28.11.2022
klo
15:00
MM-kisat
Etelä-Korea - Ghana
Etelä-Korea DNB
Betstro 1,72
Hävitty
ASETA VETO

MM-kisat, H-lohko

28.11.2022 klo 15:00

Etelä-Korea – Ghana

Kiharaisessa H-lohkossa pelataan maanantaina toinen ottelukierros, ja iltapäiväpelissä kohtaavat Etelä-Korea ja Ghana. Nyt kertaamme kamppailun ennakkoasetelmat ja laitamme tulille ottelun ilmaiset jalkapallo vihjeet.

Etelä-Korea kairasi torstain avauspelistään maalittoman tasurin Uruguayta vastaan. Ottelussa ei maalipaikoilla juhlittu, ja molemmat joukkueet olivat liikkeellä hyvin varovaisella pelitavalla. Etelä-Korea ei saanut seitsemästä laukauksestaan ainuttakaan kohti maalia, mutta toisaalta se jätti myös Uruguayn vain yhteen maalia päin suuntautuneeseen kutiin. Etelä-Korean puolustus oli jo MM-karsinnassa ja syksyn treenipeleissä kovassa tikissä, ja paketti vaikuttaa olevan edelleen hienosti kasassa.

Ghana hävisi oman avausottelunsa erittäin värikkäitten vaiheitten jälkeen Portugalille lukemin 3-2. Se sinnitteli avausjakson maalittomana, mutta toisella puolikkaalla joukkueen puolustus repsahti pahasti, kun ottelun tempo alkoi kohota. Maanantaina luvassa on hieman verkkaisempaa menoa, ja kamppailuun lähdetään melko tasaisista asetelmista. Etelä-Korean puolustustyöskentely on kuitenkin selvästi vakuuttavampaa, ja sen vastaisku-uhka on ehkäpä pykälää vaarallisempi. Etelä-Korea voidaankin nostaa himpun yli 40 prosentin suosikiksi, ja markkinoilta on napsittavissa kohteeseen hienoisia ylikertoimia.

H-lohkon tilanne

  1. Portugali, 1-0-0, 3:2, 3p
  2. Etelä-Korea, 0-1-0, 0:0, 1p
  3. Uruguay, 0-1-0, 0:0, 1p
  4. Ghana, 0-0-1, 2:3, 0p

Etelä-Korea starttasi H-lohkoon haastajana Portugalin ja Uruguayn takana, mutta avausottelun perusteella se on tosissaan taistelemassa jatkopaikasta. Tasapeli laadukasta Uruguayn nippua vastaan oli täysin ansaittu, vaikka hyökkäyspäässä on tuon kiskaisun jälkeen vielä parantamisen varaa. Uruguay on kuitenkin erittäin tiivis ja vaikeasti murrettava ryhmä, ja Ghanaa vastaan Etelä-Korea pääsee avoimemmassa väännössä käyttämään vahvuuksiaan paremmin hyödyksi. Kun tiloja avautuu enemmän, lähtevät hyökkäykset Heung-Min Sonin ja Ui-Jo Hwangin johdolla napakasti.

Etelä-Korean ottelut MM-turnauksessa

  • 24.11.2022, Uruguay – Etelä-Korea, 0-0

Ghanan turnaus ei alkanut kaksisesti, kun se vietti koko ensimmäisen puoliajan hurjassa mankelissa Portugalia vastaan. Joukkue ei saanut avausjakson aikana aikaiseksi ensimmäistäkään maalintekoyritystä ja hävisi pallonhallinnan prosentein 70-30. Toisella nelivitosella Portugali käytti vihdoin tonttinsa hyväkseen ja paineli lopulta voittoon lukemin 3-2. Ghana kuitenkin näytti hieman elonmerkkejä jouduttuaan takaa-ajoasemaan. Joukkue rakenteli pari näppärää osumaa, kun Portugali nosti jalkaa kaasulta hieman liian aikaisin. Ghanan esitys oli jotakuinkin sellainen, jollaista siltä osattiin ennen kisoja odottaa. Ryhmä on hyökkäyspäässä yllätysvalmis, mutta koheesion puute ja puolustuspelaamisen vajavaisuudet kaatavat hyvin todennäköisesti jatkomahdollisuudet.

Ghanan ottelut MM-turnauksessa

  • 24.11.2022, Portugali – Ghana, 3-2

Jatkopaikkoja ajatellen tämä ottelu on käytännössä pakkovoiton paikka kummallekin joukkueelle, sillä tasapelipistekään ei tässä vaiheessa juurikaan lämmittäisi. Touhu saattaa olla alussa pientä tunnustelua, ja varsinkin Etelä-Korea tulee aloittamaan omalla konservatiivisella tyylillään. Marginaalit ovat pienet, mutta korealaisten pakka tuntuu olevan juuri nyt sen verran paremmassa jamassa, että joukkue on laskettava suosikin asemaan. Maaliodottama on lähtökohtaisesti melko alhainen, mutta Ghanan puolustuspelaaminen tappioasemassa ei juurikaan vakuuta. Emme siis lähde koskemaan maalimäärävetoihin, vaan ilmaiset jalkapallo vihjeet lataa panokset tällä kertaa Etelä-Korealle.

Suoran voiton kertoimet ovat hieman aaltoilleet pitkin viikkoa, ja tällä hetkellä ne keikkuvat hieman kahden ja puolen yläpuolella. Hinnoissa on ilmaa, mutta me valitsemme peleihin Etelä-Korean Draw No Bet -vakuutuksella. Merkin kerroin on Betstron listalla erittäin maistuva 1,72, ja tasapelin sattuessa panokset palautetaan. Kohde on naarattavissa lisäksi muun muassa Pinnaclen ja Mr Greenin valikoimasta.

Vihje: 
Etelä-Korea DNB