27.11.2022
klo
18:00
MM-kisat
Kroatia - Kanada
Kroatia (1X2)
Betstro 2,20
Oikein
ASETA VETO

MM-kisat, F-lohko

27.11.2022 klo 18:00

Kroatia – Kanada

Sunnuntaina F-lohkon toisen kierroksen iltapelissä ottavat mittaat toisistaan Kroatia ja Kanada. Panokset ovat valtavat, sillä kumpikaan ei onnistunut voittamaan avausotteluaan. Nyt käymme tarkemmin läpi kamppailun asetelmat ja jaamme ilmaiset jalkapallo vihjeet tähän huikeaan vääntöön.

Viime MM-kisojen kakkonen Kroatia aloitti urakkansa Qatarissa varsin nihkeällä 0-0 tasapelillä Marokkoa vastaan. Joukkueella kesti todella kauan saada juonesta kiinni, mutta toisella jaksolla Kroatia oli melko selvästi yritteliäämpi osapuoli. Parantamisen varaa jäi runsaasti, ja tappio sunnuntaina merkitsisi todennäköisesti alkulohkoon jäämistä. Kanada oli erittäin pirteä ottelussaan Belgiaa vastaan, mutta luisui lopulta 1-0 tappioon tuhlailtuaan useita laadukkaita maalipaikkoja. Samanlaiseen tuhnuiluun ei olisi toistamiseen varaa.

Kroatia on materiaaliltaan ja rutiinitasoltaan selvästi edellä, mutta Kanada on osoittanut MM-karsinnassa ja varsinkin kisa-avauksessaan olevansa erittäin varteenotettava nippu. Markkinat ovat reagoineet hurjasti ensimmäisen kierroksen tapahtumiin, ja Kroatian kertoimet pomppasivat jo keskiviikkoiltana punaiselle. Hinnoissa on edelleen reippaasti ilmaa, joten ruutupaitojen voittoja kelpaa ruksia vetoihin huippukertoimella 2,20.

F-lohkon tilanne

  1. Belgia, 1-0-0, 1:0, 3p
  2. Kroatia, 0-1-0, 0:0, 1p
  3. Marokko, 0-1-0, 0:0, 1p
  4. Kanada, 0-0-1, 0:1, 0p

Kroatia vaikutti hitaalta ja hieman mielikuvituksettomalta avauspäivän maalittomassa nyhjäyksessä, mutta tuossa pelissä Marokko osasi erittäin taitavasti ottaa vauhdin pois vihun pelinrakentelusta. Kroatia kuitenkin näytti hyvää taktista kyvykkyyttä ja otti toisella nelivitosella ohjakset vahvasti itselleen. Joukkue ei kuitenkaan onnistunut muuttamaan väkevää 71 prosentin pallonhallintaansa huippupaikoiksi saatikka maaleiksi. Pelinrakentelu oli kuitenkin tuttua vahvaa Kroatiaa, ja astetta avoimemmassa ottelussa tontteja tulee kyllä avautumaan. Kanadan puolustus on selvästi Marokon vastaavaa heikompi, ja se tuskin pystyy pitämään Kroatiaa kurissa täyttä ysikymppistä.

Kroatian ottelut MM-turnauksessa

  • 23.11.2022, Marokko – Kroatia, 0-0

Kanada aloitti kisat Belgiaa vastaan todella rajulla myllytyksellä ja loi maalipaikkoja liukuhihnalta. Missatut mahdollisuudet rankkaria myöten maksoivat lopulta kuitenkin kalliisti, kun Belgia pääsi avausjakson lopulla niittaamaan ottelun ainoan osuman. Osa pelin alkupuolen tapahtumista voidaan laittaa Belgian huonouden piikkiin. Se ei selvästikään ollut lainkaan valmis Kanadan hurjaan vauhtifutikseen. Nähtäväksi jää, pystyykö Kanada yllättämään aktiivisuudellaan lohkon muut joukkueet vai käyttikö joukkue paukkunsa tuohon avausottelun rumbaan.

Kanadan ottelut MM-turnauksessa

  • 23.11.2022, Belgia – Kanada, 1-0

Kroatian leirissä on varmasti kiinnitetty tarkasti huomiota Kanadan rajuun pelitapaan. Joukkue lähtee hyvin todennäköisesti ottamaan kamppailun alussa vauhtia pois ja pyrkii kontrolloimaan palloa tärkeillä alkuhetkillä. Kroatian pitäisi pystyä huippulaadukkaan materiaalinsa turvin hallitsemaan tapahtumia. Joukkue oli liekeissä jo Kansojen Liigan kesän ja syksyn peleissä, joissa se kaatoi vahvan Tanskan sekä kotona että vieraissa ja löi lisäksi Ranskan Pariisissa. Kroatialta löytyy kyllä isompi vaihde, jota Marokko-ottelussa ei vielä saatu iskettyä silmään.

Mikäli Kanada lähtee jälleen liikkeelle Belgiaa vastaan nähdyllä tempolla, luvassa on hyvin vauhdikas ja viihdyttävä ottelu. Kanadan puolustusta ei olla näissä kisoissa vielä kunnolla testattu, mutta yksi nukahdus alakerrassa maksoi jo pisteitä sen avauspelissä. Kroatia on etenkin puolustuksessa ja keskikentällä vastustajaansa vahvempi, ja se voidaan nostaa sunnuntaina noin 50 prosentin suosikiksi. Useimmat bookkerit ovat asettaneet sen suoran voiton hinnat piirun verran kakkosen yläpuolelle. Pari firmaa kuten Lucky Casino, Nucleonbet ja Betstro hiihtelevät omilla linjoillaan ja tarjoavat kohteeseen mahtavaa kerrointa 2,20.

Vihje: 
Kroatia (1X2)