24.11.2022
klo
12:00
MM-kisat
Sveitsi - Kamerun
Yli 2,5 maalia
Betstro 2,22
Hävitty
ASETA VETO

MM-kisat, G-lohko

24.11.2022 klo 12:00

Sveitsi – Kamerun

MM-turnauksen kivikova G-lohko rymistellään käyntiin torstaina, ja iltapäivän avausottelussa kohtaavat Sveitsi ja Kamerun. Sveitsillä on jälleen kerran kasassa laadukas kisamiehistö, ja sillä on hyvät saumat selviytyä jatkopeleihin. Joukkueella on alla kolme vahvaa esitystä Kansojen Liigan A-sarjassa, ja etenkin Espanjan ja Portugalin kaataminen lupailee hyvää MM-urakkaa ajatellen.

Kamerun starttaa kuolemanlohkoon altavastaajan asemasta, mutta eivät senkään jatkomahdollisuudet täysin mitättömät ole. Joukkueen meno oli vahvaa alkuvuoden Afrikan mestaruuskisoissa, joista tuloksena oli lopulta pronssi. MM-karsinnassa Kamerun klaarasi kisapaikan äärimmäisen niukasti playoff-ottelun viimeisen minuutin vierasmaalilla vahvan Algerian vieraana.

Sveitsin materiaali on kokonaisuudessaan melko paljon Kamerunia vahvempi, ja joukkueen rutiinitaso on huomattavasti kovempi. Kamerunin rosterista löytyy muutama tähti, joiden varaan menestyshaaveet nojaavat todella vahvasti. Kisa-avauksessa Sveitsi nousee noin 60 prosentin suosikiksi, ja sen kertoimissa on pientä etua. Parhaat pelivalinnat löytyvät kuitenkin runsasmaalisuudesta. Molemmat lähtevät metsästämään täyttä pistepottia rohkeasti hyökkäämällä, joten ilmaiset jalkapallo vihjeet kallistuu yli 2,5 osuman puoleen upealla yli 2,20 kertoimella.

Sveitsin viisi viimeistä ottelua (Kansojen Liiga)

  • 27.9.2022, Sveitsi – Tshekki, 2-1
  • 24.9.2022, Espanja – Sveitsi, 1-2
  • 12.6.2022, Sveitsi – Portugali, 1-0
  • 9.6.2022, Sveitsi – Espanja, 0-1
  • 5.6.2022, Portugali – Sveitsi, 4-0

Kokenut Sveitsin nippu lähtee hakemaan jo kolmatta peräkkäistä pudotuspelipaikkaa MM-tasolla, ja jalkeilla on hienosti yhteen hitsautunut ryhmä. Joukkueen tekeminen on ollut viime vuosina varsin väkevää. Sveitsi nappasi karsinnassa suoran kisapaikan Italian nenän edestä, ja viime kesän EM-kisoissa matka vei puolivälierään saakka, jossa Espanja oli parempi rankkarikisan jälkeen. Touhu oli EM-turnauksessa ja tämän vuoden kansojen Liigassa varsin runsasmaalista, ja samaa menoa on toiveissa myös Qatarin kentillä. Sveitsin formi dippasi pahasti KL-kilpailun alkuvaiheessa, mutta kolmen pelin tappioputken jälkeen joukkue keräsi kolme peräkkäistä voittoa.

Sveitsin pelitapa ei ole mitenkään yltiöhyökkäävä, mutta ryhmällä on tapana käyttää maalipaikat tehokkaasti hyväkseen. Muun muassa Granit Xhakan, Xherdan Shaqirin, Remo Freulerin ja Breel Embolon ympärille rakennettu runko on pelannut jo vuosikaudet yhdessä, ja joukkueen systeemi on iskostunut mukavasti pelaajien selkäytimiin. Koheesio on kunnossa, ja Sveitsi tulee iskemään Kamerunin kimppuun hyvällä itseluottamuksella.

Kamerun oli melko nihkeän Afcon-turnauksen väriläiskä tammi-helmikuussa. Tuon kilpailun jälkeen ryhmän päävalmentajaksi vaihtui Rigobert Song, jonka johdolla joukkueen homma on ollut toistaiseksi hieman hapuilevaa. Kisapaikka siis irtosi maaliskuun jatkokarsinnassa rimaa hipoen, mutta syksyn harjoituspeleissä Kamerun on ollut todella vaisu. Etelä-Korealta ja Uzbekistanilta tuli käkeen, ja Jamaikaa ja Panamaa vastaan palloiltiin 1-1 tasapelit. Meno on ollut varsin sekavaa, ja joukkueen iskukyky MM-kisoissa on melkoinen arvoitus.

Kamerunin viisi viimeistä ottelua

  • 9.6.2022, Burundi – Kamerun (Afcon-k), 0-1
  • 29.3.2022, Algeria – Kamerun (MM-k), 1-2
  • 25.3.2022, Kamerun – Algeria (MM-k), 0-1
  • 5.2.2022, Burkina Faso – Kamerun (Afcon), 3-3 rp 3-5
  • 3.2.2022, Kamerun – Egypti (Afcon), 0-0 rp 1-3

Kamerunin ryhmässä on kuitenkin runsaasti taitavia yksilöitä, joiden onnistuessa kyseessä on yllätysvalmis nippu. Eric Maxim Choupo-Moting, Vincent Aboubakar ja Karl Toko Ekambi ovat kansainvälisesti kokeneita pelimiehiä, joita Sveitsin tulee pitää tarkasti silmällä. Kamerun tuskin pystyy puolustamaan Sveitsiä nurin, ja sen tähtipelaajat löytyvät yläpään rooleista, joten joukkueelta voidaan odottaa Qatarissa rohkeaa hyökkäyspeliä. Avausottelun maaliodottama kohoaakin hieman korkeammalle kuin mitä markkinoilla on laskeskeltu.

Both Teams to Score kertoimella 2,12 sekä Sveitsin yli 1,5 maalia hintaan 1,95 ovat mainioita kohteita. Me seulomme tällä kertaa kupongille vielä hieman paremmin maksavan koko ottelun yli 2,5 osumaa. Kohteen kerroin on muutamalla bookkerilla kuten Betstrolla, Pinnaclella ja Lucky Casinolla iloisesti 2,20 paremmalla puolella, joten niittaamme sen kiinni ja lähdemme nauttimaan uudesta värikkäästä futispäivästä.

Vihje: 
Yli 2,5 maalia