23.11.2022
klo
15:00
MM-kisat
Saksa - Japani
Both Teams To Score
Betstro 1,87
Oikein
ASETA VETO

MM-kisat, E-lohko

23.11.2022 klo 15:00

Saksa – Japani

Nelinkertainen maailmanmestari Saksa aloittaa urakkansa Qatarissa keskiviikkona, kun se saa vastaansa Japanin. Saksa on MM-kisojen kestosuosikkeja, ja sillä on jälleen kerran jalkeilla varsin iskukykyinen ryhmä. Päävalmentaja Hans Flick on puikoissa ensimmäisessä arvoturnauksessaan, ja joukkue on uudistunut jonkin verran viime kesän EM-kisoista. Ryhmä on laadukas, mutta homma ei ollut tämän vuoden Kansojen Liigassa kovinkaan vakuuttavaa. Saksa voitti A-sarjan lohkossaan kuudesta ottelustaan vain yhden, ja etenkin puolustuksessa on runsaasti parannettavaa.

Japani kuuluu Aasian futiksen eliittiin, ja MM-karsinta meni rutiinilla lävitse. Maa arvottiin Qatarissa todella vaativaan lohkoon, joten jatkopaikkaan vaaditaan lähes täydellinen nappisuoritus. Kuluvan vuoden harjoitusotteluissa Japanin meno on ollut erittäin vaihtelevaa. Viikon takainen kenraaliharjoitus meni hieman vihkoon, kun Kanada vei melko vauhdikkaan treenipelin nimiinsä maalein 2-1. Saksa on keskiviikkona kivikovan materiaalinsa turvin selkeä suosikki. Sen noin puolentoista kertoimet ovat siinä hilkulla pelattavia, mutta parhaat vetoideat löytyvät runsasmaalisuudesta.

Saksan viisi viimeistä ottelua (Kansojen Liiga)

  • 26.9.2022, Englanti – Saksa, 3-3
  • 23.9.2022, Saksa – Unkari, 0-1
  • 14.6.2022, Saksa – Italia, 5-2
  • 11.6.2022, Unkari – Saksa, 1-1
  • 7.6.2022, Saksa – Englanti, 1-1

Saksa on viritellyt viimeisen vuoden aikana pientä uudelleenrakennusta, ja sen peli ei ole ollut MM-karsinnan jälkeen täysin uomissaan. Pelitapa on aktiivinen, ja joukkueen hyökkäys on parhaimmillaan erittäin tehokasta. Samaan aikaan Saksan puolustus on MM-kisojen kynnyksellä herättänyt paljon kysymyksiä. Ykköstoppariparina hääräävät Antonio Rüdiger ja Niklas Süle eivät herätä täyttä luottamusta, ja Flick on testaillut sekä kahden että kolmen keskuspuolustajan ryhmityksiä vaihtelevalla menestyksellä. Saksa ei onnistunut Kansojen Liigan kuudessa ottelussa pitämään omaa maaliaan kertaakaan puhtaana, ja tällä hetkellä sen takalinjat eivät ole maailmanmestaruuden tavoittelun vaatimalla tasolla.

Hyökkäys on puolestaan Saksalla jälleen kerran mainiolla tolalla. Prässi toimii, ja suuntaa muutetaan tilanteen tullen vauhdikkaasti. Sentteri Timo Werner missaa kisat loukkaantumisen takia, mutta Flickin rosterista löytyy ratkaisuvoimaa laajalla rintamalla. Kai Havertz on ollut maajoukkueessa tehokas, ja muun muassa Leroy Sanen, Jamal Musialan ja Serge Gnabryn toimesta tarjoilun pitäisi olla kohdillaan. Japanin puolustus tuskin pystyy kisa-avauksessa Saksan hyökkäystä nollaamaan.

Japani on Qatarin turnauksen alla jälleen kerran pieni arvoitus, sillä Aasian MM-karsinta on hieman hankala mittari joukkueen tasosta. Tuossa rupeamassa kisapaikka irtosi melko helpolla, ja Japani veivasi pääasiassa hyvin niukkamaalisia otteluita. Laadukkaampia joukkueita vastaan joukkueen pelitapana on nähty ilahduttavan rohkeaa ja aktiivista prässiä, ja pelikirja on ollut varsin avoin. Kesän harjoituspeleissä Japanin tulokset olivat hyvin railakkaita. Paraguay ja Ghana kaatuivat kumpikin lukemin 4-1, mutta Brasilialta ja Tunisialta tuli takkiin. MM-kisoissa odotettavissa on vauhdikasta menoa, ja avauspelin maaliodottama kohoaa korkealle.

Japanin viisi viimeistä ottelua (MM-karsinta)

  • 29.3.2022, Japani – Vietnam, 1-1
  • 24.3.2022, Australia – Japani, 0-2
  • 1.2.2022, Japani – Saudi-Arabia, 2-0
  • 27.1.2022, Japani – Kiina, 2-0
  • 16.11.2022, Oman – Japani, 0-1

Saksa tulee olemaan kamppailun hallitsevampi osapuoli, mutta Japani on huipputaitavien yksilöittensä kanssa valmis iskemään napakasti vastaan. Tontteja tulee avautumaan runsaasti molempiin päätyihin, ja ottelussa nähdään yli 2,5 osumaa noin kuusi kertaa kymmenestä. Overista on tarjolla niukkoja ylikertoimia, mutta markkinoilla on hiukan vähätelty Japanin hyökkäyksen osuutta korkeaan maaliodottamaan. Parhaaksi kohteeksi kohoaa hyvin maksava Both Teams to Score, josta muun muassa Betstro, Pinnacle ja BankonBet puskevat upeita lähes 1,90 pinnassa keikkuvia kertoimia.

Vihje: 
Both Teams To Score