6.12.2022
klo
17:00
MM-kisat
Marokko - Espanja
Alle 2,5 maalia
Betstro 1,68
Oikein
ASETA VETO

MM-kisat, neljännesvälierät

6.12.2022 klo 17:00

Marokko - Espanja

MM-kisojen kaksi viimeistä neljännesvälierää painiskellaan tiistaina, ja päivän ensimmäisessä ottelussa iskevät yhteen Marokko ja Espanja. Marokko on ollut toistaiseksi yksi turnauksen iloisimmista yllättäjistä. Se meni ja voitti haastavan F-lohkon ennen Kroatiaa ja Belgiaa, ja tekeminen oli todella vahvaa Euroopan jättiläisiä vastaan. Espanja lipsahti alkusarjan päätöskierroksella yllätystappioon Japania vastaan ja jäi oman ryhmänsä kakkoseksi. Joukkue oli aiemmin murjonut Costa Rican peräti maalein 7-0 ja tasannut pisteet Saksan kanssa lukemin 1-1.

Espanja on laadukkaamman ja laajemman materiaalinsa turvin kamppailun selvä suosikki, mutta Marokon tyylikästä menoa ei kannata lähteä aliarvioimaan. Espanja tulee kontrolloimaan pelitapahtumia, ja Marokko lähtee puolustamaan tiiviisti ja kyttäilemään vastaiskuja. Pelin maaliodottama jää näistä lähtökohdista varsin matalaksi, joten ilmaiset jalkapallo vihjeet valikoi lapulle ottelun alle 2,5 osumaa.

Marokon ottelut MM-turnauksessa

  • 1.12.2022, Kanada – Marokko, 1-2
  • 27.11.2022, Belgia – Marokko, 0-2
  • 23.11.2022, Marokko – Kroatia, 0-0

Marokolle soviteltiin ennen kisoja pientä yllättäjän viittaa, ja se onkin lunastamassa noita odotuksia komeasti. Joukkue oli mainiossa tikissä MM-karsinnassa ja tahkosi alkuvuodesta melko vahvan Afrikan mestaruusturnauksen. Qatarissa Marokon napakka joukkuepuolustus on toiminut erinomaisesti, eivätkä Kroatia ja Belgia löytäneet aseita sitä vastaan. Joukkue päästi alkulohkossa vastustajan laukomaan keskimäärin ainoastaan 6,7 kutia per ottelu, ja tuo lukema on koko turnauksen neljänneksi paras.

Espanjan ottelut MM-turnauksessa

  • 1.12.2022, Japani – Espanja, 2-1
  • 27.11.2022, Espanja – Saksa, 1-1
  • 23.11.2022, Espanja – Costa Rica, 7-0

Espanja paahtoi kaksi ensimmäistä alkusarjan otteluaan vahvasti ja oli jo käytännössä varmistanut jatkopaikkansa ennen tuota viimeisen kierroksen Japani-peliä. Touhu oli kolmessa kamppailussa tuttua todella väkevää pallonhallintaa, jolla Espanjalla on tapana riisua vastustajansa aseista. Japania vastaan tapahtunut nukahdus oli joukkueelle hieman erikoinen, mutta ei Espanja tuossakaan kamppailussa kovinkaan paljon maaliodottamaa päästänyt. Jatkopeleissä fokus on varmasti kohdillaan, ja vastustajilla tulee olemaan kova työ rakennella tontteja punapaitojen myllerryksen keskellä. Espanjan päästettyjen maalintekoyritysten lukema 5,7 on koko kisojen toiseksi alhaisin Argentiinan jälkeen.

Laukaukset / Vastustajan laukaukset per ottelu MM-turnauksessa

  • Marokko, 8 / 6,7
  • Espanja, 12 / 5,7

Marokon vahvuus on ennen kaikkea sen puolustustyöskentelyssä. Toistaiseksi se on käyttänyt maalipaikkansa hyväkseen kovalla prosentilla, sillä joukkue neppaili alkusarjassa ainoastaan 2,7 laukausta maalia kohti per ottelu. Espanja tulee hallitsemaan palloa suurimman osan ajasta, ja Marokon vastaiskujenkin mahdollisuudet tulevat olemaan todella harvassa. Marokon jääminen nollille onkin varsin todennäköistä. Espanja pitää riskitasot matalalla, eikä sillä ole isoissa peleissä tapana johtoasemassa kovin aktiivisesti lähteä lisämaaleja jahtaamaan.

Kokoonpanotilanne on kummassakin leirissä neljännesvälierän kynnyksellä hyvä, vaikka Espanjan puolustaja Cesar Azpilicueta kärsii jonkinasteisesta jalkavaivasta. Molemmat joukkueet pystyivät lepuuttamaan alkulohkon viimeisessä ottelussaan muutamia pelaajiaan, ja Espanjalta Ferran Torres, Aymeric Laporte, Daniel Carvajal ja Jordi Alba palaavat hyvin todennäköisesti tiistaina avaukseen.

Matalat maalimäärät ovat valttia, ja ottelussa syntyy alle 2,5 osumaa parisen pinnaa yli 60 prosentin todennäköisyydellä. Espanjan nollapelille voidaan antaa noin 55 pinnaa, joten sen 1,85 kertoimet ovat mainioita tärppejä. Alhainen maaliodottama nostaa myös tasapelin todennäköisyyttä, ja isompaa kalaa metsästäville tasurin neljää hipovat hinnat ovat maistuvia ideoita. Me luudimme kupongille tuon koko ottelun perus-underin, josta muutamat bookkerit kuten Betstro, Pinnacle ja Lucky Casino puskevat erittäin pelattavia noin 1,70 tienoilla keikkuvia kertoimia.

Vihje: 
Alle 2,5 maalia