24.3.2022
klo
21:45
MM-karsinnat
Italia - Pohjois-Makedonia
Italia -1,5
888 Sport 1,60
Hävitty
ASETA VETO

MM-karsinta, Playoff-välierä

24.3.2022 klo 21:45

Italia – Pohjois-Makedonia

Euroopan MM-karsinta lähenee loppuaan, ja viimeiset kisapaikat jaetaan tulevien päivien aikana. Italia kohtaa omassa Playoff-välierässään Pohjois-Makedonian, ja nyt tarjoilemme ilmaiset jalkapallo vihjeet illan tulikuumaan koitokseen. Azzurri koki lohkovaiheessa karmaisevan pettymyksen, kun se lipesi loppumetreillä ryhmän kakkoseksi Sveitsin taakse. Nyt sillä ei ole varaa epäonnistumiseen, sillä MM-kisapaikan menettäminen tässä vaiheessa olisi maalle täysi katastrofi.

Pohjois-Makedonia puolestaan osoitti huikeaa venymistä, kun se kiilasi omassa lohkossaan toiseksi Saksan jälkeen. Joukkue näytti kovaa henkistä kanttia syksyn karsintapeleissä, kun se naarasi elintärkeät voitot Armeniasta ja Islannista. Nyt Pohjois-Makedonia joutuu kuitenkin monta luokkaa vaikeamman haasteen eteen, ja on erittäin vaikea nähdä sen kykenevän yllätykseen Palermon illassa. Italia voittaa ottelun reippaasti yli 80 prosentin todennäköisyydellä, ja pelissä on suuri repeämisen mahdollisuus. Isäntien vähintään kahden maalin voitto napakalla 1,60 kertoimella onkin torstain timanttisin peli-idea. 

Joukkueet MM-karsinnan lohkovaiheessa

 • Italia, 4-4-0, 13:2, 16p
 • Pohjois-Makedonia, 5-3-2, 23:11, 18p

Italia aloitti MM-karsinnan mukavalla kolmen ottelun voittoputkella, mutta menestyksekkään EM-turnauksen jälkeen joukkue päätyi hieman kompuroimaan syksyn otteluissaan. Pistejako kotona Bulgariaa vastaan täysin suvereenista hallinnasta huolimatta maksoi lopulta kalliisti, kun Azzurri jäi tasapeleihin myös kahdesti Sveitsiä vastaan sekä karsinnan päätöspelissä Pohjois-Irlannissa. Ei Italia mistään kummoisesta pelillisestä kriisistä ole kärsinyt, vaan homma kaatui pieniin huolellisuusvirheisiin ja osittain epäonneenkin. Torstain elintärkeässä ottelussa hallitsevan Euroopan mestarin fokus on jälleen satavarmasti kohdillaan, ja Pohjois-Makedonia joutuu hirmuiseen kyytiin Stadio La Favoritan valojen alla.

Italian viisi viimeistä ottelua

 • 15.11.2021, Pohjois-Irlanti – Italia (MM-k), 0-0
 • 12.11.2021, Italia – Sveitsi (MM-k), 1-1
 • 10.10.2021, Italia – Belgia (KL), 2-1
 • 6.10.2021, Italia – Espanja (KL), 1-2
 • 8.9.2021, Italia – Liettua (MM-k), 5-0

Pohjois-Makedonian futiksella pyyhkii tällä hetkellä todella kovaa, ja joukkue muistetaan hyvin edustuksestaan viime kesän EM-kisoissa. Siellä käteen jäi tosin vain kolme tappiota, mutta MM-karsinnassa joukkue teki tehokasta jälkeä kimurantissa lohkossa. Saksan kaataminen vuosi sitten Duisburgissa oli tietenkin vuoden helmi, mutta muutenkin Pohjois-Makedonia on rakennellut rutiinitasoaan varsin mukavasti.

Joukkue esittää melko ennakkoluulotonta ja hyökkäävää peliä, joka riittikin upeasti MM-karsintalohkon pääkilpailijoita Romaniaa, Islantia ja Armeniaa vastaan. Eroa Euroopan ehdottomiin huippumaihin on kuitenkin edelleen todella runsaasti, ja viime marraskuun 0-4 kotitappiossa Saksaa vastaan Pohjois-Makedonia oli täysi vastaantulija alusta loppuun saakka. Vieraat joutuvat painiskelemaan köysissä koko 90-minuuttisen ajan myös Italian käsittelyssä, ja joukkue tuskin saa tilaa edes kunnon vastaiskuille.

Pohjois-Makedonian viisi viimeistä ottelua (MM-k)

 • 14.11.2021, Pohjois-Makedonia – Islanti, 3-1
 • 11.11.2021, Armenia – Pohjois-Makedonia, 0-5
 • 11.10.2021, Pohjois-Makedonia – Saksa, 0-4
 • 8.10.2021, Liechtenstein – Pohjois-Makedonia, 0-4
 • 8.9.2021, Pohjois-Makedonia – Romania, 0-0

Kummassakin leirissä on muutamia poissaoloja. Italialta sivussa on varmuudella laitapakki Giovanni Di Lorenzo, ja toppareista sekä Leonardo Bonuccin että Giorgio Chiellinin pelikunto on epävarmaa. Pohjois-Makedonialta sivussa on pelikieltojen takia todella tärkeä keskikentän kaksikko Eljif Elmas ja Tihomir Kostadinov. Italian laadukas rosteri kestää poissaolot selvästi vieraiden nippua paremmin.

Bookkerit ovat antaneet laskelmissaan ehkä hieman liikaa painoarvoa Pohjois-Makedonian viime kevään superyllätykselle Saksaa vastaan. Joukkue joutuu Italiassa selvästi kovempaan testiin kuin EM-kisojen peleissä Itävaltaa, Ukrainaa ja Hollantia vastaan, joissa kaikissa maa otti takkiin. Italian vähintään kahden maalin voitto on upea kohde, jonka ruksimme kiinni 888 Sportin kautta maistuvalla kertoimella 1,60. Merkki löytyy lisäksi muun muassa Pinnaclen ja DachBetin valikoimasta.

Italia -1,5

Vihje: