1.9.2021
klo
21.45
MM-karsinta, G-lohko
Turkki – Montenegro
1
NordicBet 1,58
Hävitty
ASETA VETO

Turkki – Montenegro

MM-karsinta, G-lohko

1.9.2021 klo 21:45

Syyskuun alkajaisiksi pääsemme taas nauttimaan Euroopan MM-karsinnoista. Keskiviikkona taistelu kisapaikoista jatkuu G-lohkossa, ja Istanbulin illassa Turkki isännöi Montenegroa. Nyt katsastamme lähtökohdat ja ilmaiset jalkapallo vihjeet tähän tuliseen vääntöön. Lohkon neljä kärkimaata ovat kolmen pelin jälkeen vain yhden pisteen sisällä, ja syyskuun kamppailuissa aletaan toden teolla ratkoa asetelmia kohti Qataria. Turkki on aloittanut karsinnan räväkästi, ja se marssii lohkon kärjessä seitsemällä pisteellä. Myös Montenegro on avannut mukavasti ja naarannut itselleen kuusi pinnaa. Sen ohjelma on kuitenkin ollut erittäin helppo, ja nyt siipirikkoinen joukkue tulee olemaan suurissa vaikeuksissa Turkin mankelissa.

Turkin esitys kesän EM-kisoissa oli paha mahalasku, ja nyt sen tulee koota itsensä syksyn huipputärkeisiin karsintapeleihin. Joukkue on G-lohkossa lyönyt jo pahimmat kilpakumppaninsa Hollannin ja Norjan, mutta viimeisimmässä ottelussa se luisui harmittavaan 3-3 tasapeliin heikkoa Latviaa vastaan. Turkki tyrmäsi sekä Hollannin että Norjan käytettyään maalipaikkansa hyväkseen lähes sataprosenttisella tehokkuudella. Kyseessä on todella kova kotijoukkue, joka on hävinnyt omalla maaperällään vain yhden edellisestä kymmenestä ottelustaan.

Turkin ottelut 2021

 • 20.6.2021 Sveitsi – Turkki (EM) 3-1
 • 16.6.2021 Turkki – Wales (EM) 0-2
 • 11.6.2021 Turkki – Italia (EM) 0-3
 • 30.3.2021 Turkki – Latvia (MM-k) 3-3
 • 27.3.2021 Norja – Turkki (MM-k) 0-3
 • 24.3.2021 Turkki – Hollanti (MM-k) 4-2

Turkin ryhmän runko tahkoaa kovissa eurooppalaisissa seurajoukkueissa, ja nipusta löytyy reippaasti tulivoimaa Burak Yilmazin, Hakan Calhanoglun ja Cenzig Ünderin johdolla. Puolustuksen pilareina seisovat jälleen Caglar Söyüncü, Mehir Demiral ja Kaan Ayhan. Vaikka EM-nurmilla ei juurikaan onnistujia löytynyt, tulee Turkki kotikentällään ravaamaan hyvällä itseluottamuksella. Etenkin Ünder ja Calhanoglu ovat jo olleet tehokkaassa vireessä heti seurajoukkuekauden alussa.

Montenegro on lohkossa hienosti jaetulla kakkospaikalla, mutta sen pisteet ovat tulleet heiveröisiltä Latvialta ja Gibraltarilta. Norjaa vastaan se väänsi kotonaan hyvin tasaisen koitoksen, josta kuitenkin jäi käteen tappio maalein 0-1. Montenegro on arvokisakarsinnoissa raapinut silloin tällöin pisteitä isommiltaan, mutta uroteot ovat hyvin pitkälti rajoittuneet sen kotiotteluihin. Vieraissa kyyti on useimmiten varsin kylmää, ja Istanbul on sangen haastava paikka lähteä metsästämään yllätystä.

Montenegron ottelut 2021

 • 30.3.2021 Montenegro – Norja (MM-k) 0-1
 • 27.3.2021 Montenegro – Gibraltar (MM-k) 4-1
 • 24.3.2021 Latvia – Montenegro (MM-k) 1-2

Montenegrolla on ottelun alla valtavia kokoonpanohuolia. Maajoukkue kokoontui loppuviikosta syksyn ensimmäisiin treeneihin vain kuuden pelaajan voimin. Ryhmästä on pudonnut suuri määrä pelimiehiä loukkaantumisten ja koronarajoitusten takia. Joukkue luonnollisesti täydentyy ennen keskiviikkoa, mutta päävalmentaja Miodrag Radulovicilla on ollut ongelmia saada pelaajistoa koottua valmistaviin harjoituksiin. Tilanne on kaikkea muuta kuin optimaalinen ennen muutenkin kivikkoisia vierailuita Turkin ja seuraavaksi Hollannin kotiluoliin. Merkittävin poissaolo on joukkueen kapteenin ja ehdottomasti kovimman maalitykin Stevan Joveticin puuttuminen jalkavamman takia.

G-lohkon tilanne

 1. Turkki 2-1-0 10:5 7p
 2. Hollanti 2-0-1 11:4 6p
 3. Montenegro 2-0-1 6:3 6p
 4. Norja 2-0-1 4:3 6p
 5. Latvia 0-1-2 4:7 1p
 6. Gibraltar 0-0-3 1:14 0p

Turkki tulee hyvällä rutiinisuorituksella kaatamaan Montenegron kokoon parsitun joukkueen ilman ongelmia. Isännät taistelevat tosissaan lohkon kärkipaikoista, kun taas Montenegro tulee lopulta jäämään kauas kisapaikasta. Turkki voittaa ilman Joveticia sinnittelevät vieraat noin kaksi kertaa kolmesta, ja markkinoilta löytyy riittäviä kertoimia ruksimaan tämä osuva kohde lapuille.

Otteluun voi harkita 1/1 puoliaika/lopputulos -komboa, josta on tarjolla upeita lähes kahden ja puolen hintoja. Me pelaamme kuitenkin varman päälle ja valitsemme vain suoran voiton. Kohde löytyy muun muassa NordicBetin, Betsafen ja Betssonin listoilta terävällä kertoimella 1,58, joten täräytämme merkin kiinni ja lähdemme seuraamaan Turkin rynnäkköä lohkon kärjessä.

Turkki – Montenegro 1

NordicBet 1,58