolla uhkaamaan kovimpiakin vastustajia. Puolustuspäässä ei sen suurempaa paniikkia synny, ja Venäjän jättäminen sen kotiareenalla vain kolmeen vetoon maalia kohti oli lupauksia herättävä suoritus.

Suomi – Venäjä tilastoina

  • Maalit 0-1
  • Laukaukset 11-14
  • Maalia kohti 1-3
  • Pallonhallinta 41-59

Belgia on jäätävän materiaalinsa ja korkean rutiinitasonsa ansiosta kairannut voitot niin Venäjästä kuin Tanskastakin. Avauskierroksella Pietarissa se pääsi todella helpolla vielä hieman hukassa olevaa venäläisryhmää vastaan. Etenkin toinen puoliaika meni aivan kävelyksi, kun isäntäjoukkue ei saanut minkäänlaista takaa-ajoa vireille. Tanskassa Belgia oli avausjakson täysin unessa, mutta käänsi pelin täysin toisen puoliajan vahvalla rynnistyksellään.

Belgian ottelut EM-kisoissa

  • Tanska – Belgia 1-2
  • Belgia – Venäjä 3-0

Suomelle voidaan laskea maanantain koitokseen pientä etua parilla saralla. Pietariin matkustaa jälleen runsaasti Huuhkajien kannattajia, kun taas Belgian joukot eivät kovin innolla ole reissuun lähteneet. Suomifanit tulevat takaamaan kotiedun, mikä tulee olemaan merkittävä asia taisteluasenteesta elävälle Huuhkajaryhmälle. Lisäksi Suomelle kyseessä on jälleen sen futishistorian tärkein hetki, kun taas Belgia on jo jatkopaikkansa varmistanut ja tulee olemaan liikkeellä varovaisemmalla ja loukkaantumisia välttelevällä asenteella.

Suomi tietää Kanervan johdatuksessa, että se ei voi lähteä vain peruuttelemaan pisteen toivossa. Belgian materiaali on hurja, mutta supermotivoitunut Suomi pystyy rajulla fyysisellä pelillä horjuttamaan vastustajan tähtiä. Mikäli Belgia vähänkin himmailee, tulee Huuhkajien tiivis muoto kestämään paineen. Suomen hyökkäyksessä Joel Pohjanpalo on jo osoittanut vaarallisuutensa, ja Pukki näytti vasta Venäjä-pelissä olevansa pääsemässä takaisin täyteen vireeseen.

Suomen kertoimet ovat jälleen kautta linjan melko tapissa, ja sen venymisestä vähintään pisteeseen on markkinoilla tarjolla jopa huimia 3,60 kertoimia. Alkusarjan kiemuroiden ansiosta jopa maalin tappio saattaa muiden lohkojen lopputilanteista riippuen riittää Huuhkajille jatkopaikkaan. Belgian ei kovasta arsenaalistaan huolimatta tarvitse lähteä ryhmän päätöspelissä isosti revittelemään, joten varman päälle pelatessa paras pelivalinta on Suomi 1,5 maalin tasoituksella.

Merkki on naulattavissa esimerkiksi Betsafen ja Betssonin tarjonnassa timanttisilla kertoimilla. Me suuntaamme NordicBetin listoille, josta löytyy tämän hetken huikea markkinatoppi 1,86, ja jäämme jännittämään Suomen taistelua kohti pudotuspelejä.

Suomi – Belgia 1, AH +1,5

NordicBet 1,86