29.3.2022
klo
21:45
MM-karsinnat
Puola - Ruotsi
Puola DnB
Pinnacle 1,69
Oikein
ASETA VETO

MM-karsinta, Playoff-loppuottelu

29.3.2022 klo 21:45

Puola – Ruotsi

Panokset ovat katossa, kun Puola ja Ruotsi kamppailevat MM-kisapaikasta yksiosaisessa Playoff-finaalissa. Nyt katsastamme huippuottelun lähtökohdat ja tarjoamme ilmaiset jalkapallo vihjeet illan jännitysnäytelmään. Puola väänsi itsensä tasaisessa karsintalohkossa kakkoseksi Englannin jälkeen. Joukkueen vireystila on pieni kysymysmerkki, sillä paikka loppuotteluun irtosi luovutusvoitolla Venäjästä. Puola on laadultaan Euroopan ehdottomia kärkimaita pykälän tai pari jäljessä, mutta etenkin kotonaan se on erittäin väkevä nippu.

Ruotsi sijoittui omassa MM-karsintalohkossaan toiseksi Espanjan jälkeen. Sillä oli pitkään avaimet käsissään suoraan kisapaikkaan, mutta syksyn kompurointi saattoi maksaa kalliisti. Ruotsi löi Playoff-välierässä kotonaan Tshekin jatkoajan jälkeen maalein 1-0. Se on materiaaliltaan hyvin lähellä Puolan tasoa, mutta isännät nousevat vahvan kotietunsa turvin erittäin tasaiseksi ennakoitavan kamppailun suosikiksi. Luvassa lienee varsin varovaista menoa, joten valikoimme lapulle ykkösen nollan maalin aasialaisella tasoituksella.

Joukkueet MM-karsinnan lohkovaiheessa

 • Puola, 6-2-2, 30:11, 20p
 • Ruotsi, 5-0-3, 12:6, 15p

Puola hätyytteli aikansa Englantia karsintalohkon kärkitaistelussa mutta joutui lopulta tyytymään kakkostilaan ja paikkaan jatkokarsinnassa. Joukkue kärsi urakan ainoat tappionsa juuri Englannin käsittelyssä vieraissa sekä lohkon loppujärjestyksen kannalta merkityksettömässä päätöspelissä kotonaan Unkaria vastaan. Puola on hyvin rutinoitunut ryhmä, ja se on päässyt viime vuosina mittailemaan tasoaan useaan kertaan Euroopan jättiläisten kanssa. Maa taisteli hyvin vuoden 2020 Kansojen Liigassa kivikovia Italiaa ja Hollantia vastaan. Viime kesän EM-kisoissa se naarasi tasapelin Espanjalta, mutta homma lässähti niukkoihin tappioihin Ruotsille ja Slovakialle.

Puola pelasi viime viikolla valmistavan harjoitusottelun Skotlannin kanssa, ja tuo vääntö päättyi tasalukemiin 1-1. Puola oli hyvin vaisu, mutta sillä oli melkoinen säästelymoodi päällä, eivätkä optimiavauksesta olleet läheskään kaikki pelimiehet kehissä. Isännät lähtevät Ruotsin kaatoon hyvin levänneinä ja tulevat ottamaan pallonhallinnan itselleen. Pienillä marginaaleilla mennään tiistaina, ja Puolan fokuksen pitäisi olla kotiyleisön edessä hyvin kohdillaan.

Puolan viisi viimeistä ottelua

 • 24.3.2022, Skotlanti – Puola (ho), 1-1
 • 15.11.2021, Puola – Unkari (MM-k), 1-2
 • 12.11.2021, Andorra – Puola (MM-k), 1-4
 • 12.10.2021, Albania – Puola (MM-k), 0-1
 • 9.10.2021, Puola – San Marino (MM-k), 5-0

Ruotsi veivasi upeasti MM-karsinnan alussa, ja se paineli lohkon kärjessä puhtaalla pelillä kaadettuaan Espanjan kotonaan viime syyskuussa. Meno tyssäsi kuitenkin harmittaviin vierastappioihin Kreikkaa ja Georgiaa vastaan. Ruotsi on suorittanut pientä muodonmuutosta viime kesän EM-turnauksen jälkeen, ja monen kokeneen pelaajan jätettyä maajoukkuehommat ryhmä hakee vielä hieman itseään. Etenkin marraskuun Georgia-häviössä joukkue oli yllättävän huolimaton, eikä Ruotsi saanut lohkon ratkaisevassa päätöspelissä Espanjassa juuri mitään aikaan.

Ruotsi lähtee varmasti erittäni varovaisella pelitavalla tiistain kamppailuun. Se osaa kyllä puolustaa sitkeästi ja luottaa vastaiskuihinsa, mutta Puolan tiiviin nipun kanssa vierailla tulee olemaan erittäin haastavaa murtautua laadukkaille maalintekoalueille. Ruotsin vierasformi viime vuosilta ei vala uskoa sinikeltaisten menestykseen. Uskommekin, että pienet erot tulevat kallistumaan illan huipputärkeässä taistossa Puolan suuntaan.

Ruotsin viisi viimeistä ottelua (MM-k)

 • 24.3.2022, Ruotsi – Tshekki, 1-0 AET
 • 14.11.2021, Espanja – Ruotsi, 1-0
 • 11.11.2021, Georgia – Ruotsi, 2-0
 • 12.10.2021, Ruotsi – Kreikka, 2-0
 • 9.10.2021, Ruotsi – Kosovo, 3-0

Suoran kotivoiton kertoimet keikkuvat jopa kahden ja puolen tuntumassa. Paras pelivalinta on kuitenkin Puola nollan maalin aasialaisella tasoituksella, jolla tasapelin tullen varsinaisella peliajalla panokset palautetaan. Kohde löytyy muun muassa Bethardin ja DachBetin listoilta upeilla kertoimilla. Me puskemme vedot sisään Pinnaclen kautta tuliseen hintaan 1,69 ja jäämme jännittämään MM-kisapaikkojen kohtaloa.

Puola DnB

Vihje: