28.11.2022
klo
21:00
MM-kisat
Portugali - Uruguay
Alle 2,5 maalia
Betstro 1,68
Oikein
ASETA VETO

MM-kisat, H-lohko

28.11.2022 klo 21:00

Portugali – Uruguay

Portugali yrittää varmistaa paikkansa jatkopeleissä, kun se kohtaa H-lohkon illan huippuottelussa Uruguayn. On aika käydä läpi millaisista asetelmista joukkueet peliin lähtevät ja tarjoilla ilmaiset jalkapallo vihjeet tähän tuliseen taistoon.

Portugali kaatoi avauspelissään Ghanan vuoristoratamaisen esityksen jälkeen maalein 3-2. Se dominoi ottelutapahtumia mielin määrin ja käytti toisella jaksolla paikkansa upeasti hyväkseen. Johtoasemassa puolustaminen oli kuitenkin lepsua, ja Ghana oli lähellä jopa kivuta tasoihin ottelun loppuhetkillä. Uruguayta vastaan Portugalin voi odottaa pitävän palettinsa koossa huomattavasti paremmin.

Uruguay aloitti oman kisaurakkansa neppailemalla kiikarit Etelä-Korean kanssa. Tuo taisto oli varovaista ja puolustusvoittoista menoa, jota Uruguaylta on totuttu ennenkin näkemään. Myös Portugalin kimppuun joukkue lähtee riskejä vältellen ja pääasiallisesti omaa maaliaan varjellen. Ison panokset ottelussa myöskään Portugali ei lähde turhaan irrottelemaan, ja kamppailun maaliodottama jää hyvin alhaiseksi. Näin ollen illan parhaaksi vetoideaksi muodostuu ottelun alle 2,5 maalia.

H-lohkon tilanne

  1. Portugali, 1-0-0, 3:2, 3p
  2. Etelä-Korea, 0-1-0, 0:0, 1p
  3. Uruguay, 0-1-0, 0:0, 1p
  4. Ghana, 0-0-1, 2:3, 0p

Erittäin rutinoitunut ja laajalla materiaalilla operoiva Portugali ampaisi H-lohkoon selvähkönä ennakkosuosikkina, ja sen avausottelussa oli paljon hyviä elementtejä. Ghana oli avausjaksolla varsin heikko, ja Portugali pääsi jauhamaan pitkät ajat pallon kanssa. Toisella puolikkaalla pelin kuva muuttui radikaalisti avausosuman jälkeen. Portugali oli harvinaisen lepsu johtoasemassa, mutta tuon ongelman voidaan odottaa korjaantuvan turnauksen edetessä. Joukkue puolustaa normioloissa erittäin tiiviisti, ja ensimmäisen kierroksen rumban jälkeen Uruguayta vastaan tullaan näkemään keskittyneempi portugalilaisnippu.

Portugalin ottelut MM-turnauksessa

  • 24.11.2022, Portugali – Ghana, 3-2

Uruguay oli Etelä-Koreaa vastaan jonkin verran hallitsevampi osapuoli, mutta kunnon tonteille murtautuminen tuotti tuskaa. Avausottelussa näkyi pientä hermostuneisuutta, mutta perusasiat menivät etenkin puolustusosastolla aika lailla nappiin. Samalla kaavalla joukkue lähtee pistejahtiin myös maanantaina. Uruguay antaa Portugalin pitää palloa ja puolustaa itse matalassa tai keskiblokissa. Uruguayn todella organisoitunut muuri on hankala murrettava, ja on mielenkiintoista nähdä, minkälaisilla aseilla Portugali lähtee tuota sumppua läpäisemään.

Uruguayn ottelut MM-turnauksessa

  • 24.11.2022, Uruguay – Etelä-Korea, 0-0

Ottelussa alkaa olla isoa panosta myös lohkovoittoa ajatellen, sillä ryhmän ykkönen välttää hyvin todennäköisesti Brasilian kohtaamisen ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Portugalille tasapeli ei olisi tässä kohtaa huono tulos, joten sen ei välttämättä tarvitse tasatilanteessa lähteä yltiöpäisesti hyökkäämään. Luvassa on jännittävä taktinen taisto, jossa Portugali on hieman alle 50 prosentin suosikki.

Näistä lähtökohdista ottelussa nähdään alle 2,5 maalia hivenen yli kuusi kertaa kymmenestä, ja underin kertoimista löytyy näppäriä kohteita. Betstron, Lucky Casinon ja Nucleonbetin merkille tarjoama 1,68 on markkinatoppi, joten kiskaisemme sen talteen mahtavan MM-kisaviikon alkajaisiksi.

Vihje: 
Alle 2,5 maalia