24.11.2022
klo
21:00
MM-kisat
Brasilia - Serbia
Yli 2,5 maalia
Betstro 1,73
Hävitty
ASETA VETO

MM-kisat, G-lohko

24.11.2022 klo 21:00

Brasilia – Serbia

Koko kisojen suurimmaksi mestarisuosikiksi nostettu Brasilia aloittaa oman kiskaisunsa torstaina, kun se ottaa mittaa Serbiasta. Nyt käymme läpi ottelun ennakkoasetelmat ja tarjoamme ilmaiset jalkapallo vihjeet illan huikeaan näytelmään.

Brasilian materiaali on jokaisella alueella huikean laadukas. Joukkue on hävinnyt vuoden 2018 MM-kisojen jälkeen vain yhden kilpailullisen ottelun, ja Etelä-Amerikan MM-karsinnan se käveli kevyesti läpi. Myös Qatariin valmistavat harjoituspelit ovat sujuneet erinomaisesti, joten Brasilia vaikuttaa olevat hyvinkin valmis mestaruustaistoon. Myös Serbia on kovassa tikissä, ja se on hävinnyt edellisen vuoden aikana vain yhden ottelun. Tuo tappio tuli 2022 Kansojen Liigan avauspelissä Norjaa vastaan, mutta Serbia rynni lopulta lohkon voittoon ja nousi kilpailun A-tasolle. Huikeassa MM-karsinnassa joukkueen saldo oli raju 6-2-0, ja suora kisapaikka irtosi viimeisen kierroksen fantastisella vierasvoitolla Portugalista.

Vaikka Serbian nippu on kovatasoinen, kohoaa vielä pykälää vahvempi Brasilia ottelun selväksi suosikiksi. Kamppailusta voidaan ennakoida hyvinkin avointa ja vauhdikasta iskujenvaihtoa, jossa parhaat peli-ideat löytyvät korkeista maalimääristä. Yli 2,5 osumaa toteutuu lähes kaksi kertaa kolmesta, joten markkinoilla yhä pyörivät upeat yli 1,70 kertoimet kannattaa naarata pikimmiten talteen.

Brasilia MM-karsinnassa

 • 14-3-0, 40:5, 45p

Serbia MM-karsinnassa

 • 6-2-0, 18:9, 20p

Brasilia voitti MM-karsinnan 17 ottelustaan peräti neljätoista, ja kisapaikka varmistui hyvissä ajoin jo vuosi sitten. Qatariin valmistautuminen on sujunut positiivisissa merkeissä, ja etenkin joukkueen hyökkäys on ollut viime aikoina ensiluokkaista. Hyökkäyslinjaa johtavat kisoissa Neymar, Raphinha ja Richarlison, ja laajuutta huikeaan rosteriin tuovat Vinicius Junior, Gabriel Jesus ja Rodrygo. Karsinnassa nakutellut neljäkymmentä tehtyä maalia on raju saldo, ja tämän vuoden treenipeleissä Brasilia on lämmitellyt nurin Tunisian 5-1, Ghanan 3-0 ja Etelä-Korean 5-1. Kaikki merkit viittaavat maalirikkaaseen alkulohkoon, ja heti kisa-avauksessa myös vastustaja selailee varsin avointa pelikirjaa

Brasilian viisi viimeistä ottelua (MM-karsinta)

 • 30.3.2022, Bolivia – Brasilia, 0-4
 • 25.3.2022, Brasilia – Chile, 4-0
 • 2.2.2022, Brasilia – Paraguay, 4-0
 • 27.1.2022, Ecuador – Brasilia, 1-1
 • 17.11.2021, Argentiina – Brasilia, 0-0

Serbia on noussut viime aikojen rautaisilla otteillaan aivan Euroopan terävimmän kärjen tuntumaan. Joukkue on täynnä huippuyksilöitä, ja myös joukkuepelaaminen on juuri nyt mukavasti uomissaan. Serbialla onkin Qatarissa erinomainen mahdollisuus edetä lohkosta jatkopeleihin. Kansojen Liigassa joukkue osoitti kuuluvansa Euroopan ykköskoriin, ja tuossa kilpailussa Serbian valtti oli sen monipuolinen ja tehokas hyökkäys. Tehot ovat levänneet vahvasti ykköstykki Aleksandar Mitrovicin harteilla, mutta rosterista löytyy kuitenkin mukavasti leveyttä ja ratkaisuvoimaa. Mikäli Mitrovic ei ole toipunut jalkavammastaan pelikuntoon avausotteluun, hyökkäykseen on heittää Dusan Vlahovic ja Luka Jovic.

Serbian viisi viimeistä ottelua (Kansojen Liiga)

 • 27.9.2022, Norja – Serbia, 0-2
 • 24.9.2022, Serbia – Ruotsi, 4-1
 • 12.6.2022, Slovenia – Serbia, 2-2
 • 9.6.2022, Ruotsi – Serbia, 0-1
 • 5.6.2022, Serbia – Slovenia, 4-1

Brasilia tulee olemaan torstain pelissä hallitsevampi osapuoli ja vyöryttämään vaarallisia hyökkäyksiään tiuhaan tahtiin. Serbiakaan tuskin lähtee pakittelemaan, eikä bussittaminen kuulu sen peli-ideologiaan. Joukkue peluuttaa periaatteessa viittä puolustajaa, mutta wingbackien rooli on käytetyssä pelitavassa hyvin offensiivinen. Samoin Brasilian 4-3-3-ryhmityksessä myös keskikentän puolustavammissa rooleissa olevat pelaajat osallistuvat aktiivisesti ylöspäin etenemiseen.

Luvassa on varmasti katsojille hyvin viihdyttävä kamppailu, jossa molempien osapuolien vahvuus on hyökkäyksessä. Kun myös viimeistelytaitoa löytyy, kipuaa ottelun maaliodottama todella korkealle. Näillä puheilla lapulle lähtee pelin yli 2,5 maalia, josta muun muassa Betstro, BankonBet ja Nucleonbet tarjoavat kertoimeksi railakkaan 1,73.

Vihje: 
Yli 2,5 maalia