9.10.2021
klo
19.00
MM-karsinta, D-lohko
Suomi – Ukraina
1, AH +0,5
Conquestador 1,68
Hävitty
ASETA VETO

Suomi – Ukraina

MM-karsinta, D-lohko

9.10.2021 klo 19:00

Panokset eivät tästä paljon kovene, kun Suomi kohtaa lauantaina Helsingissä huipputärkeässä MM-karsintaottelussa Ukrainan. Nyt käymme läpi Huuhkajien mahdollisuudet ja tarjoilemme ilmaiset jalkapallo vihjeet illan kamppailuun. D-lohkon asetelmat ovat kutkuttavat, kun Suomi ja Ukraina yhdessä Bosnian kanssa taistelevat kaikki ryhmän kakkospaikasta Ranskan takana.

Kummallakaan ei olisi lauantaina varaa tappioon, ja ottelusta onkin odotettavissa tarkkaa vääntöä. Ukrainan materiaali on hivenen laadukkaampi, mutta markkinoilla joukkueitten tasoero on hieman yliarvioitu. Kotietu tasaa puntteja, joten Suomen menestyksistä on tarjolla mukavasti pelattavaa.

Joukkueet ovat viiden kierroksen jälkeen taulukossa tasapisteissä. Ukrainan viisi tasapeliä on melkoinen tilastokummajainen, kun joukkue on napannut pinnan Ranskalta kotona ja vieraissa mutta toisaalta myös pudotellut pisteitä kahdesti Kazakstanille. Suomi on tehnyt lohkossa tasaista työtä kaatamalla Kazakstanin ja välttämällä tappiot päävastustajiaan Ukrainaa ja Bosniaa vastaan.

D-lohkon tilanne

 1. Ranska, 3-3-0, 8:3, 12p
 2. Ukraina, 0-5-0, 6:6, 5p
 3. Suomi, 1-2-1, 4:5, 5p
 4. Bosnia-Hertsegovina, 0-3-1, 5:6, 3p
 5. Kazakstan, 0-3-2, 5:8, 3p

Suomi perustaa pelinsä edelleen tiiviiseen puolustukseen, ja Huuhkajien takalinjat ovatkin olleet viime aikoina hyvässä kuosissa. Hyökkäys on sen sijaan tuottanut vaikeuksia, ja maalintekopaikkojen luominen on ollut tahmeaa. Kahdesta edellisestä karsintapelistä loukkaantuneena sivussa ollut Robin Lod on nyt mukana, ja viime EM-karsinnassa nähty upea yhteistyö Teemu Pukin kanssa saattaa olla lauantaina jälleen avainasemassa.

Suomen viisi viimeistä ottelua

 • 7.9.2021, Ranska – Suomi (MM-k), 2-0
 • 4.9.2021, Suomi – Kazakstan (MM-k), 1-0
 • 21.6.2021, Suomi – Belgia (EM), 0-2
 • 16.6.2021, Suomi – Venäjä (EM), 0-1
 • 12.6.2021, Tanska – Suomi (EM), 0-1

Huuhkajilla on muutama paha poissaolo, kun puolustuksesta ovat sivussa Jere Uronen, Daniel O´Shaughnessy ja Pyry Soiri, ja keskikentältä puuttuvat pelikieltoa kärsivä Rasmus Schüller sekä loukkaantuneet Tim Sparv ja Kaan Kairinen. Päävalmentaja Markku Kanervalla on rosterissaan päteviä vaihtoehtoja laidoille ja toppariosastolle, mutta keskikenttä etenkin puolustussuuntaan on pieni kysymysmerkki. Paikkaajat löytynevät nelikosta Lod, Onni Valakari, Urho Nissilä ja Robert Taylor. Kanervan tiiviissä ja kurinalaisessa systeemissä jokainen näistä pystynee tarvittaessa täyttämään roolinsa.

Ukrainalla on jalkeilla vahva nippu, ja joukkueella on alla varsin vahva esitys 1-1 kotitasurissa Ranskaa vastaan. Kyseessä on kuitenkin melko ailahtelevainen ryhmä, kuten karsinnan kaksi tasapeliä Kazakstanin pihdeissä osoittavat. Joukkueelta puuttuu karsinnassa edelleen ehjä nappisuoritus, ja väliaikaisluotsi Oleksandr Petrakov on vielä melkoinen noviisi miesten maajoukkuetasolla. Ukrainalta on lauantaina sivussa ainakin kapteeni Oleksandr Zinchenko, mikä on valtava takaisku vieraille.

Ukrainan viisi edellistä ottelua

 • 4.9.2021, Ukraina – Ranska (MM-k), 1-1
 • 1.9.2021, Kazakstan – Ukraina (MM-k), 2-2
 • 3.7.2021, Ukraina – Englanti (EM), 0-4
 • 29.6.2021, Ruotsi – Ukraina (EM), 1-2 AET
 • 21.6.2021, Ukraina – Itävalta (EM), 0-1

Luvassa on valtavien panosten tasainen ottelu, jossa marginaalit ovat pienet. Mikäli Suomi saa Olympiastadionilla EM-karsinnan upean hurmoksensa taas päälle, tulee se raapimaan ainakin pisteen. Huuhkajien suoran voiton kertoimet ovat kohonneet jopa kolmen ja puolen paremmalle puolelle, joten sitä voi varovasti kokeilla lapuille. Rohkeammille on tarjolla Suomen tasan yhden maalin voitosta upeita yli viiden kertoimia.

Erittäin tasapeliherkässä ja vähämaaliseksi ennakoitavassa pelissä parhaat peli-ideat ovat kuitenkin alle 2,5 maalia ja kotivoitto 0,5 maalin tasoituksella. Underin kertoimet on painettu kautta linjan todella alas, joten me valitsemme kupongille tuon 1X-vaihtoehdon, jonka lähes 1,70 kertoimet vaikuttavat erittäin maistuvilta.

Kohde on pelattavissa muun muassa Pinnaclen ja ComeOnin kautta. Markkinatoppi 1,68 löytyy Conquestadorin listalta, joten ruksimme merkin sieltä kiinni ja lähdemme Huuhkajien siivillä kolkuttelemaan MM-kisojen portteja.

Suomi – Ukraina 1, AH +0,5

Conquestador 1,68